| 
					
					 Eendenborst een meevaller. 
Eendenborst met verse perziken ============================== champagne of schuimwijn:  2,50 deciliter 
tuinkers  
eendenborstfilets:  2  
gedroogde ham:  4 sneetjes 
perziken:  4  
peper en zout  
basilicumblaadjes:  4  
suiker:  2 soeplepels 
likeur van perziken:  4 soeplepels 
sla 
 . Bak de eendenborsten gedurende 10 minuten langs de velkant en nog eens  3 minuten langs de andere kant. 
Snijd de perziken in stukken en bevochtig ze met de schuimwijn.  
Laat alles gedurende 15 minuten koken, mix het geheel met een mixer en  doe door een zeef. 
Breng op smaak met peper en zout, voeg de perzikenlikeur toe en de  suiker. 
Snijd de borstjes in schijfjes en schik ze op een bord.  
Hak de basilicum en voeg deze op het laatste bij de saus. 
Overgiet het vlees met de saus en leg het schijfje ham ernaast. 
Werk af met sla en eventueel wat schijfjes perzik, wat tuinkers of  kervel 
  
					
 
					
					
					 |