Vandaag eten we kabeljauw
Gegrild Kabeljauwhaasje Met Meloensaus ======================================
voor 4 personen:
1 meloen
1/4 liter visbouillon
1/4 liter room
kerriepoeder
scheutje cognac
scheutje pineau des Charentes
peper en zout
koude boter
4 kabeljauwhaasjes van 125 g
olie
bieslook
kervelblaadjes
. Haal uit de meloen 32 kleine bolletjes die je apart houdt.
Kook de rest van de meloen gaar in de visbouillon.
Voeg er de room aan toe en laat inkoken.
Pureer en zeef, zodat je een gladde saus bekomt.
Voeg er kerrie, cognac, pineau de charentes aan toe.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.
Werk het af met boterklontjes.
Wrijf de haasjes in met peper en zout.
Verhit olie in een grillpan en bak ze aan beide kanten 3 à 4 minuten.
Schik ze nadien op de warme borden.
Nappeer de meloensaus langs de vis en verdeel de bieslooksprietjes en meloenbolletjes over het bord.
Werk het geheel af met kervel.
Dien op met puree
|