Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    28-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maatjes met lauwe aardappelen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De hollandse nieuwe is er!!!

    Maatjes met lauwe aardappelen
    =============================
    bieslook:  1 bosje

    olie:  6 soeplepels

    lenteuien:  1,50 bosje

    pistache:  3 soeplepels

    witte wijn:  3 soeplepels

    witte wijnazijn:  6 soeplepels

    zout en versgemalen peper 

    nieuwe aardappeltjes:  900 gram

    Maatjes:  6


    .
    Was de aardappelen en laat ze 20 minuten in de schil gaarkoken in
    gezouten kokend water.

    Laat ze uitlekken en ontdoe ze van de schil zodra ze niet àl te heet
    meer zijn.

    Snijd ze in dikke schijven en leg ze in een slakom. Giet er wat witte
    wijn over en bestrooi met peper.

    Snijd de uien en de bieslook fijn.

    Snijd de maatjes in stukken van 2 centimeter.

    Meng de olie en de azijn al kloppend en voeg peper en zout toe.

    Meng alle ingrediënten en dien alles meteen op.

    Serveer hierbij een groene sla.

     

    28-06-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerse lamsfilet in spekjasje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker lammetje:

    Zomerse Lamsfilet In Spekjasje
    ==============================
    4 lamsfilets

    ± 12 flinterdunne sneetjes gerookt spek

    ± 15 feta kaasblokjes in olie

    4 tomaten

    Provincaalse kruiden



    De dag voordien:

    Plet de kaasblokjes.
     
    Snijd de filets middendoor tot bijna aan de rand en plooi open.

    Beleg met de geplette kaasblokjes en vouw weer goed dicht.

    Wikkel elke lamsfilet in gerookt spek.

    Strijk in met de olie uit de bokaal van de kaasblokjes en zet koel weg
    tot de bereiding.

    De dag zelf: 

    Bak de lamsfilets ongeveer 10 min. op een matig vuurtje in de pan of op
    de barbecue.

    Tip Dit recept is ook lekker met dunne kalkoensneetjes: vouw ze dicht
    in plaats van open te snijden.

    Tomaten op de grill:

    Halveer de tomaten, bestrijk met wat olijfolie en bestrooi met
    Provençaalse kruiden. Schik in aluminium schaaltjes en laat samen met
    het vlees bakken op de grill of in de voorverwarmde oven op 200 °C.

    Afwerking Serveer de opgevulde lamsfilets met een gegrilde tomaat en
    een aardappel in de schil.

     

    27-06-2009 om 13:35 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    26-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegrilde scampi met limoen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Gegrilde Scampi Met Limoen
    ==========================
    20 scampi

    Peper en zout

    4 satéstokjes

    2 aardappelen

    8 eetlepels olijfolie

    Sap van 2 limoenen

    Half vanillestokje



    .
    Pel de scampi,laat de staart eraan en verwijder het darmkanaal, kruid
    ze met peper en zout.

    Als je houten satéstokjes gebruikt leg ze dan een tijd in water,dan
    verbranden ze niet op de BBQ.

    Rijg de scampi aan een satestokje.

    Gril de scampibrochettes op de barbecue.

    Snijd de aardappelen in schijfjes en gril deze eveneens op de barbecue.

    Meng de olijfolie met het sap van de limoenen en het merg van het
    vanillestokje. Kruid met peper en zout.

    Giet  de saus over de scampi en dien op met de aardappelen.

     

    26-06-2009 om 12:57 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karakollen (wulken)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Karakollen zoals op de kermis!

    Karakollen      Wulken
    ======================
    Koop bij voorkeur diepgevroren wulkenvlees bij een vishandelaar of
    diepvriesdiscount.

    Deze wulken zijn reeds voorgekookt en zijn van dezelfde grootte.

    Verse wulken
    laten soms op vlak van kwaliteit te wensen over.




    .
    1) op basis van verse wulken

    Maak een bouillon van water, veel zout, een laurierblaadje, veel peper,
    cayennepeper en selderstengels. Proef eerst deze bouillon want de peper
    moet sterk doorsmaken. Was de verse wulken en kook max. 15 tot 20
    minuten (anders worden ze taai). Haal de slakken uit het huisje en
    verwijder het zwarte gedeelte.

    Zeef de bouillon en voeg verse selder toe, proef opnieuw van de
    bouillon en kruid eventueel bij en voeg tenslotte de slakken toe. Laat
    niet meer koken, hou deze hoogstens warm.

    2) op basis van diepgevroren wulken

    Volg dezelfde bereidingswijze zoals hierboven maar voeg een blokje
    visbouillon toe aan het kookvocht. Gezien deze wulken reeds gaar zijn
    moet je ze niet meer koken enkel verwarmen.

     

    25-06-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (17 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!