Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    21-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Escargots à la Bourgignonne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag mag het feestelijk zijn.

    Wijngaardslakken Uit Bourgogne

    Escargots à la Bourguignonne

    Voor 4 personen
    24 slakken -
    175 g boter -
    15 g peterselie -
    8 g knoflook -
    8 g zout -
    15 gram sjalotjes -
    peper .

    Laat de slakken, als ze uit blik zijn, uitlekken. Hak de peterselie, de knoflook en de sjalotjes fijn. Roer de boter zacht en vermeng ze goed met peterselie, sjalot en knoflook. Voeg ook het zout toe en wat peper. Leg de slakken in hun huisjes en vul deze verder op met de kruidenboter. Warm ze in een oven van 160 graden C. op.

    Geef er stokbrood bij.

    21-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preisoep met kaaskoekjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een lekkere preisoep voor de zondag:

    Preisoep met kaaskoekjes
    ========================

    voor 4 personen:

    Voor de bouillon:

    1 stuk soepvlees
    4 preibladeren(groen)
    2 laurierblaadjes
    2 takjes tijm
    5 perterseliestengels

     500 gram gesneden preiwit in stukken
    - 2 aardappelen
    - 1 ui gesnipperd 
    - 1 eetlepel. boter
    - peper en zout
    2 groentenbouillonblokjes

    Voor de kaaskoekjes
    - 1 sneetje gekookte ham
    - 6 eetlepel. geraspte emmenthaler
    - 1 snuifje paprika 

     


    Voorbereiding:

    Trek een bouillon van soepvlees,4 preibladeren,2laurierblaadjes,2 takjes tijm en 5 peterseliestengels.
    Laat een uurtje tegen de kook aan sudderen.

    Schil de aardappelen en snij ze in stukjes.

    Bereiding (20 minuten.)

    Verwarm de boter in een kookpot en stoof er al roerend de gesnipperde
    ui in.


    Voeg de prei toe en roer om. Leng aan met 1 liter water en voeg de
    aardappelstukjes toe. Dek af en laat 15 minuten. koken.
    Doe er de bouillonblokjes bij.


    Mix de soep fijn en leng indien nodig aan met wat water. Breng op smaak
    met
    peper en zout.


    Intussen bereidt u de kaaskoekjes. Snij de ham in zeer kleine stukjes(keukenrobot).
    Meng met de
    gemalen kaas en voeg een snuifje paprika toe.


    Leg op een vel aluminiumfolie 8 rondjes van dat mengsel (3 à 4
    centimeter doorsnede).
    Bak 5 à 6 minuten. onder de grill. Laat even afkoelen en maak
    voorzichtig los van de
    folie.

    Afwerking

    Schep de soep in de borden en leg er telkens 2 kaaskoekjes in.

     

    20-09-2008 om 10:26 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw uit de oven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag= visdag!

    Kabeljauw Uit De Oven wat Heeft U Nodig
    =======================================

    voor 2 personen:

    1 ui
    1 teentje knoflook
    4 eetlepels olijfolie
    1 vleestomaat
    10 blaadjes basilicum
    knoflookolie
    300 g kabeljauwfilet 75ml droge witte Huiswijn (Super)
    eetlepel kappertjes
    zout
    versgemalen peper
    aluminiumfolie

     

    Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht 180°C)
    Pel 1 ui en snij deze in ringen
    Pel en pers 1 teentje knoflook boven 4 eetlepels olijfolie
    Was 1 vleestomaat en snij deze in plakken
    Hak 10 blaadjes basilicum grof

    Bak de uienringen in een beetje knoflookolie goudbruin en verdeel
    ze over de bodem van een ovenschaal

    Verdeel de tomaat, basilicum en 300g kabeljauwfilet over de uienringen
    Schenk 75ml droge witte wijn  en de rest van de knoflookolie over de vis en bestrooi met 1
    eetlepel kappertjes, zout en versgemalen peper
    Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
    Stoof de vis in de oven circa. 5 minuten, verwijder de folie en stoof de vis in circa.13 minuten verder gaar.
    Dien op met puree.

    19-09-2008 om 12:10 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met dragon-mosterdsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heel verassend en speciaal en niet moeilijk.

    Home Cookin Chapter: Kip

    Kip met dragon-mosterdsaus      Hoofdgerecht
    ============================================
    Voor 4 personen:

    * olie en boter om te bakken.
    * 4 enkele kipfilets (beetje dikke).
    * 4 sjalotjes, gesnipperd.
    * 4 plakken mosterdkaas.
    * 8 plakken Parmaham.
    * 1 deciliter. droge witte wijn.
    * 5 deciliter. kippenbouillon.
    * 2 deciliter. room (halfvet).
    * 3 flinke eetlepels dijonmosterd.
    * zout en peper.
    * verse dragon (indien niet verkrijgbaar dan gedroogd).
    .
    Snijd de kipfilets over de lengte open zodat ze gevuld kunnen worden.
    Strooi wat verse dragon aan de binnenkant en leg daar overheen een plak
    mosterdkaas (opgevouwen in drieën). Vouw de kipfilet weer dicht.

    Leg twee plakken Parmaham overlappend naast elkaar en rol de kipfilet hier
    stevig in op. 

    Bereidingswijze:  Laat de olie en boter samen in de pan op temperatuur
    komen. Leg de kipfilets in de pan en laat ze kort op hoog vuur aan
    beide kanten dichtschroeien (let op: de Parmaham kan redelijk snel
    aanbranden). Draai daarna het vuur laag en laat de kipfilets langzaam
    gaar worden. Ondertussen wel regelmatig draaien met een tang (geen
    vork, want dan loopt de kaas eruit).

    Doe ondertussen in een andere pan
    wat olie en fruit hierin de sjalotjes. Als deze glazig worden voeg je
    de wijn toe en laat dit wat inkoken. Giet dan de bouillon erbij en laat
    dit ongeveer 5-10 minuten koken. Voeg hierna de room toe en
    laat het geheel nog 5 minuten inkoken (indikken).
    Roer vervolgens de
    mosterd erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper. Indien
    de saus te dun is, kun je deze dikker maken met een sausbinder.
    Strooi op het laatst de dragon door de saus om te voorkomen dat deze
    verkleurt. De kip uit de pan halen en de saus ernaast scheppen. 

     

    18-09-2008 om 11:06 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsstoofpotje met Tripel Abdijbier.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog eens een lekker stoofpotje.

    Lamsstoofpot met Tripel-abdijbier.
    ==================================
    Voor 4 personen:

    1 kg lamsschouder in blokjes
    50 g margarine
    1 ui in ringen gesneden
    1 fijngesnipperd knoflookteentje
    250 g champignons
    2 wortelen(in blokjes)
    3 stengels stoofselder(in reepjes)
    1 blik Gepelde Tomaten(in stukjes)
    1 flesje Tongerlo Tripel Blond Abdijbier 8°(of andere blonde tripel)
    1 laurierblad
    een mespunt gedroogde tijm
    Sauzenbinder voor donkere sauzen
    zout en peper
    1 koffielepel vloeibare honing
    1 afgestreken eetlepel zachte mosterd
    een handvol gehakte peterselie


    .
    Braad het vlees aan in de margarine en haal het uit de pan.

    Fruit de ui en de look in hetzelfde braadvocht en schep het vlees
    opnieuw in de pan.

    Roer de fijngesneden wortelen, selder en de tomaten door het vlees.

    Breng op smaak met peper, zout, tijm, laurier, mosterd en honing.

    Overgiet met het bier en laat onder deksel verder sudderen.

    Halveer de champignons en doe ze een tiental minuten vóór het vlees
    gaar is mee in de stoofpot.

    Bind de saus met een beetje sauzenbinder en bestrooi de gul met
    peterselie.

    Lekker met verse aardappeltjes,puree of pasta.

     

    17-09-2008 om 10:12 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advokaat-kaastaart.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een lekker nagerecht,misschien niet zo geschikt voor kinderen.

    Advokaattaart
    =============
    175 gram Petit beurre koekjes
    125gram gesmolten boter
    500 gram mascarpone
    10 eetlepels bloemsuiker 
    2,5 dl.  advokaat
    7 blaadjes gelatine
    1/2 liter slagroom 40°
    6 eetlepels water


    .
    De dag voordien:

    Verkruimel de koekjes in de keukenrobot en roer er de gesmolten boter
    door.
    Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm met een doorsnee
    van 20 centimeter.Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel aan
    en zet de vorm in de koelkast

    De dag zelf:
     
    Roer de mascarpone zacht & luchtig met de suiker en de advokaat

    Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water

    Klop de slagroom stijf

    Breng 3 eetlepels water aan de kook en los de goed uitgeknepen gelatine
    er in op

    Klop het door het mascarpone mengsel en spatel de opgeklopte slagroom
    er door

    Vul de vorm ermee en laat de taart in circa 3 uur opstijven.

     

    16-09-2008 om 12:13 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met tomaten,champignons en rijst.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Overschotjesdag
    Kip met tomaten en champignons.
    =======================

    Voor 2 personen:

    200 gram kipfilet(overschot van een gebraden kip)
    300 gr gekookte rijst(overschot van Chinees)
    1 blik gepelde tomaten(in stukken)
    1 blik champignons uitgelekt (of verse)
    1 ui (gesnipperd)
    2 teentjes look(gesnipperd)
    2 eetlepels olie


    Snijd de kip in kleine stukjes .
    Doe in een kookpan de olie en laat er de ui glazig in worden,doe dan de look erbij en de tomaten.
    Laat 10 minuutjes stoven en doe er dan de champignons en de kip bij.Laat nog eens doorkoken en klaar.
    (Als je verse champignons gebruikt,stoof ze dan eerst op in een weinig olie tot ze hun vocht afgeven,zeef ze dan en voeg ze bij de tomatensaus)
    Warm de rijst op en eet smakelijk!
    (kan ook met pasta)

    15-09-2008 om 10:51 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!