Lekker lammetje:
Zomerse Lamsfilet In Spekjasje ============================== 4 lamsfilets
± 12 flinterdunne sneetjes gerookt spek
± 15 feta kaasblokjes in olie
4 tomaten
Provincaalse kruiden
De dag voordien:
Plet de kaasblokjes. Snijd de filets middendoor tot bijna aan de rand en plooi open.
Beleg met de geplette kaasblokjes en vouw weer goed dicht.
Wikkel elke lamsfilet in gerookt spek.
Strijk in met de olie uit de bokaal van de kaasblokjes en zet koel weg tot de bereiding.
De dag zelf:
Bak de lamsfilets ongeveer 10 min. op een matig vuurtje in de pan of op de barbecue.
Tip Dit recept is ook lekker met dunne kalkoensneetjes: vouw ze dicht in plaats van open te snijden.
Tomaten op de grill:
Halveer de tomaten, bestrijk met wat olijfolie en bestrooi met Provençaalse kruiden. Schik in aluminium schaaltjes en laat samen met het vlees bakken op de grill of in de voorverwarmde oven op 200 °C.
Afwerking Serveer de opgevulde lamsfilets met een gegrilde tomaat en een aardappel in de schil.
|