Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    20-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenleverpate met appelcompote.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Feestelijke Ganzelever

    Eendenleverpate met appelcompote   koud voorgerecht
    ===================================================
    1 ei

    2 eierdooiers

    2 appels

    75 gram. boter, gesmolten

    100 gram. lever

    400 gram. eendenlever

    0.1 liter. room

    0.2 liter. cognac

    0.2 liter. truffeljus

    1 eetlepel. suiker

    Zout

    Peper

    Spek, vet

     

    Neem voor de gewone lever bij voorkeur parelhoenderlever.

    Verwarm de oven in 6 minuten voor op 60 graden Celsius.

    De eendenlever met parelhoenderlever in een keukenmachine glad draaien,
    daarna de gesmolten boter langzaam toevoegen. Vervolgens de eierdooiers
    en ei toevoegen met de cognac, truffeljus, zout en peper.

    Als de massa goed homogeen is, de room toevoegen en even mee laten
    draaien, maar niet te lang.

    Een patéblik bekleden met verse plakjes vetspek. De massa hierin gieten
    en goed afdekken met aluminiumfolie.

    Laat dit een half uur au bain marie in de oven afbakken.

    En vervolgens 24 uur in de koelkast op laten stijven.

    Voor de appelcompote de appels schillen, de klokhuizen verwijderen en
    de appel in kleine stukjes snijden. De gesneden appel op een laag vuur
    opzetten zodat deze langzaam kapot kookt, vervolgens naar smaak suiker
    toevoegen. Het is wel de bedoeling dat de appelcompote uit kleine
    stukjes bestaat.

    Op laten stijven in de koelkast zodat men er kleine lepelbolletjes van
    kan maken. De paté storten en in plakjes snijden en samen met de
    bolletjes appelcompote serveren.

     

    20-12-2009 om 11:47 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    19-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke chocolade-vijgentaart.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag : gebak

    Heerlijke Smeuige Chocolade-Vijgentaart
    =======================================
    Ingredienten:

    VOOR HET DEEG

    150 gram patentbloem

    180 gram boter

    100 gram suiker


    VOOR DE VULLING

    100 gram suiker

    4 eieren

    100 gram boter, gesmolten

    100 gram bittere chocolade, gesmolten

    80 gram gedroogde vijgen, gehakt

    150 gram geroosterde hazelnoten, gehakt

     

    Voorbereiding:

    Verwarm de oven voor op 180 graden

    Bereidingswijze:

    Mix de ingrediënten voor het deeg in een blender tot ze net gaan
    binden.

    Maak met het deeg een bodem op een ingevette taartvorm van 26
    centimeter doorsnee.

    Bak 10 minuten op 180 graden in de oven

    Mix voor de vulling de suiker en de eieren in de blender tot het
    mengsel lichtgeel is.

    Voeg de gesmolten boter toe tot er binding is.

    Meng er dan de gesmolten chocolade door met de vijgen en de noten.

    Vul er de bodem mee en bak nog circa 30 minuten op 180 graden.

     

    19-12-2009 om 13:36 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smoutebollen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de feestdagen:

    Smoutebollen
    ============
    1 liter lauwe melk

    60 gr gist opgelost in een beetje melk

    3 hele eieren

    50 g suiker

    snuifje zout

    1 kg bloem



    .
    Begin het beslag 1 uur op voorhand te maken. Roer dit beslag regelmatig
    door tijdens het rijzen. Het wordt een stevig beslag dat desnoods met
    de hand moet geklopt worden. Mocht je het beslag toch iets te dik
    vinden voeg dan een beetje melk toe. Maar het deeg moet stevig zijn,
    anders krijg je platte koeken in plaats van ronde smoutebollen.

    Het beslag kan best in de frituur gedaan worden met behulp van een
    kleine ijsroomschepper.

    Bakken in zuivere nieuwe frituurolie op 160°C.

    Laten uitlekken op keukenpapier. Bestooien met veel bloemsuiker.

     

    18-12-2009 om 14:23 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Côte à l'os met peterselieboter.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Côte à l'os met peterselieboter
    ===============================
    1 kilogram ribstuk met been (côte à l'os)

    2 centiliter arachideolie

    1 bakje tuinkers

    125 gram boter (roomboter)

    0.25 eetlepel citroensap

    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

    peper

    zout

     

     

    .
    De zachte boter tot room roeren. Het citroensap en de gehakte
    peterselie toevoegen. Kruiden met een flinke snuif zout en een beetje
    peper. De boter in aluminiumfolie wikkelen en in de koelkast hard laten
    worden.

    De côte à l'os kruiden met zout en peper. Het vlees bestrijken met
    olie. Op de hete grill aan elke kant roosteren gedurende 8 minuten.

    Intussen de tuinkers spoelen en laten uitlekken op een doek.

    Het geroosterde vlees van het been snijden. Het vlees in plakken
    snijden en op een serveerschaal schikken. De schijfjes peterselieboter
    tussen het vlees leggen en de schotel versieren met de tuinkers.

    Tip: het been ingesmeerd met wat mosterd dat nog even gekorst is op de
    grill, is een kluifje voor de amateur.


     

     

    17-12-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    16-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfskop in tomatensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalfstong met kalfsvlees

    Kalfskop in tomatensaus
    =======================
    1 kalfstong;

    1 kilo kalfspoulet;

    eventueel een kalfsschenkel.

    1 winterwortel;

    takje tijm;

    snufje foelie;

    laurierblaadje;

    1-2 peperkorrels;

    2-3 kruidnagels;

    beetje azijn;

    5 eieren hardgekookt;

    augurkjes;

    tomatenpuree.
    .



    Snijd het vlees in stukken en kook het samen met de kruiden.

    Pak het vlees uit de braadpan en laat het afkoelen.

    Kook de tong in een bouillon gaar.

    Ontvel de tong, snijd de rest van het vlees klein.

    Laat het vocht inkoken dat het vanzelf bindt.

    Doe er zonodig wat gelatine bij.

    Roer de tomatenpuree en de kruiden (naar smaak) door het
    vocht,eventueel nog een scheutje madeira.En doe het vlees er weer bij.

    Snijd de eieren in de lengte door en de augurkjes,en laat  deze met de
    ragout op stijven.

    Serveertips Dit gerecht eten als een ragout vind ik het
    lekkerste,gewoon met brood. Een lekker zaterdagavond gerecht.
     

     

    16-12-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (13 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballen speedballs.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    gehakt weer eens anders

    Gehaktballen Speedballs
    =======================
    400 g rundergehakt

    1 uitje

    2 el ketjap manis

    2 el grove mosterd

    wat zout

    1 tl cayennepeper

    2 eieren

    80 g paneermeel

    250 ml runderbouillon

    boter



    .
    Meng het gehakt met de ui, ketjap, mosterd, zout, cayennepeper, eieren
    en paneermeel

    Draai er ballen van en en laat ze 30 minuten rusten in de ijskast

    Braad ze in de boter, voeg de bouillon toe en laat ze half afgedekt in
    45 minuten garen

     

    15-12-2009 om 12:27 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Javanais.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    gebak vandaag

    Javanais
    ========
    2 eieren,

    100 g suiker,

    350 g bloemsuiker,

    100 g bloem,

    350 g boter,

    100 gram marsepein,

    100 gram pure chocolade



    .
    Smelt 100 gram boter.

    Klop de eieren en het suiker op.

    Meng er voorzichtig met een spatel de bloem onder en voeg er de
    gesmolten boter aan toe.

    Vet een bakplaat in met wat boter en strijk er het deeg op zodat het
    maximaal 0,5 cm dik is.

    Plaats dat 20 minuten in een aan 180°C voorverwarmde oven. Laat het
    deeg afkoelen.

    Meng 250 gram boter met 250 gram bloemsuiker tot een smeuïge massa.

    Voeg aan deze crème au beurre de stukjes marsepein toe.

    Verdeel het deeg in rechthoekige plakjes van 4 cm op 8.

    Maak de vier javanais-gebakjes als volgt: bestrijk een plakje met de
    crème au beurre, leg er een plakje op dat je opnieuw met crème au
    beurre bestrijkt.

    Bouw zo verder tot alle deeg op is.

    Op de allerlaatste plakjes strijk je een dun laagje crème au beurre.

    Smelt de chocolade au bain marie en overgiet er de bovenkant van de
    taartjes mee.

    Tot slot doe je nog wat rest van de crème au beurre in een spuitzak en
    maak je een mooi toefje op je taartjes.

     

    14-12-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!