Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
22-11-2009
Everzwijn met peren en pruimen.
Nogmaals wild : Everzwijn
Everzwijnfilet met peren en pruimen =================================== 1 everzwijnfilet +/- 600gram,
Snij de geschilde peren en de pruimen in kleine blokjes , kruid met een snuifje kaneel en laat met 2 eetlepels water gedurende 15 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
Leg op de braadslede een lang vel aluminiumfolie en dwars daarover nog enkele vellen die lang genoeg zijn om straks tot een papillot te plooien.
Leg de sneden Ardense ham naast elkaar op de folie, als bodem voor het vlees (ze moeten nog over het vlees geplooid kunnen worden.
Leg een dun bodempje vruchtenmoes op de bodem en schik er het vlees op.
Kruid het met peper en zout.
Verdeel er de rest van het vruchtenmoes over.
Vouw de Ardense ham over de vruchten.
Als u het pakje niet volledig dicht krijgt, leg er dan nog een sneetje ham over.
Prik zoveel mogelijk dicht met cocktailprikkers.
Verdeel de boter over het vlees en vouw de aluminiumfolie tot een papillot, maar laat bovenaan een 15-tal centimeter open.
De dag zelf:
Schuif de braadslede in de voorverwarmde oven (250 graden) gedurende 10 minuten.
Verminder de temperatuur tot 200 graden en laat nog 10 minuten bakken.
Giet 1/2 deciliter wildfond bij het vlees en laat 10 minuten verder braden.
Giet het braadvocht voorzichtig uit de papillot in een brede pan. Doe er de rest van de wildfond en de perenlikeur bij.
Laat 2 minuutjes koken en bind lichtjes met instantsausbinder.
AFWERKING: Schuif het vlees voorzichtig op een schotel en snij in porties.
Lepel er de saus rond en dien op met aardappelnootjes.