Stifado is een Griekse stoofpot.
Stifado ======= 1 kg mager rundvlees (stoofvlees)
1 kg zilveruitjes
4 eetlepels olijfolie
500 gr rode tomaten gepureerd
2 runderbouillon tabletten
1 glas rode wijn
3 laurierblaadjes
1/2 kop peterselie fijngesneden
zout en peper
. Bereidingswijze
Snijd het rundvlees in vierkante blokjes van ongeveer 3 cm.
Pel de uitjes.
Doe de olijfolie in de pan en bak het vlees op een hoog vuur rondom bruin, voeg daarna de uien toe.
Nog eventjes bakken en doe dan de tomaten erbij, de runderbouillontabletten de laurierblaadjes en de peterselie erbij.
Laat dit ongeveer 2 uur stoven tot het vlees lekker mals is.
Doe dan de wijn erbij en laat nog vijf minuutjes zachtjes koken.
Tot slot op smaak brengen met zout en peper.
|