Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    28-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitenkaasje op krokant rozijnen brood
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geitenkaas

    Geitenspekje op krokant rozijnenbrood  warm voorgerecht
    ========================================
    4 geitenkaasjes met spek

    4 sneetjes rozijnenbrood

    2 appels

    2 eetlepel honing

    krulsla

    100 gram bakboter

    Smeerboter

     

     

    .
    Snijd de appels in fijne schijfjes.

    Smelt de boter samen met de honing in een pan en laat de appelschijfjes
    daarin kort karameliseren.

    Schik de geitenkaasjes met spek op een beboterde bakplaat en bak ze
    gedurende circa 15 minuten in een oven van 180°C

    Rooster de sneetjes rozijnenbrood en besmeer ze met wat boter.

    Leg op elk sneetje een blaadje sla,plaats er de warme geitenkaas
    bovenop en schik er de appelschijfjes rond.

     

    28-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dadels met amandelen Escolantes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitiefhapje

    Dadels met amandelen Escolantes (Misdienaren).
    ===============================================
    Rooster wat
    blanke amandelen in een droge koekenpan en pas op dat ze niet te bruin worden.

    Het heeft maar een minuutje nodig.

    Stop in iedere dadel een amandel en wikkel er een (half) plakje bacon of katenspek omheen.

    Vastzetten met een prikker en
    op de bakplaat of in een ovenschaal.

    Oven op 180 graden en dadels er 20 tot 30
    .
    minuten in tot het spek knapperig en bruin is.

    Daarna overdoen in een andere schaal zodat het vet achterblijft.

    Uitlekken op keukenpapier is ook een goed plan.

    Niet teveel tegelijk want het is lekker als ze nog wat warm zijn.

    Echt iets om dit weekend even uit te proberen.

     

    27-01-2009 om 09:03 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitgratin zonder suiker.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een mager nagerechtje.

    Bonte fruitgratin       nagerecht     
    ===========================

    voor 4 personen:

    100 g appel in stukjes

    100 g banaan in schijfjes

    100 g sinaasappelpartjes

    100 g noordkrieken

    1 ei

    4 eetlepels magere platte kaas

    1 theelepel maïszetmeel

    2 theelepels citroensap

    1 theelepel honing

    vloeibaar zoetmiddel

    2 koffielepels zonnebloempitten

    .
    Schik het fruit in een ovenschotel

    Rooster de zonnebloempitten op een bakvel en strooi ze over het fruit.

    Scheid het ei.

    Meng de plattekaas, de eierdooier, het maïszetmeel, de honing en het
    citroensap en breng op smaak
    met enkele druppeltjes zoetstof.

    Klop het eiwit stijf en spatel het onder het mengsel

    Strijk het over de vruchten.

    Plaats in een voorverwarmde oven op 200° gedurende 35 minuten.

     

    26-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kikkerbilletjes in dragonsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag zondag dus iets lekkers:Kikkerbillen

    Kikkerbilletjes met dragon       Warm voorgerecht
    =================================================

    voor 4 personen:

    24 kikkerbillen,

    30 centiliter room,

    2 lepels bloem,

    1 teentje knoflook fijngehakt,

    1/2 blokje vleesbouillon,

    2 takken dragon fijngehakt,

    peper, zout,

    peterselie,

    2 fijngehakte sjalotten.

     

    .
    De kikkerbillen met zout en peper kruiden.

    Eventjes door de bloem halen en bakken in boter.

    De sjalotten laten sudderen in een weinig boter.

    Look toevoegen, eventjes bakken (niet bruinen).

    De room, het bouillonblokje en enkele dragonblaadjes toevoegen.

    De saus gedurende 5 minuten laten inkoken.

    De kikkerbillen met de saus begieten.

    Opdienen met stokbrood

     

    25-01-2009 om 10:30 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varkenshaasje in rauwe ham.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we gourmetten

    Varkenshaasje In Rauwe Ham!
    ===========================
    1 varkenshaasje

    2 plakjes drooggezouten ham (Duke of Flanders)

    olijfolie

    1 bosje pijpajuintjes

    1/4 koffielepel knoflookpasta

    1/8 zakje verse Italiaanse
    kruidenmix

    versgemalen zwarte peper

    cocktailprikkers


    .
    1. Knip de kruiden heel fijn in een kopje. Maak de pijpajuintjes schoon
    en snij ze fijn.
    2. Schep de pijpajuintjes en de knoflookpasta door de kruiden en breng
    op smaak met peper.
    3. Snij het varkenshaasje in nootjes van 2 centimeter dikte en strooi
    er het kruidenmengsel over.
    4. Snij de plakjes ham in even grote stukken als de nootjes en leg op
    elk varkensnootje een plakje. Steek ze vast met een cocktailprikker.
    5. Leg de stukjes vlees op een schaal.

    Aan tafel
    1. Verhit een scheutje olijfolie in het gourmetpannetje.
    2. Bak het plakje vlees aan beide kanten bruin.

    Serveertip: Zet de kroon op uw werk door een scheutje droge witte wijn,
    sinaasappelsap of bouillon even mee te laten sudderen.

    En/of bak op het einde nog een eetlepel champignonplakjes mee.

     

    24-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen à la Marseillaise.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag eten we mosselen.

    Mosselen À La Marseillaise.voorgerecht of borrelhapje
    ==========================

    voor 4 personen

    1 kg mosselen

    2 dl witte wijn

    3 el boter

    1 ui

    2 stevige tomaten

    1/2 bosje peterselie

    2 teentjes look

    1 handvol paneermeel

    zout en peper van de molen



    .
    Kook de mosselen op een hoog vuur in de witte wijn.

    Haal de mosselen uit de pot zodra ze opengaan en verwijder de bovenste
    schelpen.

    Bewaar het kookvocht.

    Schik de onderste schelphelften met de mosselen in een ovenschaal.

    Verwarm de oven voor op 230 °C.

    Smelt in een kookpot 3 el boter en voeg de fijngehakte ui toe.

    Fruit de ui gedurende 5 minuten zonder hem te laten kleuren.

    Schil de tomaten en verwijder de zaadjes. Snij ze in grote stukken en
    doe die in de pot.

    Overgiet met het kookvocht van de mosselen en laat voor één derde
    indikken.

    Proef en breng verder op smaak.

    Giet deze saus met een lepel over de mosselen.

    Maak een persillade: hak de peterselie fijn en meng met de geplette
    knoflookteentjes.

    Breng verder op smaak met peper en zout, en meng het paneermeel
    erdoorheen.

    Bestrooi elke mossel met de persillade en overgiet met wat olijfolie.

    Laat de mosselen gedurende 10 minuten een goudbruin kleurtje krijgen in
    de oven.

    Serveer met stokbrood.

     

    23-01-2009 om 13:19 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenstongen in tomatensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Home Cookin Chapter: Varkenstong

    Varkenstongen met tomatensaus
    =============================
    4 varkenstongetjes

    500 gram soepgroenten

    1 ui

    2 kruidnagels

    1 bouillonblokje

    Roux minut

    500 gram champignons

    snuifje salie

    peper & zout


    .
    Doe de tongetjes in een ruime kom en voeg daarbij de soepgroenten, prik
    twee kruidnagels in de ui en voeg bij de groenten.

    Giet vervolgens water bij tot alles ruim onder staat en doe er nog een
    bouillonblokje bij.

    Kruid flink met peper en zout en breng aan de kook, laat op een matig
    vuur gaarkoken in ongeveer anderhalf uur.
    Haal de tongen uit het vocht en pel ze.Houd ze warm.

    Voor de saus: 

    Zeef het kookvocht van de tongen en laat tot de helft inkoken en roer
    er vervolgens de tomatenpuree en de champignons door.

    Werk af met een snuifje salie, peper en zout.

    Laat nog 5 minuten pruttelen tot de champignons gaar zijn.

    Bind de saus met Roux minut.

    Snij de tongetjes in sneetjes en schik op warme borden.

    Overgiet met tomatensaus en serveer er puree bij.

     

    22-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preistomp.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets heel gemakkelijk: stamppot

    Preistomp             Hoofdgerecht
    ==================================

    voor 4 personen:

    750 gram prei

    4 eieren

    1 bakje gerookt spek

    scheutje azijn

    peper en zout

    aardappelpuree

    boter


    .
    De prei in zeer fijne ringetjes snijden.

    Koken in een beetje water.

    De spekjes met wat boter uitbakken.

    De eieren hard koken.

    De prei door de aardappelpuree roeren,de gepelde eieren in kleine
    brokjes toevoegen alsook de spekblokjes.

    Op smaak brengen met een scheutje azijn en peper en zout.Serveer er nog een lekker gebakken worst bij.

    21-01-2009 om 11:14 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slavink van paling met een farce van gamba's.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht

    Slavink Van..paling met een farce van gamba's.
    ================================
    ingrediënten

    2 dikke bakpaling zonder vel

    200 g gamba?s, gepeld (netto gewicht)

    65 g vet spek, in dobbelsteentjes

    20 plakjes gesneden Coppa di Parmaham

     


    .
    De dag voordien:

    Fileer de paling met een scherp mes en verwijder de zij-graatjes.

    Snijd de gamba's met een mes fijn en maal ze samen met het vet spek in
    een keukenmachine tot een "farce".

    Breng op smaak met peper en zout.

    Stop de farce (=vulling) in een spuitzak.

    Leg 1 palingfilet op de werkbank met de graatkant naar U toe.

    Spuit de farce over de hele filet van kop tot staart in duimdikte.

    Leg de andere filet van paling bovenop de farce en verdeel in kleinere
    porties ter grootte van een slavink.

    Rol de vink voorzichtig in de Parmaham.

    Bak de vinken in boter tot ze net gaar zijn.

    serveertips Serveer met gebakken krieltjes en een lichte salade. Eet
    smakelijk.

     

    20-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vers fruit gratin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker nagerecht

    Gratin Van Vers Fruit
    =====================

    voor 4 personen:

    1 peer

    1 appel
     
    1 bakje frambozen

    2 eieren

    1 eigeel

    50 g suiker

    300 g broyage (150 g amandelpoeder en 150 g bloemsuiker)

    2 dl Volle room


    .
    Doe de eieren met het eigeel en de suiker in een kom en klop op tot een
    schuimig geheel.

    Snijd de peer en appel in blokjes.

    Meng de broyage onder het eiermengsel.
    Klop de room stijf.

    Meng de room nu onder het deeg (maak indien mogelijk het deeg 1 dag op
    voorhand en bewaar het in de koelkast)

    Doe het fruit in een ovenschaaltje en giet het deeg eroverheen.

    Zet het ovenschaaltje in de oven onder de grill tot het bruin is.

    Dien warm op.

    19-01-2009 om 10:48 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braceiola alla Piazaiola.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Biefstuk op z'n Italiaans.

    Bracciole Alla Piazaiola
    ========================

    voor 2 personen:

    2 dunne bieflapjes, platgeslagen

    1 lepel olijfolie

    1 teentje knoflook, fijngehakt

    5 tomaatjes of een 1/2 liter blik kleine tomaatjes

    zout en peper

    1 kleine eetlepel gedroogde oregano



    .
    Verhit de olie en braad daarin de lapjes om en om bruin.

    Doe de knoflook erbij en laat ze even lichtbruin kleuren.

    Doe er dan de blokjes tomaat bij en zout en peper naar smaak.

    Strooi de oregano erover en laat het geheel met de deksel schuin op de
    pan ongeveer 20 minuutjes stoven.

    Het tomatensap moet iets inkoken.

    Dien het vlees op met wat brood.

    18-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met Gorgonzolasaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker stukje vlees.

    Varkenshaasje Met Gorgonzolasaus
    ================================

    voor 4 personen:

    2 varkenshaasje, inwrijven met peper
    en grof zout

    200 g gorgonzola

    4 teentjes knoflook,

    twee eetleples platte peterselie,
    fijngehakt

    1/4 liter room

    peper en eventueel zout

    scheutje witte wijn



    .
    Braad het haasje in wat boter rondom bruin en gaar het dan op lage
    temperatuur. (ongeveer 20 minuten, afhankelijk van dikte en grootte)

    Intussen in een sauspan knoflook en peterselie in de boter even smoren,
    de room erbij voegen en aan de kook brengen.

    De kaas in kleine stukjes snijden en toevoegen.

    Blijf roeren tot alle kaas gesmolten is.

    De saus verder op smaak brengen met peper en zout en even zachtjes
    laten pruttelen.

    Het varkenshaasje uit de pan nemen en warmhouden onder folie.

    De aanbaksels in de braadpan losroeren met een scheutje witte wijn en
    bij de saus voegen.

    Goed roeren tot je een mooie gladde saus hebt.

    Het varkenshaasje in dikke plakken snijden, op een mooie,
    voorverwarmde, schaal leggen en een beetje van de saus erover scheppen.
    Snel opdienen.

     

    17-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmrolletjes met twee soorten zalm.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Zalm als voorgerecht

    Zalmrolletjes Met 2 Soorten Zalm   warm voorgerecht
    ==================================
    voor 4 personen:

    laurierpoeder

    zout

    80 g boter

    suiker

    2 citroenen

    3 eetlepels olijfolie

    peper

    4 sneetjes gerookte zalm

    1 ui

    4 tomaten

    400 g zalm (filet)

    basilicumblaadjes


    .
    Snipper de tomaten fijn en laat ze met de helft van de boter stoven met
    de ui.

    Breng ze op smaak met peper en suiker.

    Pers het sap uit de citroenen.

    Breng de rauwe zalm op smaak met peper en zout en laurierpoeder.

    Rol de stukken zalm op in de gerookte zalm en bak ze 3 minuten aan
    ieder kant aan in de resterende boter.

    Schik de zalmrolletjes op de borden.

    Roer de bakresten los met het citroensap en lepel over de borden.

    Schik er verder enkele lepels gestoofde tomaten bij en versier met de
    basilicum.

    Tip: Als hoofdgerecht kan je de porties verdubbelen en opdienen met
    puree.

     


     

    16-01-2009 om 10:44 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofvlees van hert.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iets Italiaans:

    Spezzatino Di Cervo, Ofwel Stoofvlees Van Hert.
    ===================================

    voor 4 personen:

    450 g hertenvlees, in kleine stukjes gesneden

    1 eetelepel olijfolie, 1 eetlepel boter

    2 eetlepels fijngesneden stukjes pancetta

    1 kleine ui, 1 teentje knoflook, fijn gesneden

    1 blaadje laurier,

    3 jeneverbessen,

    wat versgeraspte nootmuskaat,

    zwarte peper,

    zout

    1 kop (wild)bouillon bokaaltje of bouillonblokje met water.

    1 kop stevige rode wijn

    1 eetlepel tomatenpuree

    10 zilveruitjes



    .
    Verwarm olie en boter, bak daarin het spek, ui en knoflook even aan.

    Doe er de stukjes vlees bij en bak die rondom bruin.

    Voeg dan de rode wijn toe en roer de aanbaksels los.

    Dan mogen de kruiden en tomatenpuree erbij en de bouillon.

    Laat het geheel zo twee uurtjes heel zachtjes stoven.

    Serveer met een mooie brede platte pasta.

     

    15-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hongaarse rundsstoofpot "Pörkölt"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een stoofpotje in de winter is altijd lekker!

    Hongaarse rundsstoofpot.  "Pörkölt"
    ========================

    voor 4 personen:

    1 kilo rundsstoofvlees in blokjes

    2 grote uien, in kleine stukjes gesneden

    1 eetlepel olijfolie

    2 tenen knoflook, geplet en fijngehakt

    2 eetlepels paprikapasta, je kunt ook
    verse paprika in stukjes snijden

    2 eetlepels paprikapoeder

    1 theelepel chilipoeder

    1 theeleple komijnzaadjes

    1 theelepel oregano

    1 laurierblad

    een kop bouillon

    zout en peper



    .
    Verhit de olijolie en bak daarin de uien met de knoflook zachtjes
    lichtbruin.

    Schep ze uit de pan en bak dan het vlees in dezelfde pan rondom bruin.

    Doe de uien er weer bij en voeg de paprikapulp toe en alle kruiden.

    Bak alles nog even en roer goed om en om.

    Voeg de bouillon toe en laat het vlees zo ongeveer 2 1/2 uur zachtjes
    stoven.

    Voeg zo nodig af en toe wat bouillon toe.

    Het moet een mooie smeuige stoofpot worden.

    Bind eventueel met wat maizena .

    Serveer  er aardappelpuree bij en zuurkool.

    De zuurkool even zachtjes stoven met een paar spekjes.

     

    14-01-2009 om 12:35 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige kaas en pruimcroissantjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief

    Hartige Kaas- En Pruimcroissantjes
    ==================================
    1 doosje croissantdeeg (6 stuks)

    75 g kaas (geraspt)

    12 pruimen (ontpit)

    1 ei


    .
    Leg de bladerdeeglapjes open op het werkvlak.

    Strooi er de kaas over en schik op ieder een pruim.

    Rol op en smeer in met het losgeklopte ei.

    Schuif ze in de op 180° voorverwarmde oven tot ze mooi goudgeel zijn

     

    13-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincaalse lamsstoofpot.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Provencaalse Lamsstoofpot
    =========================

    voor 4 personen:

    500 gr lamsvlees(van de schouder)

    zout en peper

    1 koffielepel provencaalskruiden (met tijm, laurier, salie, etc)

    100 gr mager rookspek in reepjes

    4 el olijfolie

    8 sjalotjes in kwartjes

    6 tenen knoflook,gehakt

    1 el tomatenpuree

    3/4 blik tomatenstukjes (blik van 400 gr)

    1 scheut Ricard

    .
    Lamslapjes in gelijke stukken snijden en met zout en peper kruiden.
     
    Spekreepjes in 1 el olijfolie knapperig bakken, uit de pan scheppen en
    op keukenpapier laten uitlekken.

    3 el olijfolie door het achtergebleven spekvet roeren en het vlees
    hierin rondom aanbraden.

    Sjalot en knoflook ongeveer 1 min meebakken.

    Tomatenpuree, tomatenstukjes met vocht, kruiden, en Ricard toevoegen en
    het geheel gedurende 55 minuten zacht laten stoven.

    dan de spekreepjes toevoegen.

    Stoofpot op smaak brengen met zout en peper.

    Opdienen met versgekookte aardappelen

    Smakelijk

     

    12-01-2009 om 15:15 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diplomat met vers fruit.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog maar eens een lekker nagerecht

    Diplomat met vers fruit.
    ========================

    voor 4 personen:

    2 ,5dl melk

    2 ,5dl room

    2 eigelen

    10 blaadjes gelatine van 2gr

    1 vanillestokje

    5 eetlepels kirsch

    100 gram suiker

    vers fruit: appel, sinaasappel, banaan, kiwi, ananas, etc...

     


    Warm de melk op met het vanillestokje

    Week de gelatine in koud water.

    Klop de suiker met het eigeel wit

    Doe de melk bij het eigeel en roer goed

    Zet terug op een laag vuurtje en blijf roeren zodat het eigeel al een
    beetje kan binden

    Doe er de gelatine bij en blijf steeds goed roeren

    Terwijl de melk afkoelt tot lichaamstemperatuur klop je de room stijf

    Doe de kirsch bij de afgekoelde melk en spatel er dan de room onder

    Stort dan de massa in een vorm en zet 2 uur in de koelkast.

    Doe het vers fruit,in stukjes gesneden,er bovenop en dien op. 

     


     

    11-01-2009 om 10:56 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met bloemkoot,tomaat en basilicum.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Ovenschotel Met Bloemkool, Tomaat En Basilicum
    ==============================================

    Voor 4 personen:

    800 g bereid gehakt varken + kalf

    1 kleine bloemkool

    1 ui

    1/2 bokaal tomatenstukjes met groenten

    2 dl lichte room

    3 eetl. paneermeel

    1 eetl. boter

    1 ei

    4 takjes peterselie

    1/2 koffielepel tijm

    1 koffielepel basilicum

    1/2 eetl.paprika

    peper en zout



    .

    De dag voordien:

    Meng het gehakt met het ei, de fijngesnipperde ui, de fijngesneden
    peterselie, de tijm en het paneermeel.

    Breng naar wens verder op smaak met peper en zout.

    Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
     

    Leg de bloemkoolroosjes in een grote en diepe ovenschotel.

    Verdeel er het gehaktmengsel over en druk goed aan.

    Prik er met een vork enkele gaatjes in en giet er de lichte room over
    (zo kan de room door het gehakt tot bij de bloemkool zakken).

    Verdeel dan de tomatenstukjes met groenten over het gehaktmengsel en
    kruid met 1 koffiel. basilicum, 1/2 eetl. paprika, peper en zout.

    Schik er tot slot enkele nootjes boter op.

    Zet koel weg!

    De dag zelf

    Schuif de schotel in de voorverwarmde oven van 220 °C en laat gedurende
    1 u gaar worden. Na een kwartier dekt u het best de schotel af zodat
    het gehakt niet verbrandt. 

    Dien op met aardappelpuree of met gekookte tarwegraantjes.


     

    10-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrild kabeljauwhaasje met citroensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we kabeljauw

    Gegrild Kabeljauwhaasje Met Meloensaus
    ======================================

    voor 4 personen:

    1 meloen

    1/4 liter visbouillon

    1/4 liter room

    kerriepoeder

    scheutje cognac

    scheutje pineau des Charentes

    peper en zout

    koude boter

    4 kabeljauwhaasjes van 125 g

    olie

    bieslook 

    kervelblaadjes




    .
    Haal uit de meloen 32 kleine bolletjes die je apart houdt.

    Kook de rest van de meloen gaar in de visbouillon.

    Voeg er de room aan toe en laat inkoken.

    Pureer en zeef, zodat je een gladde saus bekomt.

    Voeg er kerrie, cognac, pineau de charentes aan toe.

    Breng het geheel op smaak met peper en zout.

    Werk het af met boterklontjes.

    Wrijf de haasjes in met peper en zout.

    Verhit olie in een grillpan en bak ze aan beide kanten 3 à 4 minuten.

    Schik ze nadien op de warme borden.

    Nappeer de meloensaus langs de vis en verdeel de bieslooksprietjes en
    meloenbolletjes over het bord.

    Werk het geheel af met kervel.

    Dien op met puree

     

    09-01-2009 om 13:21 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!