gebak vandaag
Javanais ======== 2 eieren,
100 g suiker,
350 g bloemsuiker,
100 g bloem,
350 g boter,
100 gram marsepein,
100 gram pure chocolade
. Smelt 100 gram boter.
Klop de eieren en het suiker op.
Meng er voorzichtig met een spatel de bloem onder en voeg er de gesmolten boter aan toe.
Vet een bakplaat in met wat boter en strijk er het deeg op zodat het maximaal 0,5 cm dik is.
Plaats dat 20 minuten in een aan 180°C voorverwarmde oven. Laat het deeg afkoelen.
Meng 250 gram boter met 250 gram bloemsuiker tot een smeuïge massa.
Voeg aan deze crème au beurre de stukjes marsepein toe.
Verdeel het deeg in rechthoekige plakjes van 4 cm op 8.
Maak de vier javanais-gebakjes als volgt: bestrijk een plakje met de crème au beurre, leg er een plakje op dat je opnieuw met crème au beurre bestrijkt.
Bouw zo verder tot alle deeg op is.
Op de allerlaatste plakjes strijk je een dun laagje crème au beurre.
Smelt de chocolade au bain marie en overgiet er de bovenkant van de taartjes mee.
Tot slot doe je nog wat rest van de crème au beurre in een spuitzak en maak je een mooi toefje op je taartjes.
|