Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
01-02-2009
Lamskoteletjes met basilicum.
Italie op het menu.
Agnello Al Basilico (Lamskoteletjes Met Basilicum) ====================================
voor 4 personen:
16 lamskoteletjes -
1 bosje basilicum -
2 teentjes look -
olijfolie extra vergine -
het sap van een citroen -
1 chilipepertje -
zout -
peper
. In een vijzel stamp je de look fijn met de basilicum, chilipepertje (zonder zaadjes), citroensap en 5 peperkorrels.
Voeg geleidelijk olie bij tot je een homogene massa hebt.
Kalfslever met champignons Hoofdgerecht =================================== 700 gram kalfslever
250 gram champignons
3 eetlepel boter
muskaatnoot
peper en zout
Voor de saus:
3 deciliter kalfsfond
3 eetlepel room
3 eetlepel boter
3 eetlepel bloem
Wat fijngesnipperde peterselie.
. Snij de kalfslever in stukjes van +/- 3 centimeter. Snij de champignons in 4.
Bereiding 15 minuten.:
Verhit 2 eetlepel boter in een braadpan en bak er de stukjes lever in gedurende 3 à 5 minuten(niet te lang zo blijft de lever mals en sappig).Kruid met peper en zout.Haal de lever uit de pan.
Laat een eetlepel boter smelten in de pan en doe er de champignons in.Bak gedurende 5 minuten en roer regelmatig om.Kruid met peper en zout.
Smelt 3 eetlepel boter in een andere kookpan en roer er de bloem door.Laat even bakken en leng al roerend aan met de fond tot u een gladde saus bekomt.Werk af met de room en kruid met peper zout en muskaatnoot.
Schep er de stukjes lever en de champignons door en laat even doorverwarmen.
Versier met fijngesnipperde peterselie en serveer met gebakken aardappelen.
Dadels met amandelen Escolantes (Misdienaren). =============================================== Rooster wat blanke amandelen in een droge koekenpan en pas op dat ze niet te bruin worden.
Het heeft maar een minuutje nodig.
Stop in iedere dadel een amandel en wikkel er een (half) plakje bacon of katenspek omheen.
Vastzetten met een prikker en op de bakplaat of in een ovenschaal.
Oven op 180 graden en dadels er 20 tot 30 . minuten in tot het spek knapperig en bruin is.
Daarna overdoen in een andere schaal zodat het vet achterblijft.
Uitlekken op keukenpapier is ook een goed plan.
Niet teveel tegelijk want het is lekker als ze nog wat warm zijn.