Vandaag een doodeenvoudig nagerechtje:
Home Cookin Chapter: Nagerecht
Honing mascarponemousse ======================= voor 4 personen:
250 gram mascarpone 2 eetlepel Amaretto 3 eetlepels vloeibare honing 1/8 slagroom 1 dessertlepel poeder- suiker munt om te garneren
Bereidingswijze Roer de mascarpone glad. Verwarm de honing licht in de magnetron of au bain-marie in een kopje. Schenk de honing krachtig roerend in een dun straaltje bij de mascarpone. Meng zorgvuldig. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Spatel mascarpone en slagroom dooreen. Schep de mousse in glazen en dek af met plasticfolie. Laat door en door koud worden. Serveertips Garneer de mousse kort voor serveren met takjes munt. Je kan er een coulis van rode vruchten bij serveren.
Eventueel kunt u de mousse nog versterken met een scheutje Amaretto. Roer de mascarpone in dat geval eerst glad met de Amaretto en voeg dan de honing pas toe.
|