Kalfskotelet met champignons en calvados ========================================
voor 4 personen
8 kleine uien
4 kalfsribbetjes (ongeveer 250 gram per stuk)
5 centiliter calvados
500 Parijse champignons
20 centiliter verse room
100 gram boter
2 snuifjes geraspte nootmuskaat
zout en peper
. Spoel de champignons en dep ze droog. Bak ze 5 minuten. in 10 gram boter op een hevig vuur en roer ze meermaals om. Laat ze uitlekken. Pel de uien. Smelt de rest van de boter in een grote braadpan met een hoge rand en voeg er de ribbetjes en de uien in hun geheel aan toe. Doe er peper en zout op, breng ze op smaak met geraspte nootmuskaat en bak ze 15 minuten. op een zacht vuur; draai de ribbetjes na 10 minuten. om. Laat de ribbetjes en de uien uitlekken, leg ze in een schotel en zet deze in een warme oven (stand 5, 150°C).
Giet de room in de braadpan en roer het geheel om. Voeg er de calvados en de champignons aan toe en laat het geheel plusminus 5 minuten sudderen op een matig vuur, terwijl u af en toe omroert: de saus moet lekker smeuïg zijn. Schik de kalfsribbetjes en de uien op warme borden. Leg er champignons rond en giet er warme saus over. Dien onmiddellijk op.
|