Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
24-08-2008
Scampi met lookboter
Super gemakkelijk en lekker!!!!
Scampi In Lookboter =================== 24 scampi
400 gr boter
4 teentjes look
1 sjalot
peper en zout
1/2 bot peterselie
wat pastis . Schik de scampi in een ovenschotel
Cutter de boter met look, sjalot, peterselie, pastis en kruid met peper en zout
Schik de boter op de scampi en plaats ze in een over van 180 graden
300 g varkensspiering of lage ribben bakboter enkele uien warm water 200 g aardappelen 700 g groentemix, bestaande uit:* wortelen selder rapen prei savooikool geweekte bonen peper, zout . 1. Snipper de uien en snij de andere groenten in grove stukken. Schil de aardappelen en deel ze in vier.Bak het vlees goed bruin in hete boter met de gesnipperde uien.Overgiet het geheel met warm water. Voeg de groenten bij, wat peper en zout.Leg de aardappelen er bovenop en laat ze lang en zachtjes stoven in een goed afgesloten pan. Giet desnoods wat water bij.
Serveertip: Dit gerecht wordt pas echt retro als u het opdient in een mooie oude stoofpot. Serveer hierbij afzonderlijk een potje met graanmosterd en uiteraard een glas donker tafelbier. Tip: *Andere groenten kunnen ook: een hutsepot leent zich tot de meest gevarieerde groentebundel en tot grote hoeveelheden. Voorbereidingstijd: 15 minuten Bereidingstijd: 50 minuten
Hongaarse Stoofschotel ====================== 1 kilogram varkensschouder in dobbelsteentjes 150 g dikke spekblokjes 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika 3 uien 3 deciliter vleesbouillon 1 deciliter rode wijn 2 deciliter zure room Vers gemalen peper, zout,paprikapoeder 2 eetlepels mild paprikapoeder 100 g boter om te bakken
. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en laat daarin de in ringen gesneden uien, spekblokjes en het vlees al roerend mooi kleuren, kruid met peper, zout en paprikapoeder. Laat nog even al roerend doorstoven en overgiet vervolgens met de bouillon en de rode wijn. Laat onder deksel ongeveer 45 minuten sudderen. Voeg vervolgens de in reepjes gesneden paprikas toe en laat nog 15 minuten meestoven. Roer er de zure room door, laat kort indikken en breng op smaak met nog wat paprikapoeder indien nodig. Serveer met noedels,rijst of aardappelen.
Je kan jonge aardappeltjes(krieltjes) samen met de paprika's in de stoofschotel doen,dan heb je een volledige maaltijd.
Smelt de boter,en bak de kippenbouten aan beide kanten mooi bruin,kruid peper zout. Doe er de uien bij en de sjalotten.Laat de uien glazig worden en doe er dan de hele fles wijn bij.Doe er de tijm en de laurier bij.Laat opkoken en zachtjes pruttelen, 20 minuten. Neem een andere pan, smelt wat boter en stoof er de zilveruitjes in, net voor ze bruin worden voeg je het spek toe en laat even stoven.Dan de champignons erbij en laat nog 5 minuten goed stoven. Voeg dan het het bouillonblokje toe.Doe dit mengsel bij de kip nadat de coq au vin 20 minuten heeft gekookt.Laat alles nog 15 minuten goed doorkoken op een middelmatig vuurtje. Haal de laurier en de tijm uit de pan en bindt de saus indien nodig met Maizena expres
Dien op met versgekookte aardappelen of frietjes. In Frankrijk eet men dit met stokbrood.
Kalfsragout van mijn eigen ========================== Voor 4 personen
1 kilogram kalfsragout 1/2 kilogram champignons 1 uien 1/4 fles droge witte wijn 1/2 bokaaltje kalfsfond 1 groentenbouillonblokjes 300 gram erwtjes(diepvries) 300 gram wortelen 1 blaadjes laurier 2 takjes tijm 1 deciliter room peterselie(fijn gemalen) peper en zout 1 eetlepel citroensap olijfolie Sojamargarine . Reinig de champignons en snij ze in vieren,besprenkel met het citroensap en bak ze in een weinig olie tot ze hun vocht afgeven. Bak het vlees in olie en margarine mooi bruin,haal uit de pan en kruid met peper en zout. Doe de gesnipperde uien in dezelfde pan en stoof glazig.Deglaceer met wat wijn.Doe het vlees terug in de pan,overgiet met de wijn en de fond doe er de bouillonblokjes bij en tijm en laurier. Laat 1 uur sudderen met het deksel op de pan. Voeg nu de wortelen en de erwtjes toe,kruid met wat peper en zout en laat nog 1/4 uur sudderen(de groenten mogen niet te gaar zijn),voeg dan de room toe en laat nog even doorkoken. Voeg dan de champignons(zonder het vocht) en de peterselie toe. Proef de kruiding. Heel lekker met vers gekookte aardappelen,maar het kan ook met frietjes.