Hongaarse Stoofschotel ====================== 1 kilogram varkensschouder in dobbelsteentjes 150 g dikke spekblokjes 1 rode, 1 groene en 1 gele paprika 3 uien 3 deciliter vleesbouillon 1 deciliter rode wijn 2 deciliter zure room Vers gemalen peper, zout,paprikapoeder 2 eetlepels mild paprikapoeder 100 g boter om te bakken
. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en laat daarin de in ringen gesneden uien, spekblokjes en het vlees al roerend mooi kleuren, kruid met peper, zout en paprikapoeder. Laat nog even al roerend doorstoven en overgiet vervolgens met de bouillon en de rode wijn. Laat onder deksel ongeveer 45 minuten sudderen. Voeg vervolgens de in reepjes gesneden paprikas toe en laat nog 15 minuten meestoven. Roer er de zure room door, laat kort indikken en breng op smaak met nog wat paprikapoeder indien nodig. Serveer met noedels,rijst of aardappelen.
Je kan jonge aardappeltjes(krieltjes) samen met de paprika's in de stoofschotel doen,dan heb je een volledige maaltijd.
|