Weer iets heel lekker voor de zondag:
Parelhoenfilet met Roquefortboter in papillot ==============================
voor 4 personen:
4 parelhoenfilets (diepvries of vers)
100 gram roquefort
1 zakje gemengde sla
1 peer (bijvoorbeeld. conférence)
1 citroen
3 eetlepel walnoten
2 eetlepel peterselie
2 eetlepel cognac
2 eetlepel olijfolie
2 eetlepel notenolie
1 koffielepel mosterd
50 gram boter
peper
De dag voordien:
Hak de peterselie fijn.
Meng de boter met de roquefort, de peterselie en de cognac.
Schil de peer. Snij in schijfjes en besprenkel met het sap van een halve citroen.
Hak de noten grof en rooster in een pan met anti-aanbaklaag, zonder vetstof.
Bereid een vinaigrette door 1 eetlepel citroensap, de 2 soorten olie en de mosterd te mengen.
Bereiding (5 minuten + 35 minuten. in de oven)
Leg de diepgevroren parelhoenfilets op een vel aluminiumfolie (met de glanzende kant naar boven).
Kruid met peper en leg op elke filet een flink klontje roquefortboter.
Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat.Bewaar koel.
De dag zelf:
Zet de bakplaat in de oven.
Laat 35 minuten. bakken in de voorverwarmde oven (220 °C).
Meng de gemengde sla met de peerschijfjes.
Giet vlak voor het opdienen de vinaigrette over de sla en bestrooi met de noten. Afwerking:
Haal de pakketjes uit de oven en leg ze op een bord. Dien op met de sla en kroketjes of primeuraardappelen.
Kooktip
De pakketjes kan u ook op de barbecue (op een matig vuur) bakken.
|