Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
11-01-2009
Diplomat met vers fruit.
Nog maar eens een lekker nagerecht
Diplomat met vers fruit. ========================
voor 4 personen:
2 ,5dl melk
2 ,5dl room
2 eigelen
10 blaadjes gelatine van 2gr
1 vanillestokje
5 eetlepels kirsch
100 gram suiker
vers fruit: appel, sinaasappel, banaan, kiwi, ananas, etc...
Warm de melk op met het vanillestokje
Week de gelatine in koud water.
Klop de suiker met het eigeel wit
Doe de melk bij het eigeel en roer goed
Zet terug op een laag vuurtje en blijf roeren zodat het eigeel al een beetje kan binden
Doe er de gelatine bij en blijf steeds goed roeren
Terwijl de melk afkoelt tot lichaamstemperatuur klop je de room stijf
Doe de kirsch bij de afgekoelde melk en spatel er dan de room onder
Stort dan de massa in een vorm en zet 2 uur in de koelkast.
Doe het vers fruit,in stukjes gesneden,er bovenop en dien op.
Ovenschotel Met Bloemkool, Tomaat En Basilicum ==============================================
Voor 4 personen:
800 g bereid gehakt varken + kalf
1 kleine bloemkool
1 ui
1/2 bokaal tomatenstukjes met groenten
2 dl lichte room
3 eetl. paneermeel
1 eetl. boter
1 ei
4 takjes peterselie
1/2 koffielepel tijm
1 koffielepel basilicum
1/2 eetl.paprika
peper en zout
.
De dag voordien:
Meng het gehakt met het ei, de fijngesnipperde ui, de fijngesneden peterselie, de tijm en het paneermeel.
Breng naar wens verder op smaak met peper en zout.
Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
Leg de bloemkoolroosjes in een grote en diepe ovenschotel.
Verdeel er het gehaktmengsel over en druk goed aan.
Prik er met een vork enkele gaatjes in en giet er de lichte room over (zo kan de room door het gehakt tot bij de bloemkool zakken).
Verdeel dan de tomatenstukjes met groenten over het gehaktmengsel en kruid met 1 koffiel. basilicum, 1/2 eetl. paprika, peper en zout.
Schik er tot slot enkele nootjes boter op.
Zet koel weg!
De dag zelf
Schuif de schotel in de voorverwarmde oven van 220 °C en laat gedurende 1 u gaar worden. Na een kwartier dekt u het best de schotel af zodat het gehakt niet verbrandt.
Dien op met aardappelpuree of met gekookte tarwegraantjes.
Gehaktschotel Met Spinazie, Aardappel En Kaas =============================================
voor 4 personen
80 gram boter
500 g gemengd gehakt
zout
70 g voorgekookte aardappelplakjes
150 g geraspte belegen kaas
1 ui
2 teentjes look
peper
muskaatnoot
1 kg spinazie
. Verwarm de oven voor op 200°C.
Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook.
Doe 50 gram boter in een pan op een hoog vuur.
Doe de ui, de knoflook en het gehakt in de pan zodra de boter mooi bruin wordt.
Bak het gehakt al roerend 5 minuten, tot het bruin word .
Breng het gehakt op smaak met zout, peper en nootmuskaat (ca. 1/2 theelepel elk).
Was ondertussen de spinazie en breng hem met aanhangend water en wat zout in een ruime pan aan de kook en laat het op een hoog vuur in 3 minuten slinken.
Breng op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
Vet een ovenschaal in met boter en doe de spinazie in de schaal.
Bedek de spinazie met het gehakt en verdeel de plakjes aardappel erover.
Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas.
Zet de schaal op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven, tot de kaas gesmolten en krokant is (ca. 20 minuten).
Italiaanse Kalfsschnitsels Met Verse Tomatensaus =================================== 4 ongepaneerde kalfsschnitzels
zout
8 blaadjes verse salie
3 eetlepels boter
1 dl droge witte vermout
versgemalen zwarte peper
4 plakjes rauwe ham
5 rijpe trostomaten
. Spreid de schnitzels uit en wrijf ze in met zout en peper. Leg de blaadjes salie erop en dek ze af met een plakje ham. Laat dit 5 minuten liggen.
Ontvel de tomaten: kruis de tomaten aan de bolle kant in en dompel ze even in kokend water. Trek het velletje eraf. Snij de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Strooi er wat zout en peper over.
Verwarm de boter in een pan en leg de schnitzels op de hamkant erin. Bak ze 3 minuten, keer ze en bak ook de onderkant 3 minuten. Schenk de vermout langs de rand van de pan erbij en laat de schnitzels nog 2-3 minuten zachtjes sudderen en laat het vocht verdampen.
Leg de kalfsschnitzels op vier warme borden. Schep de tomaten door het stoofvocht en verwarm het geheel 2-3 minuten op hoog vuur tot een dikke rulle saus ontstaat. Schep de saus over de kalfsschnitzels.