Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    07-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade 2000 met ganzenlever en scampi.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een overheerlijke salade als voorgerecht.

    Salade 2000 met ganzelever en scampi
    ====================================

    voor 4 personen

    1 krop rode sla

    2 tomaten

    100 gram. cressonette

    4 plakjes ganzelever

    12 scampi

    6 plakjes gerookte zalm

    beetje witte wijn

    notenolie

    mosterd

    bieslook
     
    frambozenazijn
     
    peper en zout
     
    taostbrood



    .
    De sla wassen,laten uitlekken en in fijne reepjes snijden.(julienne)

    De cressonette wassen en laten uitlekken.

    De tomaten pellen,ontpitten en in kleine blokjes snijden.(concasseren)

    De scampi koken in witte wijn,laten afkoelen,pellen en in rondjes
    snijden.

    De plakjes ganzelever in kleine dobbelsteentjes snijden.

    Een vinaigrette maken van de notenolie,mosterd en frambozenazijn.

    Kruiden met peper en zout,afwerken met fijngehakte bieslook.

    Serveertips Schikking op het bord: De twee soorten sla in het midden
    van het bord(op een hoopje)

    Daarop in willekeurige volgorde alle ingredienten. Als het enigzins kan
    in de hoogte werken.

    Het geheel napperen met een weinig vinaigrette en opdienen met een
    lauwe toast. 

     

    07-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte chocolademousse met frambozensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een heel gemakkelijk nagerecht

    Witte-Chocolademousse Met Frambozen lekker,
    ==================================
    voor 8 personen:

    6 blaadjes witte gelatine

    100 gram speculaas verkruimeld.

    200 g frambozen (diepvries)

    200 g witte kristalsuiker

    6 eetlepels Cointreau

    5 dl slagroom 40%

    2 vanillestokjes

    2 sinaasappels

    400g witte chocolade, in
    stukjes

    2 wit van eieren

     


    .
    Gelatine 5 min. in koud water weken.

    Frambozen met helft van suiker en 1 el sinaasappellikeur mengen en
    laten ontdooien.
    Verwarmen en 2 blaadjes gelatine in oplossen.
    Doe het mengsel in een puddingvorm(groot genoegom later de rest bij te doen) en laat opstijven.

    In steelpan helft van slagroom verwarmen. Vanillestokje opensnijden en
    met mespunt merg eruit schrapen. Sinaasappel schoonboenen en 1 el schil
    afraspen. Merg, rasp en likeur door room roeren en chocolade erin laten
    smelten.

    Pan van vuur nemen. Gelatine uitknijpen en in chocoladeroom oplossen.

    Pan in bak koud water zetten en mengsel laten afkoelen tot het lobbig
    wordt. Af en toe goed roeren.

    Intussen eiwit in vetvrije kom tot stijve pieken kloppen, rest van
    suiker in gedeelten erdoor kloppen.

    Rest van slagroom in andere kom bijna stijf kloppen.

    Lobbig chocolademengsel voorzichtig door eiwit mengen.

    Slagroom erdoor spatelen.

    De helft van de mousse in de vorm op de frambozencoulis storten.

    Dan de in stukjes gebroken speculaas er op en dan de andere helft van
    de mousse erover en afgedekt met plasticfolie in koelkast 1 uur laten
    opstijven.

     

     


     

    06-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborst met frambozensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag Eendenborst

    Eendenborst Met Frambozensaus
    =============================

    voor 4 personen:

    4 eendenborsten

    75 gram boter

    zout, peper

    200 gram frambozen

    1 geraspte citroenschil

    8 eetlepels frambozenjam

    2 eetlepels rode wijnazijn

    1/2 deciliter rode port

    1/2 deciliter rode wijn

    2 theelepels aardappelmeel

    4 stronkjes witloof

     


    .
    Verwarm de wijn, port, wijnazijn en frambozenjam met het
    citroenschilletje en laat het zachtjes tot 2/3 inkoken.

    Zeef eventueel de pitjes eruit en bind met een beetje aardappelmeel.

    Laat hierin de van kroontjes ontdane frambozen doorwarmen.

    Zout en peper de eendenborsten.

    Bak de eendenborsten zonder vetstof, eerst met de velkant, dan aan de
    andere kant, tot ze goudbruin van buiten en rose van binnen zien.

    Bak het witloof in wat boter .

    Leg op een warm bord.

    Snijd de eendenborsten in plakjes.

    Serveer ze met de frambozensaus.

    Geef er frietjes of kroketten bij.

    05-12-2008 om 11:45 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosterdsoep met spekjes en witloof.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekkere warme soep.

    Mosterdroomsoep met spekjes en witloof
    ==============================
    1 liter kippenbouillon,

    150 gram mager rookspek in reepjes,

    1 eetlepel olie,

    1 ui,

    1 glas droge witte wijn,

    2 deciliter koksroom,

    3 royale eetlepel grove mosterd,

    1 struikje witloof,

    zout en versgemalen peper.

     


    Bak de reepjes spek in de olie,en laat ze daarna op keukenpapier
    uitlekken.

    Fruit de ui in het achtergebleven vet. Blus af met de wijn.

    Voeg nu de bouillon toe.

    Breng de soep aan de kook.

    Roer er de room en de mosterd door.

    Snijd de witloof heel fijn en roer ze kort voor het serveren door de
    soep.

    Breng op smaak met zout en peper.

    Schep de soep op borden en verdeel de spekjes erover.

     

    04-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelse koekoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekkere kip vandaag.

    Mechelse Koekoek  
    =======================

    voor 4 tot 6 personen:

    1 Mechelse koekoek, in stukken gesneden

    2 flesjes blonde trappist

    2 blaadjes laurier

    3 takjes tijm

    1 kippenbouillonblokje

    0,5 liter water

    peper en zout

    1 rode ui

    1 gewone ui

    2 teentjes knoflook

    1 klontje boter


    .
    Smelt een klontje boter in een braadpan.

    Kruid de stukken Mechelse
    koekoek en bak de stukken mooi bruin aan langs beide
    kanten.

    Voeg de rode ui, de gewone ui toe en de teentjes knoflook daar waar er
    lege plaatsen zijn op de bodem.

    Zet op een middelmatig vuurtje.

    Blus met het bier en de kippenbouillon.

    Zorg ervoor dat de kip goed onderstaat.

    Laat opkoken en laat verder gaar stoven op een laag vuurtje gedurende 1
    uur à 1,5 uur zonder deksel.

    Voeg op het einde verse champignons en peterselie toe voor de
    afwerking.

    Dien op met kroketjes of verse aardappelen

     

    03-12-2008 om 11:18 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Konijn met mosterd van Dijon.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Konijn met room en mosterd    
    ====================

    Voor 8 personen:

    2 konijnen

    100 gram boter met olijfolie
     
    400 gram gerookte spekblokjes
     
    500 gram champignons
     
    8 eetlepels scherpe mosterd van Dijon
     
    2 deciliter slagroom
     
    4 takjes dragon
     
    1.5 deciliter cognac
     
    5 deciliter witte wijn
     
    5 uien
     
    zout, peper

     


    De dag voordien:

    Snijd het konijn in stukken. Bestrooi  met zout en peper.

    Maak de champignons schoon en snijd de grote in vier,besprenkel met
    citroensap.

    Was de dragon.

    Schil de uien en hak ze fijn.

    Smelt de helft van de boter met de olijfolie in een grote pot en bak
    hierin de spekjes bruin.

    Haal ze dan uit de pan en zet ze apart.

    Doe nu de stukken konijn in de pan en bak ze aan alle kanten mooi bruin.

    Haal ze uit de pan en deglaceer de pan met de Cognac.

    Voeg dan de ui toe en zet het vuur laag tot de ui glazig is.

    Voeg de wijn en de dragon toe en doe het konijn terug in de pot.
    Zet de deksel op de pan en laat gedurende een uur zachtjes sudderen.

    Smelt de rest van de boter,bak hierin de champignons, doe de deksel op
    de pan en laat zachtjes koken tot de champignons hun vocht afgeven.

    Als het konijn een uur heeft gestoofd, klop dan de room met de mosterd
    door elkaar.

    Haal de stukken konijn uit de pan, leg ze op een voorverwarmde schaal.

    Doe de slagroom bij de saus, voeg hier ook de spekjes en de champignons
    bij en laat even koken. Doe het konijn terug in de pot.

    De dag zelf:

    Warm het geheel terug op en bindt eventueel met Maizena expres.

    Lekker met vers gekookte aardappelen.

     

    02-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wortelpuree
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eens iets heel gewoon.

    Wortelpuree
    ===========
    voor 4 personen:

    1ui

    500 gr winterwortelenwortelen

    1 kg aardappelen

    peper, zout, nootmuskaat

    worcestersaus

    50 ml melk


    .
    Schil de wortelen en snijd ze in ringen,schil de aardappelen en snijd
    ze in blokjes, pel de ajuin en snijd in stukjes.

    Doe alles in een kookpot en zet juist onder water, voeg een snuifje
    zout toe en breng aan de kook.

    Laat 30 minuten koken onder deksel.

    Het geheel afgieten in een vergiet en schud even op.

    Doe alles terug in de kookpot en voeg de melk en een scheutje
    worchestersaus toe.

    Kruid met zout, peper en nootmuskaat naar smaak.

    Stamp de wortelpuree nu plat met een pureestamper.

    Lekker met een goede boerenworst

     

    01-12-2008 om 10:31 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!