Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
05-04-2009
Mignongebraad met champignons en tomaten.
Zondag mag het wat feestelijker!
Mignongebraad met champignons en tomaten ======================================== 750 gram mignongebraad
3 tomaten
20 gram tomatenpuree
1 ui
1 eetlepel ketchup
250 gram champignons
25 augurkjes (zoetzuur)
1 eetlepel mosterd
2 deciliter zure room
5 centiliter vodka
100 gram boter (bakboter)
0.5 eetlepels peperbolletjes (groen)
peper
zout
. De ui in ringen snijden en goudgeel bakken in de boter.
De champignons schoonmaken en in kleine stukjes snijden.
De tomaten onderdompelen in kokend water en vervolgens laten schrikken in koud water. De tomaten pellen, ontpitten en in kleine stukjes snijden.
De champignons en de tomaten bij de gebakken ui voegen. Op smaak brengen met tomatenpuree en ketchup.
De augurkjes fijnhakken en bij het groentemengsel voegen.
Het gebraad aan alle kanten dichtschroeien in hete boter en kruiden met peper en zout.
De verse groene peper pletten en samen met het gebraad in de braadslee leggen.
In een goed voorverwarmde oven laten bakken op 190 graden gedurende 15 minuten.
Het vlees uit de oven nemen, de braadjus afgieten en het vlees flamberen met vodka.
De braadjus inkoken met de zure room en de mosterd.
Het gebraad op een schotel leggen, de champignons eromheen scheppen en alles overgieten met de zure roomsaus.
Nog 5 minuten in de oven zetten en serveren met aardappelgratin.
Kabeljauw met kappertjessaus. ============================= 600 g kabeljauwfilets (4 x 150 g)
Roux minute
2 dl droge witte wijn
2 dl water
1/4 dl (25 ml) witte wijnazijn
1 bokaaltje kappertjes
1 tuinkruidenbouillontablet
1 dl room
15 gram Dijonmosterd
witte peper
.
Maak een mengsel van 2 dl. droge witte wijn, 2 dl. water, 1/4 dl (25 ml) witte wijnazijn, het vocht van een potje kappertjes en los daarin een tuinkruidenbouillontablet op.
Maak van dit mengsel op de rand van de kachel een saus die 5 minuuutjes moet inkoken.Bind met de roux minute.
Laat de saus even bekoelen en werk dan af met 1 dl. ongeslagen room, 15 gram Dyonmosterd, een snufje witte peper uit de molen.
Voeg als laatste de kappertjes toe en wees heel voorzichtig met zout !!!(Liever niet !!) De bouillontablet en het kappertjesvocht bevatten voldoende zout om een goede smaakverhouding te krijgen.
Nappeer op het warme bord de gegrilde of gebakken filets voor 50% met de saus en geef de rest van de saus er in een sauskom bij.
Garneer de vis met takjes peterselie en een gekarteld schijfje citroen.
Er kunnen gekookte krieltjes bij,gemengd met groene kruiden, pasta of zelfs witte rijst met fijne soepgroenten.
Spinazie/worteltjes/erwtjes/peultjes/schorseneren. gesauteerde kastanjechampignons maar ook allerlei salades. Geef je fantasie de ruimte !!!