Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    05-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mignongebraad met champignons en tomaten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag mag het wat feestelijker!

    Mignongebraad met champignons en tomaten
    ========================================
    750 gram mignongebraad

    3 tomaten

    20 gram tomatenpuree

    1 ui

    1 eetlepel ketchup

    250 gram champignons

    25 augurkjes (zoetzuur)

    1 eetlepel mosterd

    2 deciliter zure room

    5 centiliter vodka

    100 gram boter (bakboter)

    0.5 eetlepels peperbolletjes (groen)

    peper

    zout

     


    .
    De ui in ringen snijden en goudgeel bakken in de boter.

    De champignons schoonmaken en in kleine stukjes snijden.

    De tomaten onderdompelen in kokend water en vervolgens laten schrikken
    in koud water. De tomaten pellen, ontpitten en in kleine stukjes
    snijden.

    De champignons en de tomaten bij de gebakken ui voegen. Op smaak
    brengen met tomatenpuree en ketchup.

    De augurkjes fijnhakken en bij het groentemengsel voegen.

    Het gebraad aan alle kanten dichtschroeien in hete boter en kruiden met
    peper en zout.

    De verse groene peper pletten en samen met het gebraad in de braadslee
    leggen.

    In een goed voorverwarmde oven laten bakken op 190 graden gedurende 15
    minuten.

    Het vlees uit de oven nemen, de braadjus afgieten en het vlees
    flamberen met vodka.

    De braadjus inkoken met de zure room en de mosterd.

    Het gebraad op een schotel leggen, de champignons eromheen scheppen en
    alles overgieten met de zure roomsaus.

    Nog 5 minuten in de oven zetten en serveren met aardappelgratin.

     

    05-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfsragout uit de oven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor als het eens snel moet gaan:

    Kalfsragout in de oven
    ======================

    voor 4 personen

    1 pak aardappelpuree

    1 grote ui

    2 ,5 eetlepel zonnebloemolie

    1 zak Italiaanse groentemix (400 g)

    1 blikje maiskorrels

    2 blikjes kalfsragout

    zout

    peper



    .
    Oven voorverwarmen op 200 graden C. of gasovenstand 4.

    Aardappelpuree bereiden volgens gebruiksaanwijzing.

    Ui pellen en snipperen.

    In braadpan 2 eetlepels olie verhitten en ui ca 1 minuut fruiten.

    Groentenmix toevoegen en ca. 2 min meebakken.

    Mais uit laten lekken.

    Kalfsragout en mais toevoegen en even meeverwarmen.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    Ovenschotel invetten met rest van de olie.

    Ragoutmengsel in ovenschaal scheppen. Afdekken met een laag puree.

    Schaal in oven ca. 15 min. gratineren.

     

    04-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauw met kappertjessaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag!

    Kabeljauw met kappertjessaus.
    =============================
    600 g kabeljauwfilets (4 x 150 g)

    Roux minute

    2 dl droge witte wijn

    2 dl water

    1/4 dl (25 ml) witte wijnazijn

    1 bokaaltje kappertjes

    1 tuinkruidenbouillontablet

    1 dl room

    15 gram Dijonmosterd

    witte peper


    .

     

    Maak een mengsel van 2 dl. droge witte wijn, 2 dl. water,
    1/4 dl (25 ml) witte wijnazijn, het vocht van een potje kappertjes en
    los
    daarin een tuinkruidenbouillontablet op.

    Maak van dit mengsel op de rand van de kachel een saus die 5 minuuutjes
    moet inkoken.Bind met de roux minute.

    Laat de saus even bekoelen en werk dan af met 1 dl. ongeslagen room, 15
    gram Dyonmosterd, een snufje witte peper uit de molen.

    Voeg als laatste de kappertjes toe en wees heel voorzichtig met zout
    !!!(Liever niet !!) De bouillontablet en het kappertjesvocht bevatten
    voldoende zout om een goede smaakverhouding te krijgen.

    Nappeer op het warme bord de gegrilde of gebakken filets voor 50% met
    de saus en geef de rest van de saus er in een sauskom bij.

    Garneer de vis met takjes peterselie en een gekarteld schijfje citroen.

    Er kunnen gekookte krieltjes bij,gemengd met groene kruiden, pasta of
    zelfs witte rijst met fijne soepgroenten.

    Spinazie/worteltjes/erwtjes/peultjes/schorseneren. gesauteerde
    kastanjechampignons maar ook allerlei salades. Geef je fantasie de
    ruimte !!!

     

    03-04-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flan Bresilienne.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We gaan nog eens bakken.

    Flan Bresilienne
    ================
    - boter

    - Een vel Bladerdeeg

    - 1/2 liter melk

    - 125 gr kristalsuiker

    - 1 zakje vanillesuiker

    - 60 gr bloem

    - 4 eieren, eiwit en eigeel gescheiden

    - 1/2 liter volle room

    - Bresiliennenootjes




    .
    -Neem een hoge taartvorm en smeer in met boter -

    Leg het bladerdeeg in de vorm, snij de randen eraf en prik er gaatjes
    in -

    Klop de eierdooiers op, samen met de helft van de suiker -

    Meng de bloem door dit beslag -

    voeg de koude melk erbij en roer -

    Klop de eiwitten op, samen met de andere helft van de suiker, en meng
    dit onder het beslag -

    Giet het beslag in de taartvorm tot aan de rand -

    Zet 45 min in een voorverwarmde oven op 170°C -

    Laat de taart afkoelen -

    Klop de room op met een eetlepel kristalsuiker, en smeer dit op de
    bovenkant van de afgekoelde taart -

    Doe er de bresiliennenootjes op


     

    02-04-2009 om 10:30 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    01-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een tongstrelend nagerecht

    Tiramisu
    ========
    Ruim 200 gram Boudoirekoekjes

    500 gram Mascarponekaas

    4 eetlepel suiker

    1 kop sterke koffie(koud)

    2 eiwitten

    3 eigelen

    4 eetlepel amaretto likeur

    Cacaopoeder



    Meng de mascarponekaas met de eigelen en de suiker.

    Stevig kloppen met een garde.

    Klop vervolgens de eiwitten stijf en meng zachtjes met het kaasmengsel.

    Voeg de amaretto bij de koffie.

    Wentel de boudoirekoekjes een na een in de koffie en leg een laag
    geweekte koekjes in een schotel.

    Daarbovenop een laag kaasmengsel.

    Nog een laag geweekte koekjes en een laatste laag kaasmengsel

    Bestrooi met gezeefde cacaopoeder.

    Zet een nacht in de koelkast om op te stijven.

     

    01-04-2009 om 11:18 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hutspot.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets heel gemakkelijk!!!

    Hutspot
    =======
    1 kg varkensstoofvlees

    1 kg hutspotgroenten(diepvries)

    1 kg geschilde en in teerling gesneden aardappelen

    1 blaadje laurier

    2 takjes tijm

    50 gr boter

    Peper en zout



    .
    De dag voordien:

    Bak het vlees bruin in de boter.Voeg water en tijm en laurier toe.
    en laat een uurtje heel zachtjes pruttelen.

    Voeg de hutspotgroenten toe.
    Breng alles weer aan de kook en voeg de aardappelen toe.

    Peper en zout.

    Laat alles nog een uur sudderen,voorzichtig voor aanbranden!

    De dag zelf:

    Voorzichtig opwarmen en serveren

     

    31-03-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne advokaattulband.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor vandaag een mooi en zeer lekker gebak

    Fijne Advokaattulband
    =====================
    125 g bloem

    125 g maïzena

    4 afgestreken theelepels bakpoeder

    250 g gezeefde poedersuiker

    2 pakjes vanillesuiker

    ¼ liter zonnebloemolie

    ¼ liter advokaat

    5 eieren


    Glazuur:

    100 g gezeefde poedersuiker

    3 à 4 eetlepels advokaat

     


    De oven voorverwarmen op 160ºC.

    De tulbandvorm met boter invetten en met meel bestrooien.

    Bereidingswijze:

    Alle ingrediënten bij elkaar in een kom doen.

    Dan het geheel met de mixer mengen. Eerst kort op de laagste stand, dan
    op de hoogste stand in 1 minuut tot een glad mengsel roeren.

    Tussendoor het deeg van de rand losroeren.

    In de ingevette tulbandvorm gieten en in de voorverwarmde oven zetten.

    In ± 60 minuten goudbruin en gaar bakken.

    De tulband in de vorm 10 minuten laten afkoelen, dan op een rooster
    waarop een stuk bakpapier ligt storten en verder af laten koelen.

    Voor het glazuur:

    De gezeefde poedersuiker met de advokaat mengen tot een dik vloeibaar
    glazuur.

    Dan over de tulband met een kwast strijken (mag uitlopen).

    Dan vast laten worden.


     

    30-03-2009 om 11:07 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!