Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
23-08-2009
Soepje van selder en bloemkool.
Zondagse soep.
Soepje Van Selder & Bloemkool ============================= ½ bloemkool, grof gehakt
5 flinke stengels witte stoofselder, grof gehakt
1 dikke ui,
1 aardappel
1 handvol verse peterselie, fijngehakt
1 groentebouillon blokje,
1 kippen bouillonblokje
1 ½ liter water
2 wortelen & selderblaadjes voor de garnituur
peper en zout
. Hak de ui fijn en stoof deze, samen met de selder, bloemkool en aardappel aan in wat boter/olie.
Verkruimel er de bouillonblokjes over en blus met het water, kruid met peper en wat zout en breng aan de kook.
Draai vervolgens het vuur middelmatig en laat de soep zo'n 40 minuten pruttelen onder deksel.
Snijd ondertussen de wortelen in julienne en stoof ze rustig gaar in wat boter.
Mix de soep glad en strooi en vervolgens de peterselie in, kruid eventueel nog wat bij.
Serveer de soep en werk af met wat worteljulienne en enkele selderblaadjes.
Zalm Met Mascarpone Kaas ==================== 4 rode zalmmoten 6 preien 250 gram mascarpone kaas 1 eierdooier 1 deciliter melk Sap van 1 citroen 1 eetlepel boter peper en zout
. De dag voordien:
Snijd het wit van de preien in ringen.Laat 1 eetlepel boter warm worden in een brede kookpan en doe er de preiringen in.Kruid met peper en zout en zet het deksel op de pan.Laat gedurende 5 minuten stoven. Klop de mascarpone kaas met 1 eierdooier en 1 deciliter melk tot een gladde massa.
De dag zelf:
Warm de prei terug op,en leg er de zalmmoten op,kruid met peper en zout en giet er citroensap bij.Laat met het deksel op de pan 8 minuten garen.Neem de moten uit de pan en doe 3/4 van het mascarpone kaas-mengsel bij.Roer goed om en laat even warmen.Giet het prei-kaas mengsel in een ovenschotel,Schik er de zalmmoten op en lepel er de rest van de mascarponi over. Laat lichtjes kleuren onder de grill en dien onmiddelijk op.
Lamsbout met citroen en look ============================ paneermeel: 40 gram
lamsbout: 1 kilogram
teentjes look: 6
zout
aardappelen: 800 gram
olijfolie
platte peterselie: 1 eetlepel
uien: 2
peper
citroenen natuur: 2
verse rozemarijn : 2 takjes
. De dag voordien:
Pers de citroenen en bewaar de schil van één citroen.
Plet 2 teentjes look , meng met het citroensap.
Giet dit mengsel over de lamsbout, dek af, en laat minstens 4 uur rusten in de koelkast. Denk eraan de lamsbout regelmatig om te draaien.
De dag zelf:
Verwarm de oven voor op 180graden.
Schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Hak de uien.
Schik de aardappelen en de uien in een grote ovenschotel, leg er de lamsbout bovenop. Breng op smaak met peper en zout, een vleugje olijfolie, en laat 35 minuten in de oven braden.
Hak de peterselie met de resterende teentjes look. Meng met de rozemarijn, het paneermeel, 2 soeplepels olie en de fijn gehakte citroenschil.
Wrijf de lamsbout flink in met dit mengsel en plaats opnieuw in de oven voor 40 minuten. Dien de lamsbout op met verse groenten. *
U kan een beetje truffelsap in het peterseliemengsel toevoegen
Aardbeientaart Met Amandelen ============================ 175 g fijngemalen amandelen
175 g fijne suiker
175 g zelfrijzend bakmeel
175 boter
2 eieren,
500 g aardbeien, in plakjes gesneden
. Smelt de boter (au bain Marie) en meng de suiker, amandelen, bakmeel en de eieren. Gebruik de mixer in de laagste stand.
Smeer dan de helft van het deeg op de bodem van de springvorm. Leg daarop de in plakjes gesneden aardbeien en strijk daarop de rest van het deeg.
Een lastig klusje, het deeg is erg plakkerig. Je moet snel werken. Ik gebruikte een brede pannenlikker om alles te verdelen.
Bak de taart dan 1 uur op 160 graden hete lucht of 180 graden gewone oven.
Let op dat de taart niet té bruin wordt. Bij mijn oven ging het prima, maar als het gebak te bruin wordt kun je de laatste minuten wat alu-folie gebruiken om de taart af te dekken.
Laat de taart even in de vorm staan en maak de randen voorzicht los.
Het is mooi en ook lekker om de taart dan nog te bedekken met een laag suikerglazuur.
Dat maak je door 75 gram poedersuiker en wat aardbeiensap bij elkaar voegen tot je een hele dikke massa hebt. Dan meteen uitsmeren over de taart.