Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
07-12-2008
Salade 2000 met ganzenlever en scampi.
Vandaag een overheerlijke salade als voorgerecht.
Salade 2000 met ganzelever en scampi ====================================
voor 4 personen
1 krop rode sla
2 tomaten
100 gram. cressonette
4 plakjes ganzelever
12 scampi
6 plakjes gerookte zalm
beetje witte wijn
notenolie
mosterd
bieslook
frambozenazijn
peper en zout
taostbrood
. De sla wassen,laten uitlekken en in fijne reepjes snijden.(julienne)
De cressonette wassen en laten uitlekken.
De tomaten pellen,ontpitten en in kleine blokjes snijden.(concasseren)
De scampi koken in witte wijn,laten afkoelen,pellen en in rondjes snijden.
De plakjes ganzelever in kleine dobbelsteentjes snijden.
Een vinaigrette maken van de notenolie,mosterd en frambozenazijn.
Kruiden met peper en zout,afwerken met fijngehakte bieslook.
Serveertips Schikking op het bord: De twee soorten sla in het midden van het bord(op een hoopje)
Daarop in willekeurige volgorde alle ingredienten. Als het enigzins kan in de hoogte werken.
Het geheel napperen met een weinig vinaigrette en opdienen met een lauwe toast.
Witte-Chocolademousse Met Frambozen lekker, ================================== voor 8 personen:
6 blaadjes witte gelatine
100 gram speculaas verkruimeld.
200 g frambozen (diepvries)
200 g witte kristalsuiker
6 eetlepels Cointreau
5 dl slagroom 40%
2 vanillestokjes
2 sinaasappels
400g witte chocolade, in stukjes
2 wit van eieren
. Gelatine 5 min. in koud water weken.
Frambozen met helft van suiker en 1 el sinaasappellikeur mengen en laten ontdooien. Verwarmen en 2 blaadjes gelatine in oplossen. Doe het mengsel in een puddingvorm(groot genoegom later de rest bij te doen) en laat opstijven.
In steelpan helft van slagroom verwarmen. Vanillestokje opensnijden en met mespunt merg eruit schrapen. Sinaasappel schoonboenen en 1 el schil afraspen. Merg, rasp en likeur door room roeren en chocolade erin laten smelten.
Pan van vuur nemen. Gelatine uitknijpen en in chocoladeroom oplossen.
Pan in bak koud water zetten en mengsel laten afkoelen tot het lobbig wordt. Af en toe goed roeren.
Intussen eiwit in vetvrije kom tot stijve pieken kloppen, rest van suiker in gedeelten erdoor kloppen.
Rest van slagroom in andere kom bijna stijf kloppen.
Lobbig chocolademengsel voorzichtig door eiwit mengen.
Slagroom erdoor spatelen.
De helft van de mousse in de vorm op de frambozencoulis storten.
Dan de in stukjes gebroken speculaas er op en dan de andere helft van de mousse erover en afgedekt met plasticfolie in koelkast 1 uur laten opstijven.