Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    21-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preistomp.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets heel gemakkelijk: stamppot

    Preistomp             Hoofdgerecht
    ==================================

    voor 4 personen:

    750 gram prei

    4 eieren

    1 bakje gerookt spek

    scheutje azijn

    peper en zout

    aardappelpuree

    boter


    .
    De prei in zeer fijne ringetjes snijden.

    Koken in een beetje water.

    De spekjes met wat boter uitbakken.

    De eieren hard koken.

    De prei door de aardappelpuree roeren,de gepelde eieren in kleine
    brokjes toevoegen alsook de spekblokjes.

    Op smaak brengen met een scheutje azijn en peper en zout.Serveer er nog een lekker gebakken worst bij.

    21-01-2009 om 11:14 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slavink van paling met een farce van gamba's.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht

    Slavink Van..paling met een farce van gamba's.
    ================================
    ingrediënten

    2 dikke bakpaling zonder vel

    200 g gamba?s, gepeld (netto gewicht)

    65 g vet spek, in dobbelsteentjes

    20 plakjes gesneden Coppa di Parmaham

     


    .
    De dag voordien:

    Fileer de paling met een scherp mes en verwijder de zij-graatjes.

    Snijd de gamba's met een mes fijn en maal ze samen met het vet spek in
    een keukenmachine tot een "farce".

    Breng op smaak met peper en zout.

    Stop de farce (=vulling) in een spuitzak.

    Leg 1 palingfilet op de werkbank met de graatkant naar U toe.

    Spuit de farce over de hele filet van kop tot staart in duimdikte.

    Leg de andere filet van paling bovenop de farce en verdeel in kleinere
    porties ter grootte van een slavink.

    Rol de vink voorzichtig in de Parmaham.

    Bak de vinken in boter tot ze net gaar zijn.

    serveertips Serveer met gebakken krieltjes en een lichte salade. Eet
    smakelijk.

     

    20-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vers fruit gratin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker nagerecht

    Gratin Van Vers Fruit
    =====================

    voor 4 personen:

    1 peer

    1 appel
     
    1 bakje frambozen

    2 eieren

    1 eigeel

    50 g suiker

    300 g broyage (150 g amandelpoeder en 150 g bloemsuiker)

    2 dl Volle room


    .
    Doe de eieren met het eigeel en de suiker in een kom en klop op tot een
    schuimig geheel.

    Snijd de peer en appel in blokjes.

    Meng de broyage onder het eiermengsel.
    Klop de room stijf.

    Meng de room nu onder het deeg (maak indien mogelijk het deeg 1 dag op
    voorhand en bewaar het in de koelkast)

    Doe het fruit in een ovenschaaltje en giet het deeg eroverheen.

    Zet het ovenschaaltje in de oven onder de grill tot het bruin is.

    Dien warm op.

    19-01-2009 om 10:48 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braceiola alla Piazaiola.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Biefstuk op z'n Italiaans.

    Bracciole Alla Piazaiola
    ========================

    voor 2 personen:

    2 dunne bieflapjes, platgeslagen

    1 lepel olijfolie

    1 teentje knoflook, fijngehakt

    5 tomaatjes of een 1/2 liter blik kleine tomaatjes

    zout en peper

    1 kleine eetlepel gedroogde oregano



    .
    Verhit de olie en braad daarin de lapjes om en om bruin.

    Doe de knoflook erbij en laat ze even lichtbruin kleuren.

    Doe er dan de blokjes tomaat bij en zout en peper naar smaak.

    Strooi de oregano erover en laat het geheel met de deksel schuin op de
    pan ongeveer 20 minuutjes stoven.

    Het tomatensap moet iets inkoken.

    Dien het vlees op met wat brood.

    18-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met Gorgonzolasaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker stukje vlees.

    Varkenshaasje Met Gorgonzolasaus
    ================================

    voor 4 personen:

    2 varkenshaasje, inwrijven met peper
    en grof zout

    200 g gorgonzola

    4 teentjes knoflook,

    twee eetleples platte peterselie,
    fijngehakt

    1/4 liter room

    peper en eventueel zout

    scheutje witte wijn



    .
    Braad het haasje in wat boter rondom bruin en gaar het dan op lage
    temperatuur. (ongeveer 20 minuten, afhankelijk van dikte en grootte)

    Intussen in een sauspan knoflook en peterselie in de boter even smoren,
    de room erbij voegen en aan de kook brengen.

    De kaas in kleine stukjes snijden en toevoegen.

    Blijf roeren tot alle kaas gesmolten is.

    De saus verder op smaak brengen met peper en zout en even zachtjes
    laten pruttelen.

    Het varkenshaasje uit de pan nemen en warmhouden onder folie.

    De aanbaksels in de braadpan losroeren met een scheutje witte wijn en
    bij de saus voegen.

    Goed roeren tot je een mooie gladde saus hebt.

    Het varkenshaasje in dikke plakken snijden, op een mooie,
    voorverwarmde, schaal leggen en een beetje van de saus erover scheppen.
    Snel opdienen.

     

    17-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmrolletjes met twee soorten zalm.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Zalm als voorgerecht

    Zalmrolletjes Met 2 Soorten Zalm   warm voorgerecht
    ==================================
    voor 4 personen:

    laurierpoeder

    zout

    80 g boter

    suiker

    2 citroenen

    3 eetlepels olijfolie

    peper

    4 sneetjes gerookte zalm

    1 ui

    4 tomaten

    400 g zalm (filet)

    basilicumblaadjes


    .
    Snipper de tomaten fijn en laat ze met de helft van de boter stoven met
    de ui.

    Breng ze op smaak met peper en suiker.

    Pers het sap uit de citroenen.

    Breng de rauwe zalm op smaak met peper en zout en laurierpoeder.

    Rol de stukken zalm op in de gerookte zalm en bak ze 3 minuten aan
    ieder kant aan in de resterende boter.

    Schik de zalmrolletjes op de borden.

    Roer de bakresten los met het citroensap en lepel over de borden.

    Schik er verder enkele lepels gestoofde tomaten bij en versier met de
    basilicum.

    Tip: Als hoofdgerecht kan je de porties verdubbelen en opdienen met
    puree.

     


     

    16-01-2009 om 10:44 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofvlees van hert.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iets Italiaans:

    Spezzatino Di Cervo, Ofwel Stoofvlees Van Hert.
    ===================================

    voor 4 personen:

    450 g hertenvlees, in kleine stukjes gesneden

    1 eetelepel olijfolie, 1 eetlepel boter

    2 eetlepels fijngesneden stukjes pancetta

    1 kleine ui, 1 teentje knoflook, fijn gesneden

    1 blaadje laurier,

    3 jeneverbessen,

    wat versgeraspte nootmuskaat,

    zwarte peper,

    zout

    1 kop (wild)bouillon bokaaltje of bouillonblokje met water.

    1 kop stevige rode wijn

    1 eetlepel tomatenpuree

    10 zilveruitjes



    .
    Verwarm olie en boter, bak daarin het spek, ui en knoflook even aan.

    Doe er de stukjes vlees bij en bak die rondom bruin.

    Voeg dan de rode wijn toe en roer de aanbaksels los.

    Dan mogen de kruiden en tomatenpuree erbij en de bouillon.

    Laat het geheel zo twee uurtjes heel zachtjes stoven.

    Serveer met een mooie brede platte pasta.

     

    15-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hongaarse rundsstoofpot "Pörkölt"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een stoofpotje in de winter is altijd lekker!

    Hongaarse rundsstoofpot.  "Pörkölt"
    ========================

    voor 4 personen:

    1 kilo rundsstoofvlees in blokjes

    2 grote uien, in kleine stukjes gesneden

    1 eetlepel olijfolie

    2 tenen knoflook, geplet en fijngehakt

    2 eetlepels paprikapasta, je kunt ook
    verse paprika in stukjes snijden

    2 eetlepels paprikapoeder

    1 theelepel chilipoeder

    1 theeleple komijnzaadjes

    1 theelepel oregano

    1 laurierblad

    een kop bouillon

    zout en peper



    .
    Verhit de olijolie en bak daarin de uien met de knoflook zachtjes
    lichtbruin.

    Schep ze uit de pan en bak dan het vlees in dezelfde pan rondom bruin.

    Doe de uien er weer bij en voeg de paprikapulp toe en alle kruiden.

    Bak alles nog even en roer goed om en om.

    Voeg de bouillon toe en laat het vlees zo ongeveer 2 1/2 uur zachtjes
    stoven.

    Voeg zo nodig af en toe wat bouillon toe.

    Het moet een mooie smeuige stoofpot worden.

    Bind eventueel met wat maizena .

    Serveer  er aardappelpuree bij en zuurkool.

    De zuurkool even zachtjes stoven met een paar spekjes.

     

    14-01-2009 om 12:35 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartige kaas en pruimcroissantjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief

    Hartige Kaas- En Pruimcroissantjes
    ==================================
    1 doosje croissantdeeg (6 stuks)

    75 g kaas (geraspt)

    12 pruimen (ontpit)

    1 ei


    .
    Leg de bladerdeeglapjes open op het werkvlak.

    Strooi er de kaas over en schik op ieder een pruim.

    Rol op en smeer in met het losgeklopte ei.

    Schuif ze in de op 180° voorverwarmde oven tot ze mooi goudgeel zijn

     

    13-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Provincaalse lamsstoofpot.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Provencaalse Lamsstoofpot
    =========================

    voor 4 personen:

    500 gr lamsvlees(van de schouder)

    zout en peper

    1 koffielepel provencaalskruiden (met tijm, laurier, salie, etc)

    100 gr mager rookspek in reepjes

    4 el olijfolie

    8 sjalotjes in kwartjes

    6 tenen knoflook,gehakt

    1 el tomatenpuree

    3/4 blik tomatenstukjes (blik van 400 gr)

    1 scheut Ricard

    .
    Lamslapjes in gelijke stukken snijden en met zout en peper kruiden.
     
    Spekreepjes in 1 el olijfolie knapperig bakken, uit de pan scheppen en
    op keukenpapier laten uitlekken.

    3 el olijfolie door het achtergebleven spekvet roeren en het vlees
    hierin rondom aanbraden.

    Sjalot en knoflook ongeveer 1 min meebakken.

    Tomatenpuree, tomatenstukjes met vocht, kruiden, en Ricard toevoegen en
    het geheel gedurende 55 minuten zacht laten stoven.

    dan de spekreepjes toevoegen.

    Stoofpot op smaak brengen met zout en peper.

    Opdienen met versgekookte aardappelen

    Smakelijk

     

    12-01-2009 om 15:15 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diplomat met vers fruit.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog maar eens een lekker nagerecht

    Diplomat met vers fruit.
    ========================

    voor 4 personen:

    2 ,5dl melk

    2 ,5dl room

    2 eigelen

    10 blaadjes gelatine van 2gr

    1 vanillestokje

    5 eetlepels kirsch

    100 gram suiker

    vers fruit: appel, sinaasappel, banaan, kiwi, ananas, etc...

     


    Warm de melk op met het vanillestokje

    Week de gelatine in koud water.

    Klop de suiker met het eigeel wit

    Doe de melk bij het eigeel en roer goed

    Zet terug op een laag vuurtje en blijf roeren zodat het eigeel al een
    beetje kan binden

    Doe er de gelatine bij en blijf steeds goed roeren

    Terwijl de melk afkoelt tot lichaamstemperatuur klop je de room stijf

    Doe de kirsch bij de afgekoelde melk en spatel er dan de room onder

    Stort dan de massa in een vorm en zet 2 uur in de koelkast.

    Doe het vers fruit,in stukjes gesneden,er bovenop en dien op. 

     


     

    11-01-2009 om 10:56 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ovenschotel met bloemkoot,tomaat en basilicum.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Ovenschotel Met Bloemkool, Tomaat En Basilicum
    ==============================================

    Voor 4 personen:

    800 g bereid gehakt varken + kalf

    1 kleine bloemkool

    1 ui

    1/2 bokaal tomatenstukjes met groenten

    2 dl lichte room

    3 eetl. paneermeel

    1 eetl. boter

    1 ei

    4 takjes peterselie

    1/2 koffielepel tijm

    1 koffielepel basilicum

    1/2 eetl.paprika

    peper en zout



    .

    De dag voordien:

    Meng het gehakt met het ei, de fijngesnipperde ui, de fijngesneden
    peterselie, de tijm en het paneermeel.

    Breng naar wens verder op smaak met peper en zout.

    Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
     

    Leg de bloemkoolroosjes in een grote en diepe ovenschotel.

    Verdeel er het gehaktmengsel over en druk goed aan.

    Prik er met een vork enkele gaatjes in en giet er de lichte room over
    (zo kan de room door het gehakt tot bij de bloemkool zakken).

    Verdeel dan de tomatenstukjes met groenten over het gehaktmengsel en
    kruid met 1 koffiel. basilicum, 1/2 eetl. paprika, peper en zout.

    Schik er tot slot enkele nootjes boter op.

    Zet koel weg!

    De dag zelf

    Schuif de schotel in de voorverwarmde oven van 220 °C en laat gedurende
    1 u gaar worden. Na een kwartier dekt u het best de schotel af zodat
    het gehakt niet verbrandt. 

    Dien op met aardappelpuree of met gekookte tarwegraantjes.


     

    10-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    09-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrild kabeljauwhaasje met citroensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we kabeljauw

    Gegrild Kabeljauwhaasje Met Meloensaus
    ======================================

    voor 4 personen:

    1 meloen

    1/4 liter visbouillon

    1/4 liter room

    kerriepoeder

    scheutje cognac

    scheutje pineau des Charentes

    peper en zout

    koude boter

    4 kabeljauwhaasjes van 125 g

    olie

    bieslook 

    kervelblaadjes




    .
    Haal uit de meloen 32 kleine bolletjes die je apart houdt.

    Kook de rest van de meloen gaar in de visbouillon.

    Voeg er de room aan toe en laat inkoken.

    Pureer en zeef, zodat je een gladde saus bekomt.

    Voeg er kerrie, cognac, pineau de charentes aan toe.

    Breng het geheel op smaak met peper en zout.

    Werk het af met boterklontjes.

    Wrijf de haasjes in met peper en zout.

    Verhit olie in een grillpan en bak ze aan beide kanten 3 à 4 minuten.

    Schik ze nadien op de warme borden.

    Nappeer de meloensaus langs de vis en verdeel de bieslooksprietjes en
    meloenbolletjes over het bord.

    Werk het geheel af met kervel.

    Dien op met puree

     

    09-01-2009 om 13:21 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vogelnestjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een plezant gerechtje voor de kinderen.

    Vogelnestjes
    ============
    - 4 eitjes (hard gekookt, gepeld)
    - 200 gram gehakt
    - het wit van 2 eitjes
    - paneermeel
    - peper en zout



    .
    Kruid het gehakt met peper en zout en verdeel in 4 porties.

    Wikkel elk ei in 50 gram gehakt zodat je een mooi balletje krijgt.

    Wentel de balletjes in het eiwit en daarna in het paneermeel.

    Frituur de balletjes in de frituurpot op 180 graden tot ze mooi bruin
    zijn.

    Halveer de balletjes voor het serveren.

    Lekker met een slaatje of met tomatensaus.

     

    08-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktschotel met spinazie,aardappels en kaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenpansgerechten zijn altijd makkelijk.

    Gehaktschotel Met Spinazie, Aardappel En Kaas
    =============================================

    voor 4 personen

    80 gram boter

    500 g gemengd gehakt

    zout

    70 g voorgekookte aardappelplakjes
     
    150 g geraspte belegen kaas
     
    1 ui

    2 teentjes look

    peper

    muskaatnoot

    1 kg spinazie



    .
    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Pel en snipper de ui en de teentjes knoflook.

    Doe 50 gram boter in een pan op een hoog vuur.

    Doe de ui, de knoflook en het gehakt in de pan zodra de boter mooi
    bruin wordt.

    Bak het gehakt al roerend 5 minuten, tot het bruin word .

    Breng het gehakt op smaak met zout, peper en nootmuskaat (ca. 1/2
    theelepel elk).

    Was ondertussen de spinazie en breng hem met aanhangend water en wat
    zout in een ruime pan aan de kook en laat het op een hoog vuur in 3
    minuten slinken.

    Breng op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.

    Vet een ovenschaal in met boter en doe de spinazie in de schaal.

    Bedek de spinazie met het gehakt en verdeel de plakjes aardappel
    erover.

    Bestrooi de ovenschotel met de geraspte kaas.

    Zet de schaal op een rooster in het midden van een voorverwarmde oven,
    tot de kaas gesmolten en krokant is (ca. 20 minuten).

     

    07-01-2009 om 12:33 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipstukjes met spinazie en mais.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we nog eens Kip

    Kipstukjes Met Spinazie En Maïs
    ===============================
    1 kg aardappelen
     
    zout en peper

    50 gram boter

    50 gr geraspte kaas

    100 ml melk

    3 kipfilets

    450 gr bladspinazie (diepvries)

    nootmuskaat

    1 blikje maïskorrels




    .
    Schil de aardappels en snij ze in stukken.

    Kook de aardappels in zout in ongeveer 20 min gaar.

    Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk.

    Breng de puree op smaak met wat boter en de geraspte kaas.

    Snij de kipfilet in blokjes.

    Verhit de boter in een pan en bak hierin de kipblokjes tot ze bruin en
    krokant zijn.

    Ontdooi en verwarm intussen de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing.

    Breng de spinazie op smaak met zout, peper en nootmuskaat en meng de
    maïskorrels erdoor.

    Spuit met behulp van een spuitzak een rand puree op de borden.

    Schep de spinazie in het midden en zet de kipstukjes op de spinazie.

     

    06-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse kalfsschnitsels met verse tomaten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalfsvlees

    Italiaanse Kalfsschnitsels Met Verse Tomatensaus
    ===================================
    4 ongepaneerde kalfsschnitzels

    zout

    8 blaadjes verse salie

    3 eetlepels boter

    1 dl droge witte vermout

    versgemalen zwarte peper

    4 plakjes rauwe ham

    5 rijpe trostomaten





    .
    Spreid de schnitzels uit en wrijf ze in met zout en peper. Leg de
    blaadjes salie erop en dek ze af met een plakje ham. Laat dit 5 minuten
    liggen.

    Ontvel de tomaten: kruis de tomaten aan de bolle kant in en dompel ze
    even in kokend water. Trek het velletje eraf. Snij de tomaten in vieren
    en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Strooi er
    wat zout en peper over.

    Verwarm de boter in een pan en leg de schnitzels op de hamkant erin.
    Bak ze 3 minuten, keer ze en bak ook de onderkant 3 minuten. Schenk de
    vermout langs de rand van de pan erbij en laat de schnitzels nog 2-3
    minuten zachtjes sudderen en laat het vocht verdampen.

    Leg de kalfsschnitzels op vier warme borden. Schep de tomaten door het
    stoofvocht en verwarm het geheel 2-3 minuten op hoog vuur tot een dikke
    rulle saus ontstaat. Schep de saus over de kalfsschnitzels.

     

    05-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenrolletjes met Comté-kaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalkoen

    Kalkoenrolletjes Met Comté
    ==========================
    4 kalkoenlapjes

    2 sneetjes gerookte ham

    200 g fruitige Comté, in sneetjes

    1 klontje boter

    1 el olie

    peper en zout

    1 wortel, fijngesneden

    1 ui, gesnipperd

    2 cl witte Jurawijn

    40 cl verse room

    400 g aardappelen

    400 g courgettes

    200 g champignons

    1 klontje boter

    peper en zout

    nootmuskaat

    25 g bloem melk

    1 eidooier

    80 g fruitige Comté, geraspt




    .
    Klop de kalkoenlapjes indien nodig plat en kruid met peper en zout.
    Beleg elk lapje met dunne sneetjes Comté, daarop een half sneetje ham
    en weer een laagje Comté. Rol de lapjes op en wikkel ze in
    varkensnetjes.

    Bind de rolletjes zo nodig met een touwtje toe.

    Braad de rolletjes in een braadpan in een mengsel van olie en boter.
    Laat 15 minuten afgedekt garen op een zacht vuurtje of in de oven.

    Verwijder het vet uit de pan en voeg de wortel en de ui bij de
    rolletjes.

    Laat ongeveer 10 minuten afgedekt garen op een zacht vuur.

    Leg de rolletjes nadien opzij maar hou ze warm.

    Blus het braadvocht met de witte wijn en laat flink indikken.

    Voeg de verse room toe en laat verder indikken tot je een smeuïge,
    bijna dekkende saus krijgt.

    Breng op smaak en zeef de saus. Kook de aardappelen in de schil.

    Pel ze, snij ze in de lengte in tweeën en hol ze ietsje uit.

    Snij de courgettes in stukken van 5 cm lengte en kook ze in kokend zout
    water.

    Maak een putje in het midden van elk stuk door de zaadjes weg te halen.
    Maak voor de Mornaysaus eerst bechamelsaus en haal die van het vuur.

    Voeg de eidooier en Comté toe.

    Hak de champignons en laat ze slinken in een klontje boter en een
    snufje fijn zout tot het vocht helemaal verdampt is.

    Bind ze dan met de Mornaysaus.

    Vul de aardappelen en de courgettes met de champignonbereiding.

    Giet de wijnsaus op de bodem van een ovenschotel en schik er de
    kalkoenrolletjes op (in hun geheel of in schijfjes gesneden).

    Schik het garnituur errond. Warm op in de oven en dien op.


     

    04-01-2009 om 13:58 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    03-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mascarponepudding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weer een heel lekker nagerecht:

    Mascarponepudding
    =================

    voor 4 personen:

    Amaretto  1  glas

    lange vingers

    mascarpone  200  gram

    eieren  3

    fijne kristal suiker  200  gram

     


    Neem een grote slakom en doe er de eigelen in. Houd de eiwitten apart.

    Voeg al mengend geleidelijk aan de fijne suiker toe tot u een smeuïg
    deeg bekomt.

    Voeg dan de mascarpone toe.

    Klop stevig zodat de ingrediënten zich goed met elkaar vermengen.

    Als het een homogeen geheel vormt, voeg dan een glas Amaretto toe.

    Blijf roeren.

    Klop het eiwit op tot het stevig wordt.

    Voeg het daarna zeer voorzichtig aan de mascarpone toe met behulp van
    een houten spatel.

    Plaats de bereiding minstens twee uur in de koelkast.

    Serveer de pudding in kleine kommetjes met typisch Italiaanse
    "savoiardi"-koekjes (lange vingers)

    Tip : U kan de pudding ook onmiddellijk over de schaaltjes verdelen,
    voor u ze laat afkoelen. Dat bespaart u tijd bij het opdienen van het
    dessert.

     

    03-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauwhaasje met prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker vrijdagrecept

    Kabeljauwhaasje Met Prei
    ========================

    voor 4 personen:

    Vis & vlees:
    1 kg kabeljauwhaasjes

    250 g spekjes

    peper en zout

     

    voor de Groenten:
    2 preistaven

    2,5 dl room

    1 eetlepel currypoeder

    1 blokje groentenbouillon 30 g

    bakmargarine


    voor de Puree:
    8 bloemige aardappelen

    2 eieren

    busseltje verse bieslook nootmuskaat

    Peper & zout

    50 g bakmargarine

    1 blokje groentenbouillon



    .
    Puree

    Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Voeg tijdens het
    koken een bouillonblokje toe voor extra smaak. Plet de aardappelen met
    een stamper en voeg er de eieren en wat bakmargarine aan toe. Kruid met
    nootmuskaat, peper en zout. Roer tenslotte de gesnipperde bieslook
    onder de puree. Hou warm.

    Groenten:

    Was de prei grondig en snij in kleine stukjes. Doe wat margarine in een
    pan en stoof hierin de prei zachtjes gaar. Voeg de room toe. Laat even
    sudderen. Plet een bouillonblokje en strooi het bij de prei. Breng op
    smaak met het currypoeder. Laat zachtjes inkoken.

    Vis & vlees

    Dep de kabeljauwhaasjes droog en gaar ze in enkele minuten in een
    stoomoven of pocheer ze in visbouillon. Bak de spekblokjes krokant in
    een koekenpan.

    Presentatie

    Neem een warm bord. Schik hierop het preimengsel. Leg de kabeljauw er
    op en strooi er de spekblokjes over. Neem een serveerring en duw hierin
    de puree. Werk af met verse bieslook.


     

    02-01-2009 om 10:24 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!