Vandaag eenlekker aperitief- of borrelhapje.
Kippenvleugels(knotsjes)met pikant dipsausje ===============================
voor 2 personen:
6 à 8 kippenvleugeltjes
1 eetlepel mayonnaise
1 eetlepel ketchup
1 mespuntje sambal
streepje wijnazijn
wat olijfolie
verse zwarte peper uit de molen
peterselie
. Knip het scherpe randje van de vleugeltjes en snij ook het stuk met het dubbel beentje weg. Maak van het overgebleven gedeelte aan één kant het vlees los van het knookje en vouw het over naar de andere zijde.
U verkrijgt zo het typische knotsje.
Frituur ze tot ze licht knapperig zijn.
Neem ondertussen een schaaltje en doe daar de mayonnaise, ketchup, sambal enkele druppels wijnazijn en wat olijfolie in.
Roer alles flink door elkaar tot een homogene massa, kruidt eventueel bij met wat zwarte peper.
Serveer de knotsjes op een mooi bord en plaats de dipsaus in het midden, werk af met wat peterselie.
|