Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    21-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pekelharing of zure haring.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goed tegen de feestdagen als je wat teveel gedronken hebt.

    Pekelharing
    ===========
    6 haringen
    Een grote pot met deksel
    uienringen(naar smaak)
    3 laurierblaadjes
    peperkorrels(naar smaak)
    azijn

     


    Maak de verse haring schoon en haal de kop eraf. Spoel de haringen goed
    af onder de kraan en dep ze met keukenpapier goed droog.

    Doe in de pot de peperkorrels, de uienringen en de laurier en leg de
    schoongemaakte haringen in de pot.

    Leg bovenop nog wat uienringen.

    Schenk nu de azijn erover.Indien je ze minder zuur wilt kan je wat
    gekookt en afgekoeld water bijvoegen.

    Doe er zoveel azijn op dat de haringen onderstaan.

    Laat dit nu 2 weken op een koele en donkere plek staan(koelkast) en
    klaar is de zure haring.

    Eventueel kunnen er nog extra smaakstoffen worden toegevoegd zoals
    mosterdzaad, citroenschilletjes of verse kruiden


    Met dit soort dingen bestaat de kans dat het niet helemaal smaakt zoals
    je jezelf had voorgesteld, maar dan is het een kwestie van je recept
    aanpassen.

     

    Serveren met: Een grote pot bier en bruin brood

     

    21-12-2008 om 13:01 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (12 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parelhoenfilet met Roquefortboter in papillot.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weer iets heel lekker voor de zondag:

    Parelhoenfilet met Roquefortboter in papillot
    ==============================

    voor 4 personen:

    4 parelhoenfilets (diepvries of vers)

    100 gram roquefort

    1 zakje gemengde sla

    1 peer (bijvoorbeeld. conférence)

    1 citroen

    3 eetlepel walnoten

    2 eetlepel peterselie

    2 eetlepel cognac

    2 eetlepel olijfolie

    2 eetlepel notenolie

    1 koffielepel mosterd

    50 gram boter

    peper

     

     

    De dag voordien:

    Hak de peterselie fijn.

    Meng de boter met de roquefort, de peterselie en de cognac.

    Schil de peer. Snij in schijfjes en besprenkel met het sap van een
    halve citroen.

    Hak de noten grof en rooster in een pan met anti-aanbaklaag, zonder
    vetstof.

    Bereid een vinaigrette door 1 eetlepel citroensap, de 2 soorten olie en
    de mosterd te mengen.

    Bereiding (5 minuten + 35 minuten. in de oven)


    Leg de diepgevroren parelhoenfilets op een vel aluminiumfolie (met de
    glanzende kant naar boven).

    Kruid met peper en leg op elke filet een flink klontje roquefortboter.


    Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat.Bewaar koel.

    De dag zelf:

    Zet de bakplaat in de oven.

    Laat 35 minuten. bakken in de voorverwarmde oven (220 °C).


    Meng de gemengde sla met de peerschijfjes.


    Giet vlak voor het opdienen de vinaigrette over de sla en bestrooi met
    de noten.
     
    Afwerking:

    Haal de pakketjes uit de oven en leg ze op een bord. Dien op met de sla
    en kroketjes of primeuraardappelen.

    Kooktip

    De pakketjes kan u ook op de barbecue (op een matig vuur) bakken.

     


     

    20-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmrolletjes.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief

    Zalmrolletjes
    =============
    Ingrediënten

    1 limoen

    1/2 bakje ricotta (kaas, bakje a 250 g)

    zout

    (versgemalen) peper

    200 g gerookte zalmfilet

    1/2 zakje verse basilicum (a 15 g)
    .




    DE DAG VOORDIEN:

    Limoen schoonboenen en boven kom groene schil eraf raspen. Limoen
    uitpersen.

    Ricotta, zout en peper naar smaak door limoenschil mengen.

    Op werkvlak stuk folie uitspreiden. Plakjes zalm erop leggen in
    rechthoek van ca. 20 x 16 cm.

    Limoensap erover sprenkelen en zalm voorzichtig bestrijken met dun
    laagje limoenricotta.

    Afdekken met blaadjes basilicum.

    Met behulp van folie zalm vanaf lange zijde oprollen.

    Zalmrol in folie wikkelen. In koelkast ca. 1 uur laten opstijven.


    DE DAG ZELF:
    Bereidingswijze Folie verwijderen en rol met scherp mes in plakjes van
    ca. 1 cm dik snijden.

    Serveren in schaaltjes.

     

    19-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taartje met garnalen en gorgonzola.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag een gemakkelijk voorgerechtje.

    Taartje met garnalen en Gorgonzola    
    ========================

    voor 4 personen:

    Cognac    5  centiliter 

    gepelde grijze garnalen 350  gram
     
    Gorgonzola    80  gram 

    eierdooiers    2   

    bladerdeeg    1  rol 

    peterselie    4  takjes
     
    peper en zout      

    room    10  centiliter

     


    .
    Verwarm de oven op 180°C.
    Snij 4 rondjes van 10 centimeter uit het deeg, leg die op een ingevette
    bakplaat en bestrijk ze met de losgeklopte eierdooiers.

    Laat ze 10 minuten bakken.
    Laat de gorgonzola samen met de room en de cognac op een zacht vuurtje
    smelten. Breng op smaak met peper en zout.

    Voeg de garnalen toe.

    Verdeel de garnalensaus over de taartjes en bestrooi met peterselie.

    Serveer dit voorgerecht met een gemengd slaatje.

     

    18-12-2008 om 09:45 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goulash Hongaarse.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu nog maar eens een Sudderpotje

    Goulash
    ====================
    500 gram rundsvlees

    2 uien

    125 gram reuzel

    2 eetlepel paprikapoeder

    1 koffielepel kummelpoeder

    1 eetlepel marjolein

    3 deciliter stevige rode wijn

    5 tomaten

    2 groene paprikas

    1 deciliter runderbouillon

    zout

     


    .
    Fruit de in ringen gesneden uien 5 minuten aan in reuzel en voeg het in
    blokjes gesneden vlees toe.

    Kruid met paprika,kummel,marjolein  en zout.

    Overgiet met de wijn en laat 20 minuten zacht sudderen.

    Voeg de ontpitte,gepelde en fijngesneden tomaten toe met de
    paprika-reepjes en de bouillon.

    Roer en laat nog 25 minuten gaarstoven.

    Serveer met deegwaren,brood of aardappelen

     

    17-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roodgekookte eendenborst met slaatje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wie lust er geen eendenborst?

    Roodgekookte Eendenborstfilet Met Slaatje
    ==============================

    voor 4 personen:

    3 eendenborstfilets

    5 dl gevogeltefond

    2 dl zoete soja

    2 dl zoete chilisaus

    1 dl ketjap manis

    1 eetlepel vijfkruidenpoeder

    Peper en zout

    2 teentjes knoflook

    5 cm verse gember

    Gemengde sla

    Lente-ui

    Tomaat

    basilicum

     

     

    De dag voordien:

    Snij de knoflook en de gember in schijfjes en bevochtig met de fond, de
    soja, de zoete chilisaus en de ketjap.

    Breng alles aan de kook.

    Kruid de eendenborstfilets met het vijfkruidenpoeder en bak ze even aan
    langs beide kanten.

    Leg de filets in de marinade en laat ze op een laag vuurtje gaarkoken
    (30 min).

    Laat de filets in de marinade afkoelen tot kamertemperatuur.
     
    De dag zelf:

    Meng de sla, groenten en kruiden en snij de filets in dunne plakken.

    Serveer de filets met de salade en een beetje van de marinade.

    Dien op met kroketten of frietjes.

     

    16-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentenschotel met rundsgehakt.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag weer eens een eenpansgerecht altijd handig.

    Groentenschotel Met Rundsgehakt
    ========================
    2 uien

    2 teentjes knoflook

    2 eetlepel olie

    500 gram rundergehakt

    4 eetlepel tomatenketchup

    2 eetlepel sojasaus

    1 eetlepel milde currypoeder

    250 gram gemengde roerbakgroenten

    150 gram geraspte kaas

    1 paprika

    2 deciliter vleesbouillon(of gemaakt van een bouillonblokje)

    peper en zout

    aardappelpuree naar believen.

     

     

    De dag voordien:

    Bak het vlees rul in een pan,haal uit de pan en fruit er de
    fijngesneden ui en look in,voeg de ketchup toe,de sojasaus en de curry
    en laat alles kort meebakken.

    Voeg de groenten toe en roerbak kort,giet er dan de bouillon bij.

    Laat met het deksel op de pan circa 5 minuten stoven tot de groenten
    beetgaar zijn.

    Proef de kruiding.

    Voeg het gehakt toe.

    Schep het gehakt-groentenmengsel in een ingevette ovenschotel,dek af
    met de puree,bestrooi met de geraspte kaas.

    De dag zelf

    Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 180°C tot ze terug
    warm is.

    Zet ze de laatste 5 minuten onder de grill tot er een mooi korstje
    opgekomen is.

     

    15-12-2008 om 08:59 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!