Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    21-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Escargots à la Bourgignonne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zondag mag het feestelijk zijn.

    Wijngaardslakken Uit Bourgogne

    Escargots à la Bourguignonne

    Voor 4 personen
    24 slakken -
    175 g boter -
    15 g peterselie -
    8 g knoflook -
    8 g zout -
    15 gram sjalotjes -
    peper .

    Laat de slakken, als ze uit blik zijn, uitlekken. Hak de peterselie, de knoflook en de sjalotjes fijn. Roer de boter zacht en vermeng ze goed met peterselie, sjalot en knoflook. Voeg ook het zout toe en wat peper. Leg de slakken in hun huisjes en vul deze verder op met de kruidenboter. Warm ze in een oven van 160 graden C. op.

    Geef er stokbrood bij.

    21-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preisoep met kaaskoekjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een lekkere preisoep voor de zondag:

    Preisoep met kaaskoekjes
    ========================

    voor 4 personen:

    Voor de bouillon:

    1 stuk soepvlees
    4 preibladeren(groen)
    2 laurierblaadjes
    2 takjes tijm
    5 perterseliestengels

     500 gram gesneden preiwit in stukken
    - 2 aardappelen
    - 1 ui gesnipperd 
    - 1 eetlepel. boter
    - peper en zout
    2 groentenbouillonblokjes

    Voor de kaaskoekjes
    - 1 sneetje gekookte ham
    - 6 eetlepel. geraspte emmenthaler
    - 1 snuifje paprika 

     


    Voorbereiding:

    Trek een bouillon van soepvlees,4 preibladeren,2laurierblaadjes,2 takjes tijm en 5 peterseliestengels.
    Laat een uurtje tegen de kook aan sudderen.

    Schil de aardappelen en snij ze in stukjes.

    Bereiding (20 minuten.)

    Verwarm de boter in een kookpot en stoof er al roerend de gesnipperde
    ui in.


    Voeg de prei toe en roer om. Leng aan met 1 liter water en voeg de
    aardappelstukjes toe. Dek af en laat 15 minuten. koken.
    Doe er de bouillonblokjes bij.


    Mix de soep fijn en leng indien nodig aan met wat water. Breng op smaak
    met
    peper en zout.


    Intussen bereidt u de kaaskoekjes. Snij de ham in zeer kleine stukjes(keukenrobot).
    Meng met de
    gemalen kaas en voeg een snuifje paprika toe.


    Leg op een vel aluminiumfolie 8 rondjes van dat mengsel (3 à 4
    centimeter doorsnede).
    Bak 5 à 6 minuten. onder de grill. Laat even afkoelen en maak
    voorzichtig los van de
    folie.

    Afwerking

    Schep de soep in de borden en leg er telkens 2 kaaskoekjes in.

     

    20-09-2008 om 10:26 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw uit de oven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag= visdag!

    Kabeljauw Uit De Oven wat Heeft U Nodig
    =======================================

    voor 2 personen:

    1 ui
    1 teentje knoflook
    4 eetlepels olijfolie
    1 vleestomaat
    10 blaadjes basilicum
    knoflookolie
    300 g kabeljauwfilet 75ml droge witte Huiswijn (Super)
    eetlepel kappertjes
    zout
    versgemalen peper
    aluminiumfolie

     

    Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht 180°C)
    Pel 1 ui en snij deze in ringen
    Pel en pers 1 teentje knoflook boven 4 eetlepels olijfolie
    Was 1 vleestomaat en snij deze in plakken
    Hak 10 blaadjes basilicum grof

    Bak de uienringen in een beetje knoflookolie goudbruin en verdeel
    ze over de bodem van een ovenschaal

    Verdeel de tomaat, basilicum en 300g kabeljauwfilet over de uienringen
    Schenk 75ml droge witte wijn  en de rest van de knoflookolie over de vis en bestrooi met 1
    eetlepel kappertjes, zout en versgemalen peper
    Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie.
    Stoof de vis in de oven circa. 5 minuten, verwijder de folie en stoof de vis in circa.13 minuten verder gaar.
    Dien op met puree.

    19-09-2008 om 12:10 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met dragon-mosterdsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heel verassend en speciaal en niet moeilijk.

    Home Cookin Chapter: Kip

    Kip met dragon-mosterdsaus      Hoofdgerecht
    ============================================
    Voor 4 personen:

    * olie en boter om te bakken.
    * 4 enkele kipfilets (beetje dikke).
    * 4 sjalotjes, gesnipperd.
    * 4 plakken mosterdkaas.
    * 8 plakken Parmaham.
    * 1 deciliter. droge witte wijn.
    * 5 deciliter. kippenbouillon.
    * 2 deciliter. room (halfvet).
    * 3 flinke eetlepels dijonmosterd.
    * zout en peper.
    * verse dragon (indien niet verkrijgbaar dan gedroogd).
    .
    Snijd de kipfilets over de lengte open zodat ze gevuld kunnen worden.
    Strooi wat verse dragon aan de binnenkant en leg daar overheen een plak
    mosterdkaas (opgevouwen in drieën). Vouw de kipfilet weer dicht.

    Leg twee plakken Parmaham overlappend naast elkaar en rol de kipfilet hier
    stevig in op. 

    Bereidingswijze:  Laat de olie en boter samen in de pan op temperatuur
    komen. Leg de kipfilets in de pan en laat ze kort op hoog vuur aan
    beide kanten dichtschroeien (let op: de Parmaham kan redelijk snel
    aanbranden). Draai daarna het vuur laag en laat de kipfilets langzaam
    gaar worden. Ondertussen wel regelmatig draaien met een tang (geen
    vork, want dan loopt de kaas eruit).

    Doe ondertussen in een andere pan
    wat olie en fruit hierin de sjalotjes. Als deze glazig worden voeg je
    de wijn toe en laat dit wat inkoken. Giet dan de bouillon erbij en laat
    dit ongeveer 5-10 minuten koken. Voeg hierna de room toe en
    laat het geheel nog 5 minuten inkoken (indikken).
    Roer vervolgens de
    mosterd erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper. Indien
    de saus te dun is, kun je deze dikker maken met een sausbinder.
    Strooi op het laatst de dragon door de saus om te voorkomen dat deze
    verkleurt. De kip uit de pan halen en de saus ernaast scheppen. 

     

    18-09-2008 om 11:06 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsstoofpotje met Tripel Abdijbier.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog eens een lekker stoofpotje.

    Lamsstoofpot met Tripel-abdijbier.
    ==================================
    Voor 4 personen:

    1 kg lamsschouder in blokjes
    50 g margarine
    1 ui in ringen gesneden
    1 fijngesnipperd knoflookteentje
    250 g champignons
    2 wortelen(in blokjes)
    3 stengels stoofselder(in reepjes)
    1 blik Gepelde Tomaten(in stukjes)
    1 flesje Tongerlo Tripel Blond Abdijbier 8°(of andere blonde tripel)
    1 laurierblad
    een mespunt gedroogde tijm
    Sauzenbinder voor donkere sauzen
    zout en peper
    1 koffielepel vloeibare honing
    1 afgestreken eetlepel zachte mosterd
    een handvol gehakte peterselie


    .
    Braad het vlees aan in de margarine en haal het uit de pan.

    Fruit de ui en de look in hetzelfde braadvocht en schep het vlees
    opnieuw in de pan.

    Roer de fijngesneden wortelen, selder en de tomaten door het vlees.

    Breng op smaak met peper, zout, tijm, laurier, mosterd en honing.

    Overgiet met het bier en laat onder deksel verder sudderen.

    Halveer de champignons en doe ze een tiental minuten vóór het vlees
    gaar is mee in de stoofpot.

    Bind de saus met een beetje sauzenbinder en bestrooi de gul met
    peterselie.

    Lekker met verse aardappeltjes,puree of pasta.

     

    17-09-2008 om 10:12 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advokaat-kaastaart.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een lekker nagerecht,misschien niet zo geschikt voor kinderen.

    Advokaattaart
    =============
    175 gram Petit beurre koekjes
    125gram gesmolten boter
    500 gram mascarpone
    10 eetlepels bloemsuiker 
    2,5 dl.  advokaat
    7 blaadjes gelatine
    1/2 liter slagroom 40°
    6 eetlepels water


    .
    De dag voordien:

    Verkruimel de koekjes in de keukenrobot en roer er de gesmolten boter
    door.
    Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm met een doorsnee
    van 20 centimeter.Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel aan
    en zet de vorm in de koelkast

    De dag zelf:
     
    Roer de mascarpone zacht & luchtig met de suiker en de advokaat

    Week de blaadjes gelatine 5 minuten in ruim koud water

    Klop de slagroom stijf

    Breng 3 eetlepels water aan de kook en los de goed uitgeknepen gelatine
    er in op

    Klop het door het mascarpone mengsel en spatel de opgeklopte slagroom
    er door

    Vul de vorm ermee en laat de taart in circa 3 uur opstijven.

     

    16-09-2008 om 12:13 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met tomaten,champignons en rijst.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Overschotjesdag
    Kip met tomaten en champignons.
    =======================

    Voor 2 personen:

    200 gram kipfilet(overschot van een gebraden kip)
    300 gr gekookte rijst(overschot van Chinees)
    1 blik gepelde tomaten(in stukken)
    1 blik champignons uitgelekt (of verse)
    1 ui (gesnipperd)
    2 teentjes look(gesnipperd)
    2 eetlepels olie


    Snijd de kip in kleine stukjes .
    Doe in een kookpan de olie en laat er de ui glazig in worden,doe dan de look erbij en de tomaten.
    Laat 10 minuutjes stoven en doe er dan de champignons en de kip bij.Laat nog eens doorkoken en klaar.
    (Als je verse champignons gebruikt,stoof ze dan eerst op in een weinig olie tot ze hun vocht afgeven,zeef ze dan en voeg ze bij de tomatensaus)
    Warm de rijst op en eet smakelijk!
    (kan ook met pasta)

    15-09-2008 om 10:51 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbout charcutière
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag mag het wat feestelijker.

    Lamsbout Charcutiere Hoofdgerecht
    =================================
    1 lamsbout
    8 tomaten(kan ook gepelde tomaten uit blik)
    4 soeplepels fijne augurkjes (uit bokaaltje)
    4 soeplepels fijne zure uitjes (uit bokaaltje)
    4 teentjes knoflook (gesnipperd)
    2 soeplepels kappertjes
    Olijfolie
    2 takjes tijm 
    2 blaadjes laurier
    Wat water indien nodig
    2 soeplepels gehakte peterselie
    peper en zout

    .
    De dag voordien:

    Laat de lamsbout in een grote pot mooi bruin aanbakken.

    Kruid met peper en zout, en schik er de gepelde,ontpitte en in vieren
    gesneden tomaten rond.

    Voeg indien nodig wat water toe.Laat ongeveer 30 minuten bakken,deksel
    op de pan.

    De dag zelf:

    Warm de pot terug op.
    Voeg daarna de augurken,zilveruitjes,gehakte look tijm en laurier
    toe,en laat nog een kwartier verder garen.

    Bestrooi met de peterselie.

    Dien op met aardappelen naar keuze.

        Zéér lekker !!

     

    14-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti met paprika en champignons.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets heel simpel:Spaghetti.

    Spaghetti
    =============================
    1/2 kilogram lamsgehakt
    olijfolie
    1 ui(fijngesnipperd)
    2 teentjes look(fijngesnipperd)
    1 blik tomatenblokjes met kruiden
    250 gram champignons(in 4 gesneden)
    250 gram rode paprikas(in blokjes)
    100 gram sluimererwten
    1 winterwortel(in blokjes)
    1blokje kruidenbouillon(Bouquette)met look en peterselie
    Verse kruiden:rozemarijn,tijm,oregano en veel peterselie
    250 gram pasta naar believen
    .
    Smelt wat boter in een pan en voeg de fijngesnipperde ui toe,laat
    smoren maar niet kleuren,dan de look erbij.Doe dan het lamsgehakt er
    bij en laat rul bakken,doe er het blik tomatenblokjes bij,de
    sluimererwten de kruiden,het bouillonblokje,de wortel en de paprikas en
    laat 10 minuten stoven.Doe er dan de champignons bij en laat nog 5
    minuten stoven,doe er als laatste de peterselie bij en dien op met
    spaghetti of een andere pasta.

     

    13-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visfilet met prei en kerrieroom.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    't is vrijdag dus visdag:

    Kabeljauw Met Prei En Kerrieroom Uit De Oven
    ============================================

    voor 2 personen:

    ingrediënten 300 g stevige kabeljauwfilet tilapiafilet, pangasiusfilet of roodbaarsfilet
    2 dunne preien
    2 eetlepels olijfolie
    1/2 eetlepel kerriepoeder
    zout
    peper
    1 eetlepel citroensap
    125 ml crème fraiche
    50 g geraspte emmenthal kaas


    .
    voorbereiding:

    Verwarm de oven voor op 175 gr C.

    Snijd de preien in dunne ringetjes.

    bereidingswijze:

    Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de prei al omscheppend in
    ca. 4 minuten beetgaar.

    Roer de helft van het kerriepoeder en zout en peper naar smaak erdoor.

    Vet een ovenschaal in en verdeel driekwart van de prei over de bodem.

    Wrijf de kabeljauwfilet in met zout, peper en citroensap en leg de
    filet op de prei.

    Roer nu de crème fraiche en de rest van het kerriepoeder door de rest
    van de prei.

    Voeg zout en peper toe en strijk de kerrieroom over de vis uit.

    Strooi de kaas erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en
    laat de kabeljauw in ca. 15-20 minuten gaar worden.Laat de kaas lichtjes
    kleuren.

    serveertips Lekker met aardappelpuree.

     

     

    12-09-2008 om 10:59 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmschotel met puree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets heel lekkers uit mijn jeugd:

    Warme Zalmschotel
    ==============================
    voor 4 personen:

    1 groot blik roze zalm
    500 gram aardappelen
    200 gram boter
    1/2 liter melk
    1 kop chapelure
    3 hardgekookte eieren
    100 gram geraspte emmenthal kaas
    peper en zout
    muskaatnoot


    .

    Laat de aardappelen koken en maak er puree van met de helft van de
    melk,peper en zout,muskaatnoot,alsook 50 gram boter.
    Leg de inhoud van het blik zalm uit te lekken in een vergiet.Verwijder
    graten en velletjes,vang het vocht op.

    Zet een pan op het vuur met met
    100 gram boter,laat smelten en voeg er de overgebleven melk bij,de
    chapelure,de zalmdeeltjes alsook het vocht,roer flink terwijl u alles
    aan de kook brengt.

    Schik in een beboterde vuurvaste schotel een kroon van
    aardappelpuree.Giet er het zalmmengsel middenin.Versier met de
    schijfjes eieren.Leg er hier en daar een nootje boter tussen.Overstrooi
    tenslotte met de geraspte kaas.(dit kan je allemaal op voorhand doen indien je wil)

    Indien je de schotel op voorhand hebt klaargemaakt eerst terug opwarmen in de oven.
    Laat mooi bruinen onder de grill.

    smakelijk

     

    11-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensgezbraad met pickles saus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gemakkelijk en hééééél lekker.

    Varkensgebraad Met Piccalilly
    =============================
    slagroom  8  soeplepels
    tuinkers
    water  8  soeplepels
    klontje boter
    gehakte peterselie  2  soeplepels
    peper en zout
    varkensgebraad  600  gram
    puree
    Pickles  12  soeplepels
    .
    Bak het gebraad goudbruin langs alle kanten in een weinig boter. Zet
    het deksel op de pan en laat het vlees nog ongeveer 20 min sudderen.
    Neem het gebraad uit de pan en hou het warm. Blus de pan met het water
    en de room en voeg er de pickles bij. Laat de saus zo'n 5 minuten
    inkoken. Breng op smaak. Snijd het vlees in plakjes, overgiet met de
    saus en bestrooi met de gehakte peterselie. Dien onmiddellijk op met
    een toefje tuinkers en aardappelpuree.

     

    10-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maatjesrolletjes met mosterd-roomsaus.

    Dit gerecht kan ook als voorgerecht,maar geef dan 1 maatje p.p.

    Maatjesrolletjes met mosterd-roomsaus koud voorgerecht
    ======================================================

    voor 4 personen:

    8 maatjes (nieuwe haring) -
    4 eetlepels zure room -
    2 eetlepel (grove) mosterd -
    2 eetlepel citroensap -
    zout en peper -
    16 kleine blaadjes kropsla -
    1 bakje tuinkers
    .
    Meng de zure room met de mosterd en het citroensap. Voeg zout en peper
    naar smaak toe. Verwijder de staarten van de maatjes en besmeer elke
    maatjeshelft met een theelepel van de mosterd-zure roomsaus. Leg op
    elke besmeerde haringhelft een blaadje sla en wat tuinkers. Rol de
    maatjeshelften losjes op en zet ze eventueel vast met een
    cocktailprikker. 
    Serveertips Leg per persoon 4 rolletjes(2 maatjes) op een bordje en
    geef er geroosterd brood bij,kan ook met frietjes.
     

     


     

    08-09-2008 om 12:59 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartels met look en peterselie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zondag mag het iets feestelijker

    Kwartels met look en peterselie
    ===============================

    voor 4 personen:

    2 eetlepel olijfolie
    4 kwartels, op de rug doormidden gespleten
    4 eetlepels boter
    6 eetlepels broodkruim
    4 teentjes knoflook
    6 eetlepels versgehakte platte peterselie
    .
    Snijd de kwartels aan de rugzijde door en plet ze met een flinke klap.

    Verhit de olie en leg de vogels erin als plat uitgespreide kikkers. Bak
    ze zachtjes aan beide kanten bruin. Ze zijn gaar in ongeveer 17
    minuten. Prik erin met een houten prikkertje, als er helder vocht uit
    komt zijn ze gaar.

    Haal de vogels uit de pan en leg ze op verwarmde borden. Verhit het
    achtergebleven vocht en voeg twee eetlepels boter toe. Doe er de
    knoflook broodkruim en peterselie bij en laat het geheel even krokant
    worden. Schep het kruim over de kwartels en dien snel op.

    Je kan dit als voorgerecht geven met kleine kwartels(geef er dan
    stokbrood of ciabata bij) of als hoofdgerecht en geef er dan kroketten
    of frietjes bij.

     

    07-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje in Emmenthalsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een duurdere maar gemakkelijke bereiding.

    Varkenshaasje In Emmenthalsaus Hoofdgerecht
    ===========================================
    2 varkenshaasjes
    1 klontje boter
    2 eetlepel olijfolie
    75 gram geraspte Emmenthal-kaas
    2 eetlepel mosterd
    4 eetlepel room
    peper en zout
    Voor de saus:
    1 sjalot
    30 gram boter
    1dl witte wijn
    1 1/2 dl room
    1 busseltje verse dragon naar smaak
    peper en zout


    De dag voordien:

    In een kommetje doen we de geraspte Emmenthal samen met de mosterd,de
    room en flink wat peper.Met een vork pletten tot er een dikke pap
    ontstaat.
    In een pan een klontje boter laten smelten,doe er de fijngesneden
    sjalotjes bij,laat even bakken,doe er dan de wijn bij.Laat de wijn op
    een stevig vuur inkoken,tot er haast niets meer over blijft in de
    pan.Doe er dan de overige room bij.Laat een paar minuten inkoken tot er
    een stevige saus ontstaat.Van het vuur af de dragon toevoegen samen met
    wat peper en zout.

    De dag zelf:

    Laat een pan opwarmen met olijfolie en boter en bak er de varkenshaasjes
     in,7 minuten aan elke kant.
    Dan leggen we de varkenshaasjes in een beboterde ovenschotel en gieten
    er het papje met de Emmenthal-kaas bovenop.Zet de schotel in een
    voorverwarmde oven en laat kleuren onder de grill.
    De saus voegen we bij het bakvocht en laten we terug opwarmen.Doe er
    nog een klontje boter bij en dien op.

    Geef er aardappelpuree bij.

     

    06-09-2008 om 09:43 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met Garnalen Picatta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker visrecept voor de vrijdag.

    Kabeljauw Met Garnalen Picatta
    ==============================
    4 stukken kabeljauw van ca 150 gr
    100 gr gehakte garnalen(ongepeld)
    100 gr vers vetspek, fijne blokjes
    1 eetl fijn gehakte peterselie
    2 eetl broodkruim
    .
    1 Zorg voor gelijke dikke stukken kabeljauw.
    2 Meng de garnalen en spek en hak het klein.
    3 Trek op laag vuur in 20 minuten een garnalenolie, zeef de olie. Meng
    met 2 eetl broodkruim en 1 eetl fijn gehakte peterselie, leg op de vis.
    4 Bestrooi met peper en zout en gaar de vis in de oven op 180ºC in 16
    minuten.

    Dien op met puree of rijst.

     

    05-09-2008 om 11:53 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met spekjes en wijn.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Konijn in reclame dan is dit een prachtig recept:

    Konijn met spekjes en tomaat en champignons   Hoofdgerecht
    ==========================================================
    voor 6 personen

    1 Konijn
    150 g spekblokjes  ( gerookt)
    3 uien(fijn gesnipperd)
    1 blik gepelde tomaten
    1 blik tomatenblokjes met basilicum
    2 eetlepels Mosterd
    1/2 liter   witte wijn(droge)
    3 teentjes knoflook(gesnipperd)
    1/4 kilogram champignons
    peper en zout
    2 takjes tijm
    2 blaadjes laurier
    cognac om te flamberen
    Boter en olie
    .
    De spekblokjes bakken in wat olie en
    Daarna de uien laten meebakken.Dan de look bijvoegen en de in stukken
    gesneden tomaten bijvoegen,daarna de tomatenblokjes en de mosterd.
    Wat later de wijn bijvoegen,peper en zout, tijm en laurier.Eventueel
    wat water bijvoegen indien nodig.3/4 uur laten sudderen , dan zeer fijn 
    mixen(tijm en laurier verwijderen)
    Het konijn snijden en inwrijven met peper en zout.
    Bakken in hete boter(geen olie want dat spettert)en overgieten met de
    cognac  (opgepast ,wasemkap afzetten)
    Het konijn in de saus doen en 1 uur laten sudderen.De champignons
    proper maken,in schijfjes snijden en aanbakken in wat olie tot ze hun
    vocht afgeven.De laatste 5 minuten.bij het konijn voegen(zonder het
    vocht)

    De saus binden en opdienen.
    Lekker met witte selder en vers gekookte aardappelen..

     

    04-09-2008 om 09:35 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    03-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mascarponi-mousse met honing room
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een doodeenvoudig nagerechtje:

    Home Cookin Chapter: Nagerecht

    Honing mascarponemousse
    =======================
    voor 4 personen:

    250 gram mascarpone
    2 eetlepel Amaretto
    3 eetlepels vloeibare honing
    1/8 slagroom
    1 dessertlepel poeder- suiker
    munt om te garneren


    Bereidingswijze Roer de mascarpone glad. Verwarm de honing licht in de
    magnetron of au bain-marie in een kopje. Schenk de honing krachtig
    roerend in een dun straaltje bij de mascarpone. Meng zorgvuldig. Klop
    de slagroom stijf met de poedersuiker. Spatel mascarpone en slagroom
    dooreen. Schep de mousse in glazen en dek af met plasticfolie. Laat
    door en door koud worden.
    Serveertips Garneer de mousse kort voor serveren met takjes munt.
    Je kan er een coulis van rode vruchten bij serveren.

    Eventueel kunt u de mousse nog versterken met een scheutje Amaretto.
    Roer de mascarpone in dat geval eerst glad met de Amaretto en voeg dan
    de honing pas toe.


     

    03-09-2008 om 10:57 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep van de chef
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een bijzonder lekkere tomatensoep.

    Tomatensoep van de chef
    =======================

    voor 8 personen:

    200 gram rookspek in dobbelsteentjes 2 uien,
    2 winterwortel,
    enkele takjes peterselie
    1 blikje tomatenpuree
    2 liter tomatensap
    2 liter rundvleesbouillon
    35 gram margarine 
     peterselie,
    oregano,
    1 prei,
    1 selder
    zout en peper.

     


    Rookspek in margarine uiteen bakken, gesneden ui, bladselderie en
    wortel toevoegen. Even laten smoren. Tomatenpuree toevoegen, weer even
    laten smoren. 3 minuutjes op laag vuur laten garen. Tomatensap en
    runderbouillon aan het geheel toevoegen. Al roerend aan de kook
    brengen, flink doorroeren. Indien de soep te dik is nog wat bouillon
    erbij doen. Is de soep op de juiste dikte dan nog zo'een 10 minuutjes
    laten pruttelen. De soep mixen. Fijn gesneden prei, peterselie en
    oregano toevoegen, zout en peper naar smaak.
     Om deze klasse soep nog lekkerder te maken, voeg je op het laatste
    moment een mengsel van 1 eidooier en een forse scheut slagroom toe. Doe
    dit onder hevig roeren anders gaat de soep schiften.


     

    02-09-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfskotelet met Calvados en champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Kalfskotelet met champignons en calvados
    ========================================

    voor 4 personen

    8 kleine uien

    4 kalfsribbetjes (ongeveer 250 gram per stuk)

    5 centiliter calvados

    500 Parijse champignons

    20 centiliter verse room

    100 gram boter

    2 snuifjes geraspte nootmuskaat

    zout en peper


    .
    Spoel de champignons en dep ze droog. Bak ze 5 minuten. in 10 gram
    boter op een hevig vuur en roer ze meermaals om. Laat ze uitlekken. Pel
    de uien. Smelt de rest van de boter in een grote braadpan met een hoge
    rand en voeg er de ribbetjes en de uien in hun geheel aan toe. Doe er
    peper en zout op, breng ze op smaak met geraspte nootmuskaat en bak ze
    15 minuten. op een zacht vuur; draai de ribbetjes na 10 minuten. om.
    Laat de ribbetjes en de uien uitlekken, leg ze in een schotel en zet
    deze in een warme oven (stand 5, 150°C).

    Giet de room in de braadpan en roer het geheel om. Voeg er de calvados
    en de champignons aan toe en laat het geheel plusminus 5 minuten
    sudderen op een matig vuur, terwijl u af en toe omroert: de saus moet
    lekker smeuïg zijn. Schik de kalfsribbetjes en de uien op warme borden.
    Leg er champignons rond en giet er warme saus over. Dien onmiddellijk
    op.

     

    01-09-2008 om 20:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!