Feestelijk : Fazant
Gevulde Fazanten-Filet Hoofdgerecht =================================== 1,5 kilogram fazanten-filets
500 gram eendenmousse
10 sneden Bayonneham
1 klontje boter
peper en zout
Saus:
1 1/2 deciliter madeira
3 deciliter wildfond
3 deciliter room
500 gram oesterzwammen
boter
peper en zout
. De dag voordien:
Laat de fazanten-filets volledig ontdooien,snij ze doormidden.Leg op een helft een sneetje eendenmousse en leg de andere helft er op.
Bind samen met een sneetje Bayonneham.
Bak de oesterzwammen in wat boter gaar met peper en zout
De dag zelf.
Laat de boter heet worden in een braadpan en bak er de fazanten-filets gedurende 2 minuten aan beide zijden aan.kruid met peper en zout.
Laat op een zacht vuur met het deksel op de pan verder gaar bakken(3 tot 4 minuten)
Haal het vlees uit de pan en hou warm.
Maak de braadresten los met de madeira en de wildfond.
Voeg de room toe en laat inkoken tot een gebonden saus.
|