Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
28-06-2009
Maatjes met lauwe aardappelen.
De hollandse nieuwe is er!!!
Maatjes met lauwe aardappelen ============================= bieslook: 1 bosje
olie: 6 soeplepels
lenteuien: 1,50 bosje
pistache: 3 soeplepels
witte wijn: 3 soeplepels
witte wijnazijn: 6 soeplepels
zout en versgemalen peper
nieuwe aardappeltjes: 900 gram
Maatjes: 6
. Was de aardappelen en laat ze 20 minuten in de schil gaarkoken in gezouten kokend water.
Laat ze uitlekken en ontdoe ze van de schil zodra ze niet àl te heet meer zijn.
Snijd ze in dikke schijven en leg ze in een slakom. Giet er wat witte wijn over en bestrooi met peper.
Snijd de uien en de bieslook fijn.
Snijd de maatjes in stukken van 2 centimeter.
Meng de olie en de azijn al kloppend en voeg peper en zout toe.
Zomerse Lamsfilet In Spekjasje ============================== 4 lamsfilets
± 12 flinterdunne sneetjes gerookt spek
± 15 feta kaasblokjes in olie
4 tomaten
Provincaalse kruiden
De dag voordien:
Plet de kaasblokjes.
Snijd de filets middendoor tot bijna aan de rand en plooi open.
Beleg met de geplette kaasblokjes en vouw weer goed dicht.
Wikkel elke lamsfilet in gerookt spek.
Strijk in met de olie uit de bokaal van de kaasblokjes en zet koel weg tot de bereiding.
De dag zelf:
Bak de lamsfilets ongeveer 10 min. op een matig vuurtje in de pan of op de barbecue.
Tip Dit recept is ook lekker met dunne kalkoensneetjes: vouw ze dicht in plaats van open te snijden.
Tomaten op de grill:
Halveer de tomaten, bestrijk met wat olijfolie en bestrooi met Provençaalse kruiden. Schik in aluminium schaaltjes en laat samen met het vlees bakken op de grill of in de voorverwarmde oven op 200 °C.
Afwerking Serveer de opgevulde lamsfilets met een gegrilde tomaat en een aardappel in de schil.
Karakollen Wulken ====================== Koop bij voorkeur diepgevroren wulkenvlees bij een vishandelaar of diepvriesdiscount.
Deze wulken zijn reeds voorgekookt en zijn van dezelfde grootte.
Verse wulken laten soms op vlak van kwaliteit te wensen over.
. 1) op basis van verse wulken
Maak een bouillon van water, veel zout, een laurierblaadje, veel peper, cayennepeper en selderstengels. Proef eerst deze bouillon want de peper moet sterk doorsmaken. Was de verse wulken en kook max. 15 tot 20 minuten (anders worden ze taai). Haal de slakken uit het huisje en verwijder het zwarte gedeelte.
Zeef de bouillon en voeg verse selder toe, proef opnieuw van de bouillon en kruid eventueel bij en voeg tenslotte de slakken toe. Laat niet meer koken, hou deze hoogstens warm.
2) op basis van diepgevroren wulken
Volg dezelfde bereidingswijze zoals hierboven maar voeg een blokje visbouillon toe aan het kookvocht. Gezien deze wulken reeds gaar zijn moet je ze niet meer koken enkel verwarmen.