Nog eens een eenvoudig Grieks gebak
Baklava ======= - 150 gram boter
- 500 gram ontvliesde amandelen
- 200 gram suiker
- 1 eetlepel kaneel
- 3 eetlepels Oranjebloesemwater
- 19 blaadjes filodeeg
- 500 gram honing
. Laat de boter smelten en verwijder het schuim dat hierdoor ontstaat.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan. Hak de amandelen grof en voeg de suiker, kaneel en 2 eetlepels oranjebloesemwater toe.
Vet een rechthoekige ovenschaal in met wat boter en snij de filodeegblaadjes op maat van de schaal.
Bestrijk 6 blaadjes filodeeg aan 1 kant met de gesmolten boter en leg ze in de schaal.
Bedek de bodem met de helft van de amandelvulling.
Bedek met 5 andere beboterde blaadjes en doe hier de rest van de vulling op. Eindig met 8 beboterde filodeegblaadjes. Besprenkel met wat water.
Bak de baklava 20 minuutjes in een voorverwarmde oven van 200 graden. (Tot de baklava lichtbruin van kleur is.)
Verwarm de honing met de rest van het oranjebloesemwater en giet dit over de nog warme baklava.
|