Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    13-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskoteletjes met dragon.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondagsmenu : Lamsvlees

    Lamskoteletjes met dragon       Hoofdgerecht
    ============================================
    boter:  25 gram

    citroen:1/2

    lamskoteletjes:12

    gehakte dragon:5 soeplepels

    maïszetmeel:1 koffielepel

    teentjes van look:  2

    sjalotten:  2

    olijfolie:  3 soeplepels

    eierdooier:  1

    melk:  1 deciliter

    peper en zout

    witte wijn:  5 deciliter

     

    .
    Snij de teentjes knoflook in de lengte in twee en wrijf er de
    lamskoteletjes aan beide kanten mee in zodat ze lekker geuren. Zet even
    opzij.

    Snipper de sjalotten en doe ze in een steelpan. Overgiet met de
    wijnazijn, de witte wijn en 0,5 deciliter water. Voeg er drie
    soeplepels fijngehakte dragon bij. Breng aan de kook en laat tot een
    derde inkoken. Filter het ingekookte vocht: u moet 0,5 deciliter
    vloeistof overhouden. Zet opzij.

    Verdun het maïszetmeel met de koude melk. Voeg er de eidooier bij, zout
    en peper. Zet het steelpannetje au bain-marie en klop krachtig zodat de
    saus dik wordt.

    Voeg er beetje bij beetje de ingekookte vloeistof bij, de boter in
    klontjes, de rest van de dragon en een scheutje citroensap. Breng op
    smaak.

    Intussen laat u de lamskoteletjes grillen in een grote pan met de
    olijfolie. Kruid met zout en peper.

    Dien warm op met de dragonsaus
    en gestoofd witloof als bijgerecht

     

    13-12-2009 om 10:29 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.amandelspijs.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Amandelspijs:
    =============
    Amandelspijs:
     
    Ingrediënten voor 300 gr:
    125 gr blanke amandelen
    125 gr kristalsuiker
    1 ei
     
    .
    Maal de amandelen door de amandelmolen of een vleesmolen.
    Klop het ei los en meng het samen met de suiker door de amandelen,
    zodat een smeuïg maar stevig mengsel ontstaat.
    Bewaar het in plasticfolie gewikkeld of in een luchtdicht afgesloten
    bakje een paar weken in de koelkast.
     

    Gebruik de spijs voor bijvoorbeeld het maken van een kerstkrans of
    banketstaaf.

     

    12-12-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag : Rog

    Rog Met Een Romig Sausje En Garnaaltjes
    =======================================
    Ingrediënten: 

    3 rogvleugels

    4 eetlepels olijfolie

    een klompje boter


    Saus:

    2 eetlepels olijfolie

    75 cl. droge, witte wijn

    4 flinke sjalotten

    2 blaadjes laurier

    4 takjes tijm

    2 eetlepels bloem

    250 ml light room

    peper en zout naar smaak

    1 koffielepel currypoeder


    Garnituur:

    1 grote tomaat

    4 à 5 blaadjes basilicum

    1 eetlepel kappertjes (opgelegd op zuur)

    50 g grijze garnalen



    .
    Voorbereiding: De rogvleugels (laten) fileren.

    De sjalotten reinigen en in kleine blokjes snijden. De kappertjes even
    (5 minuten) laten weken in water om de zurigheid te verwijderen en ze
    dan goed laten uitlekken.
    De tomaat pellen, ontpitten en in kleine blokjes snijden. Vervolgens de
    tomatenblokjes met de kappertjes, fijngesnipperde basilicum en wat
    peper uit de molen vermengen.

    Zet weg in de koelkast tot gebruik.

    Bereidingswijze: Start met de saus: Stoof de ui aan in hete olijfolie
    tot glazig. Bestrooi met de bloem en roer alles goed om. Voeg de wijn,
    de tijm en de laurier toe. Laat alles op een matig vuurtje reduceren
    tot 1/3. Voeg vervolgens de room toe.
    Laat doorkoken.
    Zeef de saus - alles goed doordrukken! Op smaak brengen met peper en
    zout en het currypoeder.
    Breng de saus aan de kook voor opdienen (eventueel ze op zacht vuur nog
    wat laten indikken).

    De rog bakken in een verhit mengsel van olijfolie en boter. Bak eerst
    de kant die tegen het kraakbeen aanzat, dan pas de velkant. Bak snel
    aan, maar zorg voor een krokant korstje. Kruid met peper en zout naar
    smaak.

    Serveertips: Het mengsel van tomatenblokjes in het rond schikken op de
    borden. De grijze garnalen op dezelfde wijze tussen de tomatenblokjes
    schikken. De rog in het midden van de borden schikken. Rondom de rog -
    over de garnituur - de warme saus schenken. Heerlijk met knapperige
    frietjes of natuur aardappeltjes!!!

     

    11-12-2009 om 14:35 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehakt met havermout en marmite.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag : dagelijks eten

    Gehakt Met Havermout En Marmite
    ===============================
    500 g rundergehakt

    100 g havermout

    5 trostomaten

    1 grote ui

    3 grote bosuien

    1 ei

    3 eetlepels paneermeel

    2 eetlepels wokolie

    1 zakje gehaktkruiden (verstegen voor 500 g gehakt)

    1 theelepel marmite (is een gistextract, staat meestal bij de honing in het schap)

    1 hapjespan met deksel

    1 bord



    .
    Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het ei, de havermout en de
    paneermeel.
    Doe de wokolie in de pan. Braad het gehakt rondom goed bruin, een mooi
    korstje er aan.

    Haal het gehakt uit de pan en leg op de bord.

    Snipper de ui en doe die in de pan.

    Snijd de bosui en doe die er ook bij.

    Snijd de tomaten er bij en laat een paar minuutjes licht bakken.

    Doe de marmite er bij en roer even door.

    Nu het gehakt er op leggen en het geheel een half uurtje laten sudderen
    op de lage stand van het gas.

    Dan heb je een mooi sausje. Wel regelmatig het gehakt keren.

    Lekker met rode kool en aardappels of rijst.

    Je kunt dit ook heel goed op een broodje eten, vooral een warm
    pistoletje.

     

    10-12-2009 om 11:24 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glaasje vol vis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief in een glaasje

    Glaasje Vol Vis
    ===============
    gerookte heilbot
    mascarpone
    grijze garnalen

     


    .
    mix de heilbot (een volledig pakje van 200g) met een potje
    mascarpone( neem  het kleinste potje maar wel van het merk
    Galbani)

    schik dit in een glaasje en doe er de garnaaltjes boven.

    HEEL LEKKER!!!!! EN DIT KAN JE GEMAKKELIJK DE DAG VOORDIEN MAKEN EN IN
    DE KOELKAST ZETTEN

     

    09-12-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamskoteletjes met basilicum.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lamsvlees is altijd feest

    Lamskoteletjes met basilicum      Hoofdgerecht
    ==============================================
    versgehakt basilicum:  4 soeplepels

    tomaten:  12

    boter

    lamskoteletten:  16

    olijfolie:  16 soeplepels

    sap van citroen

    peper en zout

    korianderbolletje:  1 koffielepel

    .
    Bak of gril de koteletjes.

    Kruid met peper en zout.-

    Ontvel en ontpit de tomaten, snijd ze in blokjes en voeg er de
    olijfolie en de koriander aan toe.

    Breng op smaak met het citroensap en het basilicum.-

    Serveer de koteletjes met deze tomatensaus.

     

    08-12-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terrine van gerookte rivierforel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gemakkelijk en op voorhand te maken.

    Gerookte Rivierforel Koud Voorgerecht
    =====================================
    5 gerookte filets van rivierforel

    3 sneden gerookte zalm

    2 deciliter. verse room

    2 deciliter. visfumet

    2-1/2 gesnipperde sjalotten

    6 blaadjes geweekte gelatine

    2 deciliter. verse room

    wat citroensap

    peper en zout

    Gemengde sla

    Voor de gelei:

    1/4 liter.rundsconsommé

    sap van rode bieten

    1/2 gelatineblaadje per deciliter

     

    .
    Begin met een smeuige creme te maken met de visfumet,4 deciliter room
    de sjalotten en een beetje van de gerookte zalm.

    Laat ongeveer 10 minuten koken.Druk door zeef,voeg de geweekte gelatine
    toe en laat afkoelen.

    De forelfilets pureren in de keukenrobot.

    De afgekoelde creme toevoegen en opnieuw pureren.Op smaak brengen met
    peper en zout en citroensap en er dan de halfopgeklopte room
    doorspatelen.

    Voor de opbouw van de terrine begint u met een laag forelmousse
    vervolgens gerookte zalmschijfjes,weer forelmousse en zalm .

    Werk af met forelmousse.Laat zorgvuldig afkoelen in de koelkast.

    Bereid de bietengelei en giet die op de borden .

    Laat opstijven,en leg er dan een plak van de visterrine op

     

    07-12-2009 om 14:16 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!