Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    29-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vandaag nog eens een Voorgerecht

    Kaastaartje uit de Hognevalei.           Warm voorgerecht
    =========================================================
    1 knolselder

    8 zanddeegtaartjes

    1 Hervekaasje pikant(van 120 gram)

    1 deciliter room

    40 gram boter (bakboter)

    peper


    .
    De dag voordien:

    De knolselderij schoonmaken, in stukjes snijden en lichtjes stoven in
    boter.

    Met de mixer pureren tot een romig geheel en kruiden met peper (zeker
    geen zout gebruiken).

    De Hervekaas met een vork pletten en samen met de selderij en een
    scheutje room bewerken tot een gladde massa.

    De dag zelf:

    De taartvormpjes vullen met het mengsel en deze gedurende 15 minuten in
    een voorverwarmde oven van 200 graden laten bakken tot een mooi korstje
    gevormd is.

    Tip: dit gerecht is ook zeer lekker bij een wildschotel.


     

    29-11-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde fazantenfilet.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Feestelijk : Fazant

    Gevulde Fazanten-Filet Hoofdgerecht
    ===================================
    1,5 kilogram fazanten-filets

    500 gram eendenmousse

    10 sneden Bayonneham

    1 klontje boter

    peper en zout


    Saus:

    1 1/2 deciliter madeira

    3 deciliter wildfond

    3 deciliter room

    500 gram oesterzwammen

    boter

    peper en zout


    .
    De dag voordien:

    Laat de fazanten-filets volledig ontdooien,snij ze doormidden.Leg op
    een helft een sneetje eendenmousse en leg de andere helft er op.

    Bind samen met een sneetje Bayonneham.

    Bak de oesterzwammen in wat boter gaar met peper en zout


    De dag zelf.

    Laat de boter heet worden in een braadpan en bak er de fazanten-filets
    gedurende 2 minuten aan beide zijden aan.kruid met peper en zout.

    Laat op een zacht vuur met het deksel op de pan verder gaar bakken(3
    tot 4 minuten)

    Haal het vlees uit de pan en hou warm.

    Maak de braadresten los met de madeira en de wildfond.

    Voeg de room toe en laat inkoken tot een gebonden saus.

     

    28-11-2009 om 14:49 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauwfilet dugléré.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag: Kabeljauw

    Kabeljauwfilets Dugléré
    =======================
    Ingredienten:  -

    600 g kabeljauwfilet -

    4 tomaten -

    100 g sjalotten -

    2,5 deciliter droge

    witte wijn -

    5 deciliter visfumet -

    150 g boter -

    1 bosje peterselie, fijngesneden -

    peper en zout

     

    Voorbereiding:

    De sjalotjes fijnsnipperen en even in een klontje boter aanfruiten.

    De witte wijn en de visfumet eraan toevoegen, aan de kook brengen en
    het vuur temperen tot het kooknat nog licht borrelt.

    Bereidingswijze: 

    De kabeljauwfilet in 4 porties verdelen en in het borrelende kooknat 10
    minuten pocheren.

    Uithalen en warm houden.

    Het pocheernat tot de helft inkoken, kruiden met peper en zout, de
    resterende boter klontje na klontje al kloppend toevoegen tot een
    gladde dikke saus ontstaat.

    Tot slot de peterselie toevoegen.

    De tomaten pellen en ontpitten.

    Het vruchtvlees in blokjes snijden en heel kort in een klontje boter
    fruiten.

    Warm houden.

    Serveertips:

    De kabeljauw over verwarmde diepe borden verdelen, overgieten met de
    saus en bestrooien met tomaatblokjes.

    Serveren met gekookte aardappelen of aardappelpuree

     

    27-11-2009 om 14:56 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pittige balletjes

    Lamsballetjes in tomatensaus met puree
    ======================================
    600 gram lamsgehakt

    1 eetlepel groene of roze
    peperbolletjes

    1 ei

    Paneermeel

    Puree van 3/4 kilogram aardappelen zonder room boter of eieren.

    1 zakje Parmezaanse kaas 70 gram

    1 blik tomatenblokjes met basilicum

    1 eetlepel tomatenpuree

    1 deciliter witte wijn

    1 grote sjalot

    2 teentjes look

    1 eetlepel fijngehakte basilicum

    1 eetlepel fijngehakte oregano

    olijfolie

    Peper en zout en kruidnoot



    .
    Maak een gewone aardappelpuree zonder room ,boter of eieren.Voeg er de
    Parmezaanse kaas aan toe en kruid met peper,zout en kruidnoot.

    Meng het lamsgehakt met de peperbolletjes en voeg het ei,de peper en
    het zout toe.
    Doe er nu het paneermeel bij,en zorg dat het geheel een mooie homogene
    massa is.
    Doe de oregano onder het gehakt.
    Rol er balletjes van circa 3 centimeter dik.

    Stoof nu de fijngehakte sjalot samen met de fijngehakte teentjes look
    in olijfolie,doe er een blik tomatenblokjes met basilicum bij,laat op
    een zacht vuurtje even sudderen.

    Voeg de tomaten puree toe en de verse basilicum

    Bevochtig met de witte wijn.Laat de saus wat indikken.

    Haal de saus van het vuur.

    Bak de gehaktballetjes gaar in wat olijfolie en voeg bij de saus;

    Laat samen nog eens opwarmen.

    Dien op met de aardappelpuree

     

    26-11-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met spekjes,tomaat en champignons.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vandaag : Kip

    Kip Met Spekjes, Tomaat En Champignons Hoofdgerecht
    =====================================================
    2 Kipfilets

    1 doosje spekblokjes van 100 g ( gerookt)

    2 uien

    1 blik tomatenblokjes met basilicum

    1 eetlepel Mosterd

    3 deciliter witte wijn

    3 teentjes knoflook

    250 g champignons

    peper en zout

    1 takje tijm

    1 blaadje laurier

    cognac om te flamberen

    Boter en olie



    .
    De spekblokjes bakken in wat olie en Daarna de ui laten meebakken.

    Dan de look bijvoegen en de tomatenblokjes bijvoegen,daarna de mosterd.

    Wat later de wijn bijvoegen,peper en zout, tijm en laurier.

    Eventueel wat water bijvoegen indien nodig.3/4 uur laten sudderen , dan
    mixen(tijm en laurier verwijderen)
    De kipfilet snijden en inwrijven met peper en zout.

    Bakken in hete boter(geen olie want dat spettert)en overgieten met de
    cognac (opgepast ,wasemkap afzetten)

    De kip in de saus doen en 1/4 uur laten sudderen.

    De champignons proper maken,in schijfjes snijden en aanbakken in wat
    olie tot ze hun vocht terug opgenomen hebben(dit is de nieuwste trend).

    De laatste 5 minuten.bij de kip voegen

    De saus binden en opdienen. Lekker met witte selder en vers gekookte
    aardappelen.

     

    25-11-2009 om 08:09 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoverij op z'n Westmalles.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Varkensvlees en niertjes

    Stoverij Op Westmalse Wijze
    ===========================
    800 g varkensschouder in blokjes

    2 varkensniertjes in blokjes

    1 flesje donker Westmals abdijbier (of ander donker bier)

    2 dl vleesbouillon

    3 uien

    1 eetlepel gekneusde jeneverbessen

    1 scheut jenever

    2 sneetjes peperkoek

    1 eetlepel mosterd

    1 eetlepel bessengelei

    1 eetlepel bloem

    Vers gemalen peper, zout

    100 g boter



    .
    Begin met de niertjes zorgvuldig schoon te maken en laat ze even
    verwateren in koud gezouten water.

    Pel de uien en hak ze grof.

    Smelt de boter in een pan met dikke bodem en laat daarin de uien met
    het vlees aan alle kanten kleuren. Bestuif met bloem en kruid met peper
    en zout.

    Overgiet met bouillon en het abdijbier en zet op het vuur.

    Bestrijk de peperkoek aan één zijde met mosterd en aan de andere met
    bessengelei en voeg bij het vlees.

    Leg een deksel op de pan en laat een uur sudderen tot het vlees mooi
    gaar is.

    Neem de niertjes uit het water, dep ze zorgvuldig droog en wentel ze
    door de gekneusde jeneverbessen.

    Laat ze in een beetje hete boter even aanfruiten en flambeer met
    jenever.

    Voeg ze een halfuur voor het einde van de bereidingstijd bij het vlees
    en laat meestoven.

    Breng eventueel op smaak en bind met een nootje bloemboter indien
    nodig.

    Serveer met gekookte aardappelen.

     

    24-11-2009 om 13:23 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi met meloen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Aperitief of borrelhapje

    Scampi Met Meloen
    =================
    6 à 8 scampi's

    1/4 Meloen

    chili kruiden

    paprikakruiden

    1 lepel olie

    aperitiefprikkers



    .
    1. Maak de scampi's bereidingsklaar (gepeld, en ontdooid, rauw!)

    2. Verhit de olie in een pannetje en leg er voorzichtig de scampi's in.

    3. Kruid de scampi's pikant af met de chili en de paprikakruiden

    4. Haal de gebakken scampi's uit de pan en laat ze even afkoelen op een
    bordje terwijl je de meloen in grote stukken snijdt.

    5. Rijg een scampi en een stukje meloen op een prikker en serveer op
    een schaaltje.

    Smakelijk!

     

    23-11-2009 om 07:53 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!