Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    24-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi met lookboter
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Super gemakkelijk en lekker!!!!

    Scampi In Lookboter
    ===================
    24 scampi

    400 gr boter

    4 teentjes look

    1 sjalot

    peper en zout

    1/2 bot peterselie

    wat pastis
    .
    Schik de scampi in een ovenschotel

    Cutter de boter met look, sjalot, peterselie, pastis en kruid met peper
    en zout

    Schik de boter op de scampi en plaats ze in een over van 180 graden

    Serveer met bruin brood

     

    24-08-2008 om 10:38 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Hutspot

     

    Hutsepot op z'n Vlaams
    ======================

    Benodigdheden voor 2 personen

    300 g varkensspiering
    of lage ribben
    bakboter
    enkele uien
    warm water
    200 g aardappelen
    700 g groentemix, bestaande uit:*
    wortelen
    selder
    rapen
    prei
    savooikool
    geweekte bonen
    peper, zout
    .
    1. Snipper de uien en snij de andere groenten in grove stukken.
    Schil de aardappelen en deel ze in vier.Bak het vlees goed bruin in
    hete boter met de gesnipperde uien.Overgiet het geheel met warm
    water. Voeg de groenten bij, wat peper en zout.Leg de aardappelen
    er bovenop en laat ze lang en zachtjes stoven in een goed afgesloten
    pan. Giet desnoods wat water bij.

    Serveertip: Dit gerecht wordt pas echt retro als u het opdient in een
    mooie oude stoofpot. Serveer hierbij afzonderlijk een potje met
    graanmosterd en uiteraard een glas donker tafelbier. Tip: *Andere
    groenten kunnen ook: een hutsepot leent zich tot de meest gevarieerde
    groentebundel en tot grote hoeveelheden. Voorbereidingstijd: 15 minuten
    Bereidingstijd: 50 minuten

     


     









    23-08-2008 om 13:14 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    22-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hongaarse stoofschotel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Hongaarse Stoofschotel
    ======================
    1 kilogram varkensschouder in dobbelsteentjes
    150 g dikke spekblokjes
    1 rode, 1 groene en 1 gele paprika
    3 uien
    3 deciliter vleesbouillon
    1 deciliter rode wijn
    2 deciliter zure room
    Vers gemalen peper, zout,paprikapoeder
    2 eetlepels mild paprikapoeder
    100 g boter om te bakken


    .
    Verhit de boter in een pan met dikke bodem en laat daarin de in ringen
    gesneden uien, spekblokjes en het vlees al roerend mooi kleuren, kruid
    met peper, zout en paprikapoeder. Laat nog even al roerend doorstoven
    en overgiet vervolgens met de bouillon en de rode wijn. Laat onder
    deksel ongeveer 45 minuten sudderen. Voeg vervolgens de in reepjes
    gesneden paprika’s toe en laat nog 15 minuten meestoven. Roer er de
    zure room door, laat kort indikken en breng op smaak met nog wat
    paprikapoeder indien nodig. Serveer met noedels,rijst of aardappelen.

    Je kan jonge aardappeltjes(krieltjes) samen met de paprika's in de
    stoofschotel doen,dan heb je een volledige maaltijd.

     


     

    22-08-2008 om 13:14 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coq au vin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Coq Au Vin             
    ================================
    8 kippenbouten
    2 uien(fijngesnipperd)
    3 sjalotten(fijngesnipperd)
    500 gram champignons(in 4 gesneden)
    300 gram gerookte spekblokjes
    1 fles rode wijn
    2 soeplepels boter
    1 kippenbouillonblokje
    2 takjes tijm
    2 blaadjes laurier
    Peper
    Zout
    400 gram zilveruitjes(diepvries )

     

    Smelt de boter,en bak de kippenbouten aan beide kanten mooi bruin,kruid peper zout. Doe er de
    uien bij en de sjalotten.Laat de uien glazig worden en doe er dan de hele fles
    wijn bij.Doe er de tijm en de laurier bij.Laat opkoken en zachtjes pruttelen, 
    20 minuten. Neem een andere pan, smelt wat boter en stoof
    er de zilveruitjes in, net voor ze bruin worden voeg je het spek
    toe en laat even stoven.Dan de champignons erbij en laat nog 5 minuten goed
    stoven. Voeg dan het het bouillonblokje toe.Doe dit mengsel bij de kip nadat de coq au vin 20 minuten heeft gekookt.Laat alles
    nog 15 minuten goed doorkoken op een middelmatig vuurtje. 
    Haal de laurier en de tijm uit de pan en bindt de saus indien nodig met Maizena expres

    Dien op met versgekookte aardappelen of frietjes.
    In Frankrijk eet men dit met stokbrood.

     


     

    21-08-2008 om 07:20 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsstoofpotje met vele verse groenten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Kalfsragout van mijn eigen
    ==========================
    Voor 4 personen

    1 kilogram kalfsragout
    1/2 kilogram champignons
    1 uien
    1/4 fles droge witte wijn
    1/2 bokaaltje kalfsfond
    1 groentenbouillonblokjes
    300 gram erwtjes(diepvries)
    300 gram wortelen
    1 blaadjes laurier
    2 takjes tijm
    1 deciliter room
    peterselie(fijn gemalen)
    peper en zout
    1 eetlepel citroensap
    olijfolie
    Sojamargarine
    .
    Reinig de champignons en snij ze in vieren,besprenkel met het
    citroensap en bak ze in een weinig olie tot ze hun vocht afgeven.
    Bak het vlees in olie en margarine mooi bruin,haal uit de pan en kruid
    met peper en zout.
    Doe de gesnipperde uien in dezelfde pan en stoof glazig.Deglaceer met
    wat wijn.Doe het vlees terug in de pan,overgiet met de wijn en de fond
    doe er de bouillonblokjes bij en tijm en laurier.
    Laat 1 uur sudderen met het deksel op de pan.
    Voeg nu de wortelen en de erwtjes toe,kruid met wat peper en zout en
    laat nog 1/4 uur sudderen(de groenten mogen niet te gaar zijn),voeg dan
    de room toe en laat nog even doorkoken.
    Voeg dan de champignons(zonder het vocht) en de peterselie toe.
    Proef de kruiding.
    Heel lekker met vers gekookte aardappelen,maar het kan ook met frietjes.

     


     

    20-08-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!