Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    11-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diplomat met vers fruit.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog maar eens een lekker nagerecht

    Diplomat met vers fruit.
    ========================

    voor 4 personen:

    2 ,5dl melk

    2 ,5dl room

    2 eigelen

    10 blaadjes gelatine van 2gr

    1 vanillestokje

    5 eetlepels kirsch

    100 gram suiker

    vers fruit: appel, sinaasappel, banaan, kiwi, ananas, etc...

     


    Warm de melk op met het vanillestokje

    Week de gelatine in koud water.

    Klop de suiker met het eigeel wit

    Doe de melk bij het eigeel en roer goed

    Zet terug op een laag vuurtje en blijf roeren zodat het eigeel al een
    beetje kan binden

    Doe er de gelatine bij en blijf steeds goed roeren

    Terwijl de melk afkoelt tot lichaamstemperatuur klop je de room stijf

    Doe de kirsch bij de afgekoelde melk en spatel er dan de room onder

    Stort dan de massa in een vorm en zet 2 uur in de koelkast.

    Doe het vers fruit,in stukjes gesneden,er bovenop en dien op. 

     


     

    11-01-2009 om 10:56 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met bloemkoot,tomaat en basilicum.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Ovenschotel Met Bloemkool, Tomaat En Basilicum
    ==============================================

    Voor 4 personen:

    800 g bereid gehakt varken + kalf

    1 kleine bloemkool

    1 ui

    1/2 bokaal tomatenstukjes met groenten

    2 dl lichte room

    3 eetl. paneermeel

    1 eetl. boter

    1 ei

    4 takjes peterselie

    1/2 koffielepel tijm

    1 koffielepel basilicum

    1/2 eetl.paprika

    peper en zout



    .

    De dag voordien:

    Meng het gehakt met het ei, de fijngesnipperde ui, de fijngesneden
    peterselie, de tijm en het paneermeel.

    Breng naar wens verder op smaak met peper en zout.

    Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
     

    Leg de bloemkoolroosjes in een grote en diepe ovenschotel.

    Verdeel er het gehaktmengsel over en druk goed aan.

    Prik er met een vork enkele gaatjes in en giet er de lichte room over
    (zo kan de room door het gehakt tot bij de bloemkool zakken).

    Verdeel dan de tomatenstukjes met groenten over het gehaktmengsel en
    kruid met 1 koffiel. basilicum, 1/2 eetl. paprika, peper en zout.

    Schik er tot slot enkele nootjes boter op.

    Zet koel weg!

    De dag zelf

    Schuif de schotel in de voorverwarmde oven van 220 °C en laat gedurende
    1 u gaar worden. Na een kwartier dekt u het best de schotel af zodat
    het gehakt niet verbrandt. 

    Dien op met aardappelpuree of met gekookte tarwegraantjes.


     

    10-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrild kabeljauwhaasje met citroensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we kabeljauw

    Gegrild Kabeljauwhaasje Met Meloensaus
    ======================================

    voor 4 personen:

    1 meloen

    1/4 liter visbouillon

    1/4 liter room

    kerriepoeder

    scheutje cognac

    scheutje pineau des Charentes

    peper en zout

    koude boter

    4 kabeljauwhaasjes van 125 g

    olie

    bieslook 

    kervelblaadjes




    .
    Haal uit de meloen 32 kleine bolletjes die je apart houdt.

    Kook de rest van de meloen gaar in de visbouillon.

    Voeg er de room aan toe en laat inkoken.

    Pureer en zeef, zodat je een gladde saus bekomt.

    Voeg er kerrie, cognac, pineau de charentes aan toe.

    Breng het geheel op smaak met peper en zout.

    Werk het af met boterklontjes.

    Wrijf de haasjes in met peper en zout.

    Verhit olie in een grillpan en bak ze aan beide kanten 3 à 4 minuten.

    Schik ze nadien op de warme borden.

    Nappeer de meloensaus langs de vis en verdeel de bieslooksprietjes en
    meloenbolletjes over het bord.

    Werk het geheel af met kervel.

    Dien op met puree

     

    09-01-2009 om 13:21 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelnestjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een plezant gerechtje voor de kinderen.

    Vogelnestjes
    ============
    - 4 eitjes (hard gekookt, gepeld)
    - 200 gram gehakt
    - het wit van 2 eitjes
    - paneermeel
    - peper en zout



    .
    Kruid het gehakt met peper en zout en verdeel in 4 porties.

    Wikkel elk ei in 50 gram gehakt zodat je een mooi balletje krijgt.

    Wentel de balletjes in het eiwit en daarna in het paneermeel.

    Frituur de balletjes in de frituurpot op 180 graden tot ze mooi bruin
    zijn.

    Halveer de balletjes voor het serveren.

    Lekker met een slaatje of met tomatensaus.

     

    08-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktschotel met spinazie,aardappels en kaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenpansgerechten zijn altijd makkelijk.

    Gehaktschotel Met Spinazie, Aardappel En Kaas
    =============================================

    voor 4 personen

    80 gram boter

    500 g gemengd gehakt

    zout

    70 g voorgekookte aardappelplakjes
     
    150 g geraspte belegen kaas
     
    1 ui

    2 teentjes look

    peper

    muskaatnoot

    1 kg spinazie



    .
    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook.

    Doe 50 gram boter in een pan op een hoog vuur.

    Doe de ui, de knoflook en het gehakt in de pan zodra de boter mooi
    bruin wordt.

    Bak het gehakt al roerend 5 minuten, tot het bruin word .

    Breng het gehakt op smaak met zout, peper en nootmuskaat (ca. 1/2
    theelepel elk).

    Was ondertussen de spinazie en breng hem met aanhangend water en wat
    zout in een ruime pan aan de kook en laat het op een hoog vuur in 3
    minuten slinken.

    Breng op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.

    Vet een ovenschaal in met boter en doe de spinazie in de schaal.

    Bedek de spinazie met het gehakt en verdeel de plakjes aardappel
    erover.

    Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas.

    Zet de schaal op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven,
    tot de kaas gesmolten en krokant is (ca. 20 minuten).

     

    07-01-2009 om 12:33 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipstukjes met spinazie en mais.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we nog eens Kip

    Kipstukjes Met Spinazie En Maïs
    ===============================
    1 kg aardappelen
     
    zout en peper

    50 gram boter

    50 gr geraspte kaas

    100 ml melk

    3 kipfilets

    450 gr bladspinazie (diepvries)

    nootmuskaat

    1 blikje maïskorrels




    .
    Schil de aardappels en snij ze in stukken.

    Kook de aardappels in zout in ongeveer 20 min gaar.

    Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk.

    Breng de puree op smaak met wat boter en de geraspte kaas.

    Snij de kipfilet in blokjes.

    Verhit de boter in een pan en bak hierin de kipblokjes tot ze bruin en
    krokant zijn.

    Ontdooi en verwarm intussen de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing.

    Breng de spinazie op smaak met zout, peper en nootmuskaat en meng de
    maïskorrels erdoor.

    Spuit met behulp van een spuitzak een rand puree op de borden.

    Schep de spinazie in het midden en zet de kipstukjes op de spinazie.

     

    06-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse kalfsschnitsels met verse tomaten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalfsvlees

    Italiaanse Kalfsschnitsels Met Verse Tomatensaus
    ===================================
    4 ongepaneerde kalfsschnitzels

    zout

    8 blaadjes verse salie

    3 eetlepels boter

    1 dl droge witte vermout

    versgemalen zwarte peper

    4 plakjes rauwe ham

    5 rijpe trostomaten





    .
    Spreid de schnitzels uit en wrijf ze in met zout en peper. Leg de
    blaadjes salie erop en dek ze af met een plakje ham. Laat dit 5 minuten
    liggen.

    Ontvel de tomaten: kruis de tomaten aan de bolle kant in en dompel ze
    even in kokend water. Trek het velletje eraf. Snij de tomaten in vieren
    en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Strooi er
    wat zout en peper over.

    Verwarm de boter in een pan en leg de schnitzels op de hamkant erin.
    Bak ze 3 minuten, keer ze en bak ook de onderkant 3 minuten. Schenk de
    vermout langs de rand van de pan erbij en laat de schnitzels nog 2-3
    minuten zachtjes sudderen en laat het vocht verdampen.

    Leg de kalfsschnitzels op vier warme borden. Schep de tomaten door het
    stoofvocht en verwarm het geheel 2-3 minuten op hoog vuur tot een dikke
    rulle saus ontstaat. Schep de saus over de kalfsschnitzels.

     

    05-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!