Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    02-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavarois van speculoos.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een lekker nagerecht.

    Bavarois Van Speculoos                            
    ====================
    8 eigelen
    150 gr bloemsuiker
    8 blaadjes gelatine
    500 ml melk
    500 ml room
    1 mespuntje kaneel
    10 el gebroken stukken speculoos
    500 g frambozen of aardbeien
    10 boterkletskoppen

     



    Breng de melk aan de kook samen met de kaneel.

    Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water.

    Klop de eigelen samen met de suiker tot een bijna witte créme.

    Meng de créme met de warme melk en roer met een houten lepel op een
    zacht vuur.

    De créme is klaar als je met je vinger een streep kan trekken op de
    houten lepel.

    Laat de créme zeker niet koken.

    Meng de créme met de uitgeknepen gelatine.

    Klop de room stijf op en roer ze voorzichtig door de bijna afgekoelde
    créme.

    Doe er dan de speculoos bij en giet dit alles in een langwerpige vorm.

    Laat de bavarois minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

    Haal de bavarois uit de vorm en prik er de boterkletskoppen in.

    Dien op met een coulis van frambozen of aardbeien.

     

    02-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertenragout met Tongerlo Christmas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we wild.

    Hertenragout met Tongerlo Christmas
    ===================================

    Voor 4 personen

    600 g hertenstoofvlees in blokjes-
    2 eetlepels bloem
    50 g boter of margarine -
    2 eetlepels olijfolie
    1 ui gesnipperd-
    1 eetlepel gekneusde jeneverbessen (naar smaak)
    1 dl wild- of vleesbouillon (of bouillonblokje)-
    2 takjes tijm en
    2 laurierblaadjes
    1 flesje Tongerlo Christmas 6,5°
    2 eetlepels Worcestershire saus
    2 eetlepels donkere sausbinder
    gehakte peterselie -
    peper en zout


    .
    De dag voordien:

    Wentel de blokjes hertenvlees door de bloem.

    Verhit de boter en de olie in een stoofpan en braad het vlees hierin
    rondom bruin.

    Kruid met peper en zout.

    Draai het vuur lager en fruit de gehakte ui, tijm, laurier en
    jeneverbessen even mee.

    Blus met de bouillon en de helft van het bier.

    Laat het vlees anderhalf uur zachtjes stoven.

    Roer een kwartiertje vóór het einde van de stooftijd de rest van het
    bier en de Worcestershire saus door het stoofvocht.

    De dag zelf:

    Warm het gerecht terug op.

    Bind de saus tot de gewenste dikte en breng ze op smaak met peper en
    zout. Bestrooi het vlees vlak voor het serveren met peterselie.

    DRANKTIP: uiteraard de Tongerlo Christmas 6,5° waar ook ons hert in
    zwemt.

     

    01-11-2008 om 15:34 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemarineerd zwaardvis met druiventappenade.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ietsje moeilijker maar is zeker de moeite waard.

    Gemarineerde Zwaardvis Met Druiventapenade
    ==========================================
    4 zwaardvisfilet
    1 sjalot fijngesnipperd
    80 gr pijnboompitten
    225 gr witte druifjes
    3/4 dl champagne(of schuimwijn)
    5/8 dl balsamicoazijn
    1/3 dl champagneazijn(of witte wijnazijn)
    1 el citroensap
    Groene krulsla
    Zeezout
    Zout
    Peper


    .
    De zwaardvisfilets wassen onder de koude kraan en droog deppen met
    keukenpapier.

    De filets tussen twee vellen plasticfolie pletten met een deegroller
    tot een dikte van ongeveer 3 millimeter.

    Voor de vinaigrette vijfachtste deciliter champagne, champagneazijn,
    citroensap, sjalotje,peper en zout losroeren en de olie hier
    druppelsgewijs door kloppen.

    Voor de tapenade de druiven even onderdompelen in kokend water, direct
    afspoelen onder de koude kraan, ontvellen en de druiven halveren.

    De pitjes van de druiven verwijderen en de druiven en pijnpitten hakken.

    Druiven, pijnpitten, drieachtste deciliter champagne en wat zout mengen
    en de azijn hier druppelsgewijs door scheppen.

    Het mengsel 3 uur laten marineren en vervolgens op een zeef uit laten
    lekken. Het vocht opvangen.

    Op de borden een eetlepel vinaigrette scheppen en dit met een lepel wat
    uitspreiden.

    De geplette zwaardvis op de borden leggen en de rest van de vinaigrette
    over de vis verdelen.

    Wat zeezout over de vis malen en de vis enkele minuten in laten trekken.

    De druiventapenade over de visstrooien.

     

    31-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karbonade met champignons in Madeira-roomsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goedkoop en lekker

    Karbonade Met Champignons In Madeira Roomsaus
    =====================================
    Ingrediënten:

    Voor 2 personen:

    2 karbonades,

    zout, peper,

    100 gram ontbijtspek,

    250 gram champignons,

    12 zilveruitjes,

    50 ml Madeira,

    125 ml kookroom,


    .
    Kruid 2 haaskarbonades met zout en peper.

    Bak de karbonades aan beide kanten bruin.

    Bak in een andere koekenpan 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek
    knapperig.

    Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons en 12 zilveruitjes toe.

    Roerbak tot de champignons zacht zijn.
    Voeg 50 ml Madeira en 125 ml kookroom toe en breng het geheel aan de
    kook.

    Zet vervolgens het vuur lager, voeg de karbonades toe aan de
    champignons en laat het geheel 10 minuten op laag vuur pruttelen.

    Serveer met aardappels en een salade.

    Eet smakelijk!

     

    30-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blinde vinken met champignons.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog eens iets heel gemakkelijk:

    Blinde Vinken Met Champignonssaus
    ==========================
    Ingrediënten:

    Voor 2 personen:

    2 blinde vinken,

    400 gram champignons,

    200 ml vleesfond,

    100 ml kookroom,

    1 eetlepel kappertjes,

    1 eetlepel peterselie,


    .
    Bak 2 blinden vinken rondom bruin in hete boter.

    Voeg 400 in plakjes gesneden champignons toe en bak dit mee tot de
    champignons zacht zijn (schep de champignons wel steeds om).

    Voeg daarna 200 ml vleesfond en 100 ml kookroom toe.

    Laat het geheel in ongeveer 10 tot 15 minuten inkoken.

    Voeg op het laatst 1 eetlepel fijngehakte kappertjes en 1 eetlepel
    fijngehakte peterselie toe.

    Verwarm het even goed door.

    Serveer met gebakken aardappels en eventueel een salade.

    Eet smakelijk!

     

    29-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stifado van rundsvlees.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stifado is een Griekse stoofpot.

    Stifado
    =======
    1 kg mager rundvlees (stoofvlees)

    1 kg zilveruitjes

    4 eetlepels olijfolie

    500 gr rode tomaten gepureerd

    2 runderbouillon tabletten

    1 glas rode wijn

    3 laurierblaadjes

    1/2 kop peterselie fijngesneden

    zout en peper


    .
    Bereidingswijze

    Snijd het rundvlees in vierkante blokjes van ongeveer 3 cm.

    Pel de uitjes.

    Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees op een hoog vuur rondom
    bruin, voeg daarna de uien toe.

    Nog eventjes bakken en doe dan de tomaten erbij, de
    runderbouillontabletten de laurierblaadjes en de peterselie erbij.

    Laat dit ongeveer 2 uur stoven tot het vlees lekker mals is.

    Doe dan de wijn erbij en laat nog vijf minuutjes zachtjes koken.

    Tot slot op smaak brengen met zout en peper.

     

    28-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    27-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Orientaalse kip-tomatensoep.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker wintersoepje:

    Oriëntaalse Kip-Tomatensoep
    ===========================
    1/2 ui
    1 winterwortel
    5 peperkorrels
    1 lente-uitje
    1 kippenbout
    50 gr garnaal
    25 gr taugé
    1/2 liter tomaten, gepelde, uit blik
    2 tabletten kippenbouillonblokjes
    1 bosje peterselie, verse
    Sambal Oelek
    Ketjap
    2 stengels bladselderij, verse
    6 dl water
    Zout


    .
    De ui en de winterwortel schoonmaken en grof hakken.
    De peterselie en de selderij wassen en uitslaan.

    De kip met de wortel, de ui, de kruiden, de peperkorrels en zout naar
    smaak in een pan doen en het water erop schenken.

    Alles (afgedekt) 45 minuten laten sudderen.

    De bouillon zeven en het vlees van het bot nemen.

    De gepelde tomaten boven de bouillon door een zeef wrijven of in de
    foodprocessor of mengbeker pureren en de puree aan de bouillon
    toevoegen.

    De soep met de bouillontabletten terug opwarmen.

    Tussendoor een keer roeren.

    Intussen de lente-ui schoonmaken en in dunne ringen snijden.

    De stukjes kip en de lente-ui aan de soep toevoegen en de soep op smaak
    brengen met sambal Oelek en ketjap.

    Vlak voor het serveren de soep garneren met de garnalen en de taugé.

     

    27-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!