Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    15-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cazuela de pollo.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een soepje voor zondags.

    Cazuela de pollo.
    =================
    4 aardappels in blokjes

    300 g kipfilet in blokjes

    1 kippenbouillontablet

    2 eetlepels boter

    1 ui gesnipperd

    1 tomaat in blokjes

    1/4 rode paprika in blokjes

    200 ml gezeefde tomaten passata di pomodoro (pak a 500 ml)

    1 beker slagroom (250 ml)

    1 pot doperwtjes/worteltjes (370 g)



    .
    Kook de aardappelen met de kipfilet gaar in 1 1/2 liter water met het
    bouillontablet.

    Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui, voeg daarna de tomaat
    en de paprika toe.

    Schenk er het bouillonkookvocht van de aardappelen bij, de passata di
    pomodoro en de slagroom; laat het op een laag vuur 10 minuten koken.

    Pureer het daarna met de staafmixer in de pan.

    Doe de aardappel, de kip en de doperwtjes met worteltjes bij de soep en
    verwarm het door en door, breng op smaak met zout en peper.

    Lekker met stokbrood.

     

    15-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kippenknotsjes met pikant dipsausje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eenlekker aperitief- of borrelhapje.

    Kippenvleugels(knotsjes)met pikant dipsausje
    ===============================

    voor 2 personen:

    6 à 8 kippenvleugeltjes

     1 eetlepel mayonnaise

     1 eetlepel ketchup

     1 mespuntje sambal

     streepje wijnazijn

     wat olijfolie

     verse zwarte peper uit de molen

     peterselie

     

     

     

    .
    Knip het scherpe randje van de vleugeltjes en snij ook het stuk met het
    dubbel beentje weg. Maak van het overgebleven gedeelte aan één kant het
    vlees los van het knookje en vouw het over naar de andere zijde.

    U verkrijgt zo het typische knotsje.

    Frituur ze tot ze licht knapperig zijn.

    Neem ondertussen een schaaltje en doe daar de mayonnaise, ketchup,
    sambal enkele druppels wijnazijn en wat olijfolie in.

    Roer alles flink door elkaar tot een homogene massa, kruidt eventueel
    bij met wat zwarte peper.

    Serveer de knotsjes op een mooi bord en plaats de dipsaus in het
    midden, werk af met wat peterselie.

     

    14-03-2009 om 11:17 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roodbaars met preistoemp.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag.

    Roodbaars Met Preistoemp
    ========================
    4 roodbaarsfilets

    2 eetlepels bloem

    1 kg bloemig kokende aardappelen

    4 wit van prei

    3 klontjes boter

    muskaatnoot

    peper en zout



    .
    1. Snijd het gewassen wit van prei in stukjes.

    2. Leg de prei in een pot met een klontje boter, 4 eetlepels water en
    wat zout.

    3. Zet het deksel op de pot en laat 20 minuten stoven.

    4. Kook ondertussen de aardappelen gaar in gezouten water, giet af en
    doe ze bij de gare prei.

    5. Voeg muskaatnoot toe.

    6. Stamp met een pureestamper tot stoemp.

    7. Draai de visfilets in de bloem.

    8. Bak de filets op hoog vuur in een hete bakpan met boter.

    9. Bak 3 minuten langs elke kant.

    10. Leg de vis op de stoemp en serveer.

    13-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biefstuk met tex-mex saus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een lekkere biefstuk.

    Biefstuk met Tex-mex saus
    =========================
    - 800 gram biefstuk (bijvoorbeeld. chateaubriand)

    - 2 eetlepel. olijfolie

    - peper en zout


    Voor de saus:
    - 350 gram tomaat met groenten (bokaal)

    - 1 gele paprika

    - 1 groene paprika

    - 1 ui

    - 1 teentje knoflook

    - 1,5 deciliter rode wijn

    - 1 eetlepel. olijfolie

     

    -1 koffielepel. paprikapoeder

    -1 snuifje cayennepeper

    -Tex-mex mix (molen)

    -peper en zout

     


    .

    De dag voordien:

    Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprikas en snij
    het vruchtvlees in reepjes.

    Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.


    Verhit 1 eetlepel. olijfolie in een steelpan en stoof de
    fijngesnipperde ui en knoflook gedurende enkele minuten. op een matig
    vuur (niet laten kleuren).


    Voeg de paprikareepjes en de tomaat met groenten toe en giet er de rode
    wijn bij. Kruid met het paprikapoeder, een snuifje cayennepeper en
    enkele draaien Tex-mex kruiden.

    Dek af en laat gedurende 10 minuten. stoven en breng indien nodig op
    smaak met peper en zout.

    De dag zelf:

    Bak de biefstuk.

    Verhit 2 eetlepel. olijfolie in een braadpan en laat op een hevig vuur
    gedurende 1 à 2 minuten. kleuren aan elke kant. Laat op een zachter
    vuur verder bakken naar smaak.

    Kruid met peper en zout.

    Voor de liefhebbers kan u nog wat bijkruiden met de Tex-mex mix.

    Warm de saus terug op.


    Dien op met rijst.


     

    12-03-2009 om 09:37 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnalenspiesjes met tomaten-knoflooksaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief of voorgerecht:

    Garnalenspiesjes met tomatenknoflooksaus
    ==============================
    Voor 4 personen:

    500 g (diepvries) rauwe tijgergarnalen

    4 tomaten

    4 tenen knoflook

    1 rode peper

    5 eetlepels olijfolie

    ½ dl medium dry sherry of witte wijn

    2 eetlepels peterselie, fijngehakt

    zout en peper

    12 houten spiesjes




    .
    Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    Dep de ontdooide garnalen droog met keukenpapier en prik ze aan de
    houten spiesjes.

    Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in
    blokjes.

    Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes.

    Verwijder de zaadjes uit de peper en hak de peper fijn.

    Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en peper heel
    even zachtjes aan.

    Leg de garnalenspiesjes in de pan en bak ze in 3-4 minuten zachtjes tot
    ze roze kleuren.

    Keer ze halverwege.

    Leg de spiesjes op een warme schaal en houd ze warm onder
    aluminiumfolie.

    Roer de tomaten en sherry door het bakvet en verwarm het geheel tot een
    rulle, dikke saus ontstaat.

    Schep de peterselie erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.

    Schep de saus over de garnalenspiesjes.

    Serveer de spiesjes als tapas bij de borrel of als voorgerecht op een
    bedje van gemengde sla

     

    11-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofsoep.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een lekker soepje

    Witloofsoep met spek
    ====================
    3 kilogram witloof -

    200 gram spekblokjes-

    50 gram boter -

    6 uien in dunne ringen -

    9 stengels bleekselderij in plakjes

    3 liter kippebouillon (tablet) -

    4 deciliter slagroom -

    zout, peper -

    6 eetlepels fijngesneden peterselie

    12 eetlepels fijngesneden bieslook - 



    .
    De dag voordien:

    De witlof in dunne reepjes snijden (enkele stronkjes apart houden).

    De reepjes spek in 20 gram boter in 10 minuten krokant bakken.

    De ui, bleekselderij en witlof toevoegen en 10 minuten meebakken.

    De bouillon erdoor roeren en 45 minuten zachtjes koken.

    De apart gehouden witlof in lange, smalle reepjes snijden en de
    witlofreepjes in 10 gram boter en 1 eetlepel water 6 minuten stoven.

    De soep pureren, zeven en aan de kook brengen.


    De dag zelf:

    De room, witlofreepjes, zout en peper er door roeren en verwarmen.

    De peterselie en bieslook over de soep strooien.(opgepast voor
    aanbranden!!!)

     

    10-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensruggebraad à la wild zwijn.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog eens varken.

    Varkensfilet À La Wild Zwijn Hoofdgerecht
    =========================================
    1 kilogram varkensfiletgebraad van de rug

    zout

    tijm laurier

    1 ui

    2 teentjes knoflook

    20 gekneusde peperkorrels

    10 gekneusde jeneverbessen

    1 flinke theelepel rozemarijn

    1 klein takje dennegroen

    100 gram champignons

    1 eetlepel spekblokjes

    100 gram boter of margarine

    1 eetlepel olie

    50 gram bloem

    1/2 liter rode wijn



    .
    De dag voordien                                                        
       Leg het gezouten vlees 24 uur te marineren in de wijn,olie en alle
    kruiderij en groenten.

    Droog het vlees af,bestuif met de bloem en zeef de marinade.

    Snijd de champignons in schijfjes en bak ze in wat boter tot ze hun
    vocht afgeven.

    Bak in een grote pan de spekblokjes en zet weg.

    De dag zelf

    Braad het vlees snel aan alle kanten goudbruin in de pan met de
    spekblokjes en draai het vuur dan lager en laat het vlees een uurtje
    zacht braden,overgiet af en toe met wat marinadevocht.(Je kan het vlees
    na het aanbakken ook in een ovenschotel doen en in een voorverwarmde
    oven op 180°C laten bakken)

    Neem het vlees uit de pan en laat minstens een kwartuur rusten onder
    folie.

    Deglasseer de pan met de marinade en laat inkoken,voeg de champignons
    toe en proef de kruiding.Laat nog even doorkoken en bind met Maizena.

    Snijd het vlees in plakken en dien op met de saus en kroketten.

     

    09-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!