Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    01-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskoteletjes met basilicum.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Italie op het menu.

    Agnello Al Basilico (Lamskoteletjes Met Basilicum)
    ====================================

    voor 4 personen:

    16 lamskoteletjes -

    1 bosje basilicum -

    2 teentjes look -

    olijfolie extra vergine -

    het sap van een citroen -

    1 chilipepertje -

    zout -

    peper



    .
    In een vijzel stamp je de look fijn met de basilicum, chilipepertje
    (zonder zaadjes), citroensap en 5 peperkorrels.

    Voeg geleidelijk olie bij tot je een homogene massa hebt.

    Grill de lamskoteletjes en dien op met de saus.

    Serveer er een aardappel in de schil bij.

     

    01-02-2009 om 13:03 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abrikozen salamispiesjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ongewoon maar zeer lekker Aperitief

    Abrikozen-Salamispiesjes  lekker
    ================================
    50 gr gedroogde abrikozen

    1 theelepel kummelzaadjes

    1/2 theelepel versgemalen peper

    4 plakken salami van 1 cm dik

    16 sateprikkers


    .
    Bereidingswijze:

    Was de abrikozen, kook ze, met de kummel en de peper, 10 minuten in 1
    dl water en laat ze in het kookvocht afkoelen.

    Snijd elke plak salami in 8 puntjes.

    Halveer de abrikozen.

    Steek aan elke prikker een punt salami,

    een halve abrikoos en een puntje salami.

     

    31-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met look en peterselie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Kabeljauw Met Look En Peterselie
    ================================

    voor 4 personen:

    500 g kabeljauwfilet

    wat bloem

    4 boter

    1 teentje gehakte look

    sap van 1 citroen

    tijm en laurier

    4 eetlepels gehakte peterselie

    peper en zout

     

     

     


    .
    Wikkel de stukken kabeljauw in wat bloem en bak ze langs beide kanten
    bruin de boter.

    Kruiden met peper en zout.

    Laat verder garen in een oven van 180 graden.

    Voeg na 8 minuten look, citroensap, tijm, laurier en peterselie toe.

    Serveer met aardappelpuree.

     

    30-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfslever met champignons.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we Lever

    Kalfslever met champignons      Hoofdgerecht
    ===================================
    700 gram kalfslever

    250 gram champignons

    3 eetlepel boter

    muskaatnoot

    peper en zout

    Voor de saus:

    3 deciliter kalfsfond

    3 eetlepel room

    3 eetlepel boter

    3 eetlepel bloem

    Wat fijngesnipperde peterselie.


    .
    Snij de kalfslever in stukjes van +/- 3 centimeter.
    Snij de champignons in 4.

    Bereiding 15 minuten.:

    Verhit 2 eetlepel boter in een braadpan en bak er de stukjes lever in
    gedurende  3 à 5 minuten(niet te lang zo blijft de lever mals en
    sappig).Kruid met peper en zout.Haal de lever uit de pan.

    Laat een eetlepel boter smelten in de pan en doe er de champignons
    in.Bak gedurende 5 minuten en roer regelmatig om.Kruid met peper en
    zout.

    Smelt 3 eetlepel boter in een andere  kookpan en roer er de bloem
    door.Laat even bakken en leng al roerend aan met de fond tot u een
    gladde saus bekomt.Werk af met de room en kruid met peper zout en
    muskaatnoot.

    Schep er de stukjes lever en de champignons door en laat even
    doorverwarmen.

    Versier met fijngesnipperde peterselie en serveer met gebakken
    aardappelen.

     

     

    29-01-2009 om 09:59 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitenkaasje op krokant rozijnen brood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geitenkaas

    Geitenspekje op krokant rozijnenbrood  warm voorgerecht
    ========================================
    4 geitenkaasjes met spek

    4 sneetjes rozijnenbrood

    2 appels

    2 eetlepel honing

    krulsla

    100 gram bakboter

    Smeerboter

     

     

    .
    Snijd de appels in fijne schijfjes.

    Smelt de boter samen met de honing in een pan en laat de appelschijfjes
    daarin kort karameliseren.

    Schik de geitenkaasjes met spek op een beboterde bakplaat en bak ze
    gedurende circa 15 minuten in een oven van 180°C

    Rooster de sneetjes rozijnenbrood en besmeer ze met wat boter.

    Leg op elk sneetje een blaadje sla,plaats er de warme geitenkaas
    bovenop en schik er de appelschijfjes rond.

     

    28-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dadels met amandelen Escolantes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitiefhapje

    Dadels met amandelen Escolantes (Misdienaren).
    ===============================================
    Rooster wat
    blanke amandelen in een droge koekenpan en pas op dat ze niet te bruin worden.

    Het heeft maar een minuutje nodig.

    Stop in iedere dadel een amandel en wikkel er een (half) plakje bacon of katenspek omheen.

    Vastzetten met een prikker en
    op de bakplaat of in een ovenschaal.

    Oven op 180 graden en dadels er 20 tot 30
    .
    minuten in tot het spek knapperig en bruin is.

    Daarna overdoen in een andere schaal zodat het vet achterblijft.

    Uitlekken op keukenpapier is ook een goed plan.

    Niet teveel tegelijk want het is lekker als ze nog wat warm zijn.

    Echt iets om dit weekend even uit te proberen.

     

    27-01-2009 om 09:03 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitgratin zonder suiker.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een mager nagerechtje.

    Bonte fruitgratin       nagerecht     
    ===========================

    voor 4 personen:

    100 g appel in stukjes

    100 g banaan in schijfjes

    100 g sinaasappelpartjes

    100 g noordkrieken

    1 ei

    4 eetlepels magere platte kaas

    1 theelepel maïszetmeel

    2 theelepels citroensap

    1 theelepel honing

    vloeibaar zoetmiddel

    2 koffielepels zonnebloempitten

    .
    Schik het fruit in een ovenschotel

    Rooster de zonnebloempitten op een bakvel en strooi ze over het fruit.

    Scheid het ei.

    Meng de plattekaas, de eierdooier, het maïszetmeel, de honing en het
    citroensap en breng op smaak
    met enkele druppeltjes zoetstof.

    Klop het eiwit stijf en spatel het onder het mengsel

    Strijk het over de vruchten.

    Plaats in een voorverwarmde oven op 200° gedurende 35 minuten.

     

    26-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!