Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
15-03-2009
Cazuela de pollo.
Een soepje voor zondags.
Cazuela de pollo. ================= 4 aardappels in blokjes
300 g kipfilet in blokjes
1 kippenbouillontablet
2 eetlepels boter
1 ui gesnipperd
1 tomaat in blokjes
1/4 rode paprika in blokjes
200 ml gezeefde tomaten passata di pomodoro (pak a 500 ml)
1 beker slagroom (250 ml)
1 pot doperwtjes/worteltjes (370 g)
. Kook de aardappelen met de kipfilet gaar in 1 1/2 liter water met het bouillontablet.
Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui, voeg daarna de tomaat en de paprika toe.
Schenk er het bouillonkookvocht van de aardappelen bij, de passata di pomodoro en de slagroom; laat het op een laag vuur 10 minuten koken.
Pureer het daarna met de staafmixer in de pan.
Doe de aardappel, de kip en de doperwtjes met worteltjes bij de soep en verwarm het door en door, breng op smaak met zout en peper.
. Knip het scherpe randje van de vleugeltjes en snij ook het stuk met het dubbel beentje weg. Maak van het overgebleven gedeelte aan één kant het vlees los van het knookje en vouw het over naar de andere zijde.
U verkrijgt zo het typische knotsje.
Frituur ze tot ze licht knapperig zijn.
Neem ondertussen een schaaltje en doe daar de mayonnaise, ketchup, sambal enkele druppels wijnazijn en wat olijfolie in.
Roer alles flink door elkaar tot een homogene massa, kruidt eventueel bij met wat zwarte peper.
Serveer de knotsjes op een mooi bord en plaats de dipsaus in het midden, werk af met wat peterselie.
Voor de saus: - 350 gram tomaat met groenten (bokaal)
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1,5 deciliter rode wijn
- 1 eetlepel. olijfolie
-1 koffielepel. paprikapoeder
-1 snuifje cayennepeper
-Tex-mex mix (molen)
-peper en zout
.
De dag voordien:
Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de paprikas en snij het vruchtvlees in reepjes.
Snipper de ui en het teentje knoflook fijn.
Verhit 1 eetlepel. olijfolie in een steelpan en stoof de fijngesnipperde ui en knoflook gedurende enkele minuten. op een matig vuur (niet laten kleuren).
Voeg de paprikareepjes en de tomaat met groenten toe en giet er de rode wijn bij. Kruid met het paprikapoeder, een snuifje cayennepeper en enkele draaien Tex-mex kruiden.
Dek af en laat gedurende 10 minuten. stoven en breng indien nodig op smaak met peper en zout.
De dag zelf:
Bak de biefstuk.
Verhit 2 eetlepel. olijfolie in een braadpan en laat op een hevig vuur gedurende 1 à 2 minuten. kleuren aan elke kant. Laat op een zachter vuur verder bakken naar smaak.
Kruid met peper en zout.
Voor de liefhebbers kan u nog wat bijkruiden met de Tex-mex mix.
Varkensfilet À La Wild Zwijn Hoofdgerecht ========================================= 1 kilogram varkensfiletgebraad van de rug
zout
tijm laurier
1 ui
2 teentjes knoflook
20 gekneusde peperkorrels
10 gekneusde jeneverbessen
1 flinke theelepel rozemarijn
1 klein takje dennegroen
100 gram champignons
1 eetlepel spekblokjes
100 gram boter of margarine
1 eetlepel olie
50 gram bloem
1/2 liter rode wijn
. De dag voordien Leg het gezouten vlees 24 uur te marineren in de wijn,olie en alle kruiderij en groenten.
Droog het vlees af,bestuif met de bloem en zeef de marinade.
Snijd de champignons in schijfjes en bak ze in wat boter tot ze hun vocht afgeven.
Bak in een grote pan de spekblokjes en zet weg.
De dag zelf
Braad het vlees snel aan alle kanten goudbruin in de pan met de spekblokjes en draai het vuur dan lager en laat het vlees een uurtje zacht braden,overgiet af en toe met wat marinadevocht.(Je kan het vlees na het aanbakken ook in een ovenschotel doen en in een voorverwarmde oven op 180°C laten bakken)
Neem het vlees uit de pan en laat minstens een kwartuur rusten onder folie.
Deglasseer de pan met de marinade en laat inkoken,voeg de champignons toe en proef de kruiding.Laat nog even doorkoken en bind met Maizena.
Snijd het vlees in plakken en dien op met de saus en kroketten.