Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
17-05-2009
Tiramisu met speculoos en advokaat.
Een echt zondags nagerecht
Tiramisu Met Speculaas En Advocaat ================================== - 150 g zachte speculaas (bv Belsy)
- 6 harde speculaasjes (bv. Jules Destroopere)
- 250 g mascarpone
- 50 g amandelschilfers
- 1 zakje Lipton Clear Green Tea Orient
- 1 dl advocaat
- 3 eiwitten
- 1 eidooier
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetl. bruine suiker
- 2 eetl. suiker
1/3 koffiel kaneel
. Voorbereiding -
Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag. Roer er de bruine suiker en kaneel door tot ze mooi kleuren en glanzen. Laat afkoelen.
Snij de zachte speculaas in de lengte in 3.
Laat de thee trekken in 1 dl heet water en laat afkoelen.
Klop de eiwitten stijf.
Bereiding (10 min. + 8 u in de koelkast)
1. Bedek de bodem van de glaasjes met de harde speculaas. Verdeel er de zachte speculaas over en overgiet met de thee.
2. Klop het eigeel samen met de witte suiker tot een lichter gekleurde en gebonden massa.
Klop er vervolgens de vanillesuiker, mascarpone en advocaat door.
3. Schep er de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder.
Verdeel het mengsel over de speculaas en zet minstens 8 u in de koelkast.
Afwerking Voor het opdienen verkruimelt u de gekarameliseerde amandelschilfers over de glaasjes.
Gevulde Forel In Tomatenpapillot - Hoofdgerecht ================================== Ingrediënten
- 4 regenboogforellen
- 6 flinterdunne sneetjes gerookt spek
- 4 dikke tomaten
- 250 g verse champignons
- 50 g kruidenboter
- 1 eetl. olijfolie
- 4 eetl. instantsausbinder
- peper en zout
- 4 vellen aluminiumfolie
. Voorbereiding
Laat de forellen ontdooien. Snij 6 champignons en het gerookte spek in heel kleine stukjes.
Snij de rest van de champignons in 4 of 6 stukjes en de tomaten in partjes. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan of wok en roerbak de kleine stukjes champignon en spek gedurende 1 à 2 min.
Vul de forellen met deze mengeling en druk ze goed dicht.
Bereiding (35 min.)
Strooi 1 eetl. instantsausbinder op elk vel aluminiumfolie. Verdeel er de tomatenpartjes over.
Leg er een forel op en verdeel er de champignons rond. Kruid met peper en zout
Verdeel de kruidenboter in nootjes over de forellen en vouw de papillotten dicht.
Bak op de barbecuegrill gedurende 25 à 30 min. of in een op 225 °C voorverwarmde oven.
Tip Afwerking Serveer met een frisse salade en een gevulde aardappel.
Dadelcake Met Karamelsaus ========================= 200 g dadels zonder pit (zak a 225 g)
75 g boter
150 g witte basterdsuiker
3eieren, losgeklopt
150 g cakemeel
150 g fudge vanille,fijngesneden(karamellen met vanille van Lonka)
Materialen keukenmachine cakevorm lengte ca. 24 cm, ingevet
. Breng de dadels met 300 ml water aan de kook, kook ze 15 minuten op laag vuur tot de dadels een beetje uit elkaar vallen.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng in de keukenmachine de dadels met de boter en de suiker glad en mix er daarna een voor een de eieren door.
Mix er tenslotte het cakemeel door en doe het geheel over in de ingevette cakevorm. Bak de dadelcake in 35-40 minuten gaar.
Bereiden
Verwarm de karamel 1 minuut in de magnetron, totdat het begint te smelten. Roer om en verwarm nog 45 seconden, herhaal dit tot de karamel mooi glad is geworden.
Serveer de dadelcake met poedersuiker en de karamelsaus.