Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    17-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu met speculoos en advokaat.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een echt zondags nagerecht

    Tiramisu Met Speculaas En Advocaat
    ==================================
    - 150 g zachte speculaas (bv Belsy)

    - 6 harde speculaasjes (bv. Jules Destroopere)

    - 250 g mascarpone

    - 50 g amandelschilfers

    - 1 zakje Lipton Clear Green Tea Orient

    - 1 dl advocaat

    - 3 eiwitten

    - 1 eidooier

    - 1 zakje vanillesuiker

    - 2 eetl. bruine suiker

    - 2 eetl. suiker

    1/3 koffiel kaneel



    .
    Voorbereiding -

    Rooster de amandelschilfers kort in een pan met
    antiaanbaklaag. Roer er de bruine suiker en kaneel door tot ze mooi
    kleuren en glanzen. Laat afkoelen.

    Snij de zachte speculaas in de
    lengte in 3.

    Laat de thee trekken in 1 dl heet water en laat
    afkoelen.

    Klop de eiwitten stijf.

    Bereiding (10 min. + 8 u in de koelkast)

    1. Bedek de bodem van de glaasjes met de harde speculaas. Verdeel er de zachte speculaas over en
    overgiet met de thee.

    2. Klop het eigeel samen met de witte suiker tot
    een lichter gekleurde en gebonden massa.

    Klop er vervolgens de vanillesuiker, mascarpone en advocaat door.

    3. Schep er de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder.

    Verdeel het mengsel over de speculaas en zet minstens 8 u in de koelkast.

    Afwerking Voor het opdienen verkruimelt u de gekarameliseerde
    amandelschilfers over de glaasjes.

     

    17-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frittata van spruiten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iets heel speciaal

    Frittata van spruiten
    ====================
    Ingrediënten

    4 grote aardappels vastkokend, geschild en in blokjes

    500 g spruitjes, schoongemaakt

    4 eetlepels olie

    2 uien, in dunne ringen

    6 eieren

    50 ml melk

    1 eetlepel kerriepoeder



    .
    Kook de aardappelblokjes en de spruiten 10 minuten in een bodem water
    met zout.

    Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit hierin de uiringen op
    middelhoog vuur in ca. 8 minuten tot ze goudbruin zien.

    Breng de uien op smaak met zout en (versgemalen) peper.

    Klop de eieren in een kom los met de melk en de kerriepoeder.

    Giet de aardappelen en de spruiten af en roer ze warm door het
    eimengsel.

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

    Verwarm de rest van de olie in een grote koeken- of hapjespan.

    Schenk het eimengsel met de groenten in de pan.

    Verdeel de spruiten en de aardappel over de frittata en verdeel de
    uiringen erover.

    Laat de frittata op laag vuur met de deksel op de pan in 15 minuten
    stevig en gaar worden.

    Zet hem dan nog 10 minuten in de oven om de bovenkant mooi te laten
    garen.

    Laat de frittata even afkoelen voordat u hem aansnijdt. Lekker met een
    frisse salade.

     

    16-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde forel in tomatenpapillotte.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag is visdag!!

    Gevulde Forel In Tomatenpapillot - Hoofdgerecht
    ==================================
    Ingrediënten

    - 4 regenboogforellen

    - 6 flinterdunne sneetjes gerookt spek

    - 4 dikke tomaten

    - 250 g verse champignons

    - 50 g kruidenboter

    - 1 eetl. olijfolie

    - 4 eetl. instantsausbinder

    - peper en zout

    - 4 vellen aluminiumfolie




    .
    Voorbereiding

    Laat de forellen ontdooien.
    Snij 6 champignons en het gerookte spek in heel kleine stukjes.

    Snij de rest van de champignons in 4 of 6 stukjes en de tomaten in
    partjes.
    Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan of wok en roerbak de kleine
    stukjes champignon en spek gedurende 1 à 2 min.

    Vul de forellen met deze mengeling en druk ze goed dicht.

    Bereiding (35 min.)

    Strooi 1 eetl. instantsausbinder op elk vel aluminiumfolie. Verdeel er
    de tomatenpartjes over.

    Leg er een forel op en verdeel er de champignons rond. Kruid met peper
    en zout

    Verdeel de kruidenboter in nootjes over de forellen en vouw de
    papillotten dicht.

    Bak op de barbecuegrill gedurende 25 à 30 min. of in een op 225 °C
    voorverwarmde oven.

    Tip Afwerking Serveer met een frisse salade en een gevulde aardappel.

     

    15-05-2009 om 14:27 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dadelcake met karamelsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    smakelijk gebak

    Dadelcake Met Karamelsaus
    =========================
    200 g dadels zonder pit (zak a 225 g)
     
    75 g boter

    150 g witte basterdsuiker

    3eieren, losgeklopt

    150 g cakemeel

    150 g fudge vanille,fijngesneden(karamellen met vanille van Lonka)

    Materialen
    keukenmachine
    cakevorm lengte ca. 24 cm, ingevet



    .
    Breng de dadels met 300 ml water aan de kook, kook ze 15 minuten op
    laag vuur tot de dadels een beetje uit elkaar vallen.

    Verwarm de oven voor op 175 °C.

    Meng in de keukenmachine de dadels met de boter en de suiker glad en
    mix er daarna een voor een de eieren door.

    Mix er tenslotte het cakemeel door en doe het geheel over in de
    ingevette cakevorm. Bak de dadelcake in 35-40 minuten gaar.

    Bereiden

    Verwarm de karamel 1 minuut in de magnetron, totdat het begint te
    smelten. Roer om en verwarm nog 45 seconden, herhaal dit tot de karamel
    mooi glad is geworden.

    Serveer de dadelcake met poedersuiker en de karamelsaus.

     

    14-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met geconfijtte uien.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Varkensvlees:Varkenshaasje

    Varkenshaasje met geconfijtte uien.
    ===================================
    4 rode uien, gepeld en elk in 6 partjes gesneden

    1 eetlepel tijmblaadjes (bakje
    a 15 gr)

    1/2 eetlepel balsamicoazijn wit

    50 gr boter

    8 plakken Jambon d'Ardenne

    4 varkenshaasjes

    150 ml sinaasappelsap

    1 zak rucola (sla, 75 gr)

    Materialen
    bakpapier
    lage ovenschaal
    kleine ovenschaal, ingevet



    De dag voordien:

    Verwarm de oven voor op 200 °C.

    Doe de uien in het ovenschaaltje. Bestrooi met (grof zee)zout,
    (versgemalen) peper en tijm en druppel er 1 eetlepel azijn over.

    Voeg 20 g boter toe in klontjes. Dek de uien af met bakpapier en schuif
    ze in de oven. Laat de uien in 25-30 min. gaar worden.

    Laat de uien afkoelen.

    Halveer de plakken ham in de lengte. Snijd de varkenshaasjes in de
    lengte diep in en vul ze met de gekonfijte ui.

    Wikkel elk varkenshaasje stevig in 4 halve plakken ham.

    Verhit de resterende boter in een koekenpan en bak het vlees in 10
    minuten rondom bruin.

    Leg de varkenshaasjes naast elkaar in een lage ovenschaal.

    Roer het sinaasappelsap door het bakvet, laat inkoken tot een jus en
    schenk deze over het vlees.

    De dag zelf:

    Verwarm de oven voor op 150 °C. Doe de varkenshaasjes 20-30 minuten in
    de oven.

    Snijd het vlees in plakken van 2 cm dik en leg deze dakpansgewijs op 4
    warme borden.

    Leg er wat rucola bij. Serveer de jus erbij.


     

    13-05-2009 om 11:41 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slakken met oregano.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Escargot's

    Slakken met oregano
    ===================

    voor 4 personen

    1 sjalotje

    2 teentjes knoflook

    2 eetlepels boter

    2 eetlepels olijfolie

    1/2 theelepel oregano

    zout

    enkele druppels tabasco

    24 slakken (blik)




    .
    Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.

    Sjalotje en knoflook pellen en fijn snipperen.

    In steelpan boter en olie verhitten.

    Sjalot, knoflook en oregano erdoor scheppen.

    Op smaak brengen met zout en tabasco.

    Slakken laten uitlekken en over ovenschaaltjes verdelen.

    Botermengsel erover scheppen.

    In midden van oven slakken ca. 5 minuten bakken.

    Serveren met stokbrood.

     

    12-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baklava
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog eens een eenvoudig Grieks gebak

    Baklava
    =======
    - 150 gram boter

    - 500 gram ontvliesde amandelen

    - 200 gram suiker

    - 1 eetlepel kaneel

    - 3 eetlepels Oranjebloesemwater

    - 19 blaadjes filodeeg

    - 500 gram honing



    .
    Laat de boter smelten en verwijder het schuim dat hierdoor ontstaat.

    Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Hak de amandelen grof en
    voeg de suiker, kaneel en 2 eetlepels oranjebloesemwater toe.

    Vet een rechthoekige ovenschaal in met wat boter en snij de
    filodeegblaadjes op maat van de schaal.

    Bestrijk 6 blaadjes filodeeg aan 1 kant met de gesmolten boter en leg
    ze in de schaal.

    Bedek de bodem met de helft van de amandelvulling.

    Bedek met 5 andere beboterde blaadjes en doe hier de rest van de
    vulling op.
    Eindig met 8 beboterde filodeegblaadjes. Besprenkel met wat water.

    Bak de baklava 20 minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 graden.
    (Tot de baklava lichtbruin van kleur is.)

    Verwarm de honing met de rest van het oranjebloesemwater en giet dit
    over de nog warme baklava.

     

    11-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!