Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    07-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartels met look en peterselie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zondag mag het iets feestelijker

    Kwartels met look en peterselie
    ===============================

    voor 4 personen:

    2 eetlepel olijfolie
    4 kwartels, op de rug doormidden gespleten
    4 eetlepels boter
    6 eetlepels broodkruim
    4 teentjes knoflook
    6 eetlepels versgehakte platte peterselie
    .
    Snijd de kwartels aan de rugzijde door en plet ze met een flinke klap.

    Verhit de olie en leg de vogels erin als plat uitgespreide kikkers. Bak
    ze zachtjes aan beide kanten bruin. Ze zijn gaar in ongeveer 17
    minuten. Prik erin met een houten prikkertje, als er helder vocht uit
    komt zijn ze gaar.

    Haal de vogels uit de pan en leg ze op verwarmde borden. Verhit het
    achtergebleven vocht en voeg twee eetlepels boter toe. Doe er de
    knoflook broodkruim en peterselie bij en laat het geheel even krokant
    worden. Schep het kruim over de kwartels en dien snel op.

    Je kan dit als voorgerecht geven met kleine kwartels(geef er dan
    stokbrood of ciabata bij) of als hoofdgerecht en geef er dan kroketten
    of frietjes bij.

     

    07-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje in Emmenthalsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een duurdere maar gemakkelijke bereiding.

    Varkenshaasje In Emmenthalsaus Hoofdgerecht
    ===========================================
    2 varkenshaasjes
    1 klontje boter
    2 eetlepel olijfolie
    75 gram geraspte Emmenthal-kaas
    2 eetlepel mosterd
    4 eetlepel room
    peper en zout
    Voor de saus:
    1 sjalot
    30 gram boter
    1dl witte wijn
    1 1/2 dl room
    1 busseltje verse dragon naar smaak
    peper en zout


    De dag voordien:

    In een kommetje doen we de geraspte Emmenthal samen met de mosterd,de
    room en flink wat peper.Met een vork pletten tot er een dikke pap
    ontstaat.
    In een pan een klontje boter laten smelten,doe er de fijngesneden
    sjalotjes bij,laat even bakken,doe er dan de wijn bij.Laat de wijn op
    een stevig vuur inkoken,tot er haast niets meer over blijft in de
    pan.Doe er dan de overige room bij.Laat een paar minuten inkoken tot er
    een stevige saus ontstaat.Van het vuur af de dragon toevoegen samen met
    wat peper en zout.

    De dag zelf:

    Laat een pan opwarmen met olijfolie en boter en bak er de varkenshaasjes
     in,7 minuten aan elke kant.
    Dan leggen we de varkenshaasjes in een beboterde ovenschotel en gieten
    er het papje met de Emmenthal-kaas bovenop.Zet de schotel in een
    voorverwarmde oven en laat kleuren onder de grill.
    De saus voegen we bij het bakvocht en laten we terug opwarmen.Doe er
    nog een klontje boter bij en dien op.

    Geef er aardappelpuree bij.

     

    06-09-2008 om 09:43 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met Garnalen Picatta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker visrecept voor de vrijdag.

    Kabeljauw Met Garnalen Picatta
    ==============================
    4 stukken kabeljauw van ca 150 gr
    100 gr gehakte garnalen(ongepeld)
    100 gr vers vetspek, fijne blokjes
    1 eetl fijn gehakte peterselie
    2 eetl broodkruim
    .
    1 Zorg voor gelijke dikke stukken kabeljauw.
    2 Meng de garnalen en spek en hak het klein.
    3 Trek op laag vuur in 20 minuten een garnalenolie, zeef de olie. Meng
    met 2 eetl broodkruim en 1 eetl fijn gehakte peterselie, leg op de vis.
    4 Bestrooi met peper en zout en gaar de vis in de oven op 180ºC in 16
    minuten.

    Dien op met puree of rijst.

     

    05-09-2008 om 11:53 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met spekjes en wijn.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Konijn in reclame dan is dit een prachtig recept:

    Konijn met spekjes en tomaat en champignons   Hoofdgerecht
    ==========================================================
    voor 6 personen

    1 Konijn
    150 g spekblokjes  ( gerookt)
    3 uien(fijn gesnipperd)
    1 blik gepelde tomaten
    1 blik tomatenblokjes met basilicum
    2 eetlepels Mosterd
    1/2 liter   witte wijn(droge)
    3 teentjes knoflook(gesnipperd)
    1/4 kilogram champignons
    peper en zout
    2 takjes tijm
    2 blaadjes laurier
    cognac om te flamberen
    Boter en olie
    .
    De spekblokjes bakken in wat olie en
    Daarna de uien laten meebakken.Dan de look bijvoegen en de in stukken
    gesneden tomaten bijvoegen,daarna de tomatenblokjes en de mosterd.
    Wat later de wijn bijvoegen,peper en zout, tijm en laurier.Eventueel
    wat water bijvoegen indien nodig.3/4 uur laten sudderen , dan zeer fijn 
    mixen(tijm en laurier verwijderen)
    Het konijn snijden en inwrijven met peper en zout.
    Bakken in hete boter(geen olie want dat spettert)en overgieten met de
    cognac  (opgepast ,wasemkap afzetten)
    Het konijn in de saus doen en 1 uur laten sudderen.De champignons
    proper maken,in schijfjes snijden en aanbakken in wat olie tot ze hun
    vocht afgeven.De laatste 5 minuten.bij het konijn voegen(zonder het
    vocht)

    De saus binden en opdienen.
    Lekker met witte selder en vers gekookte aardappelen..

     

    04-09-2008 om 09:35 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    03-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mascarponi-mousse met honing room
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een doodeenvoudig nagerechtje:

    Home Cookin Chapter: Nagerecht

    Honing mascarponemousse
    =======================
    voor 4 personen:

    250 gram mascarpone
    2 eetlepel Amaretto
    3 eetlepels vloeibare honing
    1/8 slagroom
    1 dessertlepel poeder- suiker
    munt om te garneren


    Bereidingswijze Roer de mascarpone glad. Verwarm de honing licht in de
    magnetron of au bain-marie in een kopje. Schenk de honing krachtig
    roerend in een dun straaltje bij de mascarpone. Meng zorgvuldig. Klop
    de slagroom stijf met de poedersuiker. Spatel mascarpone en slagroom
    dooreen. Schep de mousse in glazen en dek af met plasticfolie. Laat
    door en door koud worden.
    Serveertips Garneer de mousse kort voor serveren met takjes munt.
    Je kan er een coulis van rode vruchten bij serveren.

    Eventueel kunt u de mousse nog versterken met een scheutje Amaretto.
    Roer de mascarpone in dat geval eerst glad met de Amaretto en voeg dan
    de honing pas toe.


     

    03-09-2008 om 10:57 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep van de chef
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een bijzonder lekkere tomatensoep.

    Tomatensoep van de chef
    =======================

    voor 8 personen:

    200 gram rookspek in dobbelsteentjes 2 uien,
    2 winterwortel,
    enkele takjes peterselie
    1 blikje tomatenpuree
    2 liter tomatensap
    2 liter rundvleesbouillon
    35 gram margarine 
     peterselie,
    oregano,
    1 prei,
    1 selder
    zout en peper.

     


    Rookspek in margarine uiteen bakken, gesneden ui, bladselderie en
    wortel toevoegen. Even laten smoren. Tomatenpuree toevoegen, weer even
    laten smoren. 3 minuutjes op laag vuur laten garen. Tomatensap en
    runderbouillon aan het geheel toevoegen. Al roerend aan de kook
    brengen, flink doorroeren. Indien de soep te dik is nog wat bouillon
    erbij doen. Is de soep op de juiste dikte dan nog zo'een 10 minuutjes
    laten pruttelen. De soep mixen. Fijn gesneden prei, peterselie en
    oregano toevoegen, zout en peper naar smaak.
     Om deze klasse soep nog lekkerder te maken, voeg je op het laatste
    moment een mengsel van 1 eidooier en een forse scheut slagroom toe. Doe
    dit onder hevig roeren anders gaat de soep schiften.


     

    02-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfskotelet met Calvados en champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Kalfskotelet met champignons en calvados
    ========================================

    voor 4 personen

    8 kleine uien

    4 kalfsribbetjes (ongeveer 250 gram per stuk)

    5 centiliter calvados

    500 Parijse champignons

    20 centiliter verse room

    100 gram boter

    2 snuifjes geraspte nootmuskaat

    zout en peper


    .
    Spoel de champignons en dep ze droog. Bak ze 5 minuten. in 10 gram
    boter op een hevig vuur en roer ze meermaals om. Laat ze uitlekken. Pel
    de uien. Smelt de rest van de boter in een grote braadpan met een hoge
    rand en voeg er de ribbetjes en de uien in hun geheel aan toe. Doe er
    peper en zout op, breng ze op smaak met geraspte nootmuskaat en bak ze
    15 minuten. op een zacht vuur; draai de ribbetjes na 10 minuten. om.
    Laat de ribbetjes en de uien uitlekken, leg ze in een schotel en zet
    deze in een warme oven (stand 5, 150°C).

    Giet de room in de braadpan en roer het geheel om. Voeg er de calvados
    en de champignons aan toe en laat het geheel plusminus 5 minuten
    sudderen op een matig vuur, terwijl u af en toe omroert: de saus moet
    lekker smeuïg zijn. Schik de kalfsribbetjes en de uien op warme borden.
    Leg er champignons rond en giet er warme saus over. Dien onmiddellijk
    op.

     

    01-09-2008 om 20:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!