We gaan nog eens bakken.
Flan Bresilienne ================ - boter
- Een vel Bladerdeeg
- 1/2 liter melk
- 125 gr kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 60 gr bloem
- 4 eieren, eiwit en eigeel gescheiden
- 1/2 liter volle room
- Bresiliennenootjes
. -Neem een hoge taartvorm en smeer in met boter -
Leg het bladerdeeg in de vorm, snij de randen eraf en prik er gaatjes in -
Klop de eierdooiers op, samen met de helft van de suiker -
Meng de bloem door dit beslag -
voeg de koude melk erbij en roer -
Klop de eiwitten op, samen met de andere helft van de suiker, en meng dit onder het beslag -
Giet het beslag in de taartvorm tot aan de rand -
Zet 45 min in een voorverwarmde oven op 170°C -
Laat de taart afkoelen -
Klop de room op met een eetlepel kristalsuiker, en smeer dit op de bovenkant van de afgekoelde taart -
Doe er de bresiliennenootjes op
|