Vandaag Eendenborst
Eendenborst Met Frambozensaus =============================
voor 4 personen:
4 eendenborsten
75 gram boter
zout, peper
200 gram frambozen
1 geraspte citroenschil
8 eetlepels frambozenjam
2 eetlepels rode wijnazijn
1/2 deciliter rode port
1/2 deciliter rode wijn
2 theelepels aardappelmeel
4 stronkjes witloof
. Verwarm de wijn, port, wijnazijn en frambozenjam met het citroenschilletje en laat het zachtjes tot 2/3 inkoken.
Zeef eventueel de pitjes eruit en bind met een beetje aardappelmeel.
Laat hierin de van kroontjes ontdane frambozen doorwarmen.
Zout en peper de eendenborsten.
Bak de eendenborsten zonder vetstof, eerst met de velkant, dan aan de andere kant, tot ze goudbruin van buiten en rose van binnen zien.
Bak het witloof in wat boter .
Leg op een warm bord.
Snijd de eendenborsten in plakjes.
Serveer ze met de frambozensaus.
Geef er frietjes of kroketten bij.
|