Zondagsmenu : Lamsvlees
Lamskoteletjes met dragon Hoofdgerecht ============================================ boter: 25 gram
citroen:1/2
lamskoteletjes:12
gehakte dragon:5 soeplepels
maïszetmeel:1 koffielepel
teentjes van look: 2
sjalotten: 2
olijfolie: 3 soeplepels
eierdooier: 1
melk: 1 deciliter
peper en zout
witte wijn: 5 deciliter
. Snij de teentjes knoflook in de lengte in twee en wrijf er de lamskoteletjes aan beide kanten mee in zodat ze lekker geuren. Zet even opzij.
Snipper de sjalotten en doe ze in een steelpan. Overgiet met de wijnazijn, de witte wijn en 0,5 deciliter water. Voeg er drie soeplepels fijngehakte dragon bij. Breng aan de kook en laat tot een derde inkoken. Filter het ingekookte vocht: u moet 0,5 deciliter vloeistof overhouden. Zet opzij.
Verdun het maïszetmeel met de koude melk. Voeg er de eidooier bij, zout en peper. Zet het steelpannetje au bain-marie en klop krachtig zodat de saus dik wordt.
Voeg er beetje bij beetje de ingekookte vloeistof bij, de boter in klontjes, de rest van de dragon en een scheutje citroensap. Breng op smaak.
Intussen laat u de lamskoteletjes grillen in een grote pan met de olijfolie. Kruid met zout en peper.
Dien warm op met de dragonsaus en gestoofd witloof als bijgerecht
|