Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    24-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsfilet gevuld met fijne groenten en mosterdsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de zondag,lekker lammetje.

    Lamsfilet gevuld met fijne groenten en mosterdsaus.
    ===================================================
    - 4 lamsfilets

    - 8 sneetjes gezouten spek, 2 milimeter dik
     
    - 500 gram groentenreepjes (diepvries)

    - 4 eetlepel. amandelschilfers

    - 1 teentje knoflook

    - 1 à 2 eetlepel. mosterd

    - 4 eetlepel. olijfolie

    - peper en zout

    Voor de saus:

    - 400 mililiter kalfsfond (bokaal)

    - instantsausbinder

    - 2 koffielepel. mosterd

     

     

    .
     
    De dag voordien:

    - Snijd het spek in stukjes.

    - Verhit 1 eetlepel. olijfolie in een kookpot. Doe er de stukjes spek
    in en laat ze lichtjes krokant bakken. Voeg de diepgevroren
    groentenreepjes toe en laat nog 3 à 4 minuten. bakken terwijl u blijft
    roeren.


    - Snijd met een scherp mes het vlees horizontaal net niet door (zoals u
    een sandwich opensnijdt).

    Vouw open en wrijf het vlees in met het teentje look en mosterd.

    Verdeel een eetlepel. groentemengsel over elke filet en vouw dicht.
    Druk goed aan.

    - Bestrijk de filets met een dun laagje mosterd en wentel ze door de
    amandelschilfers.


    De dag zelf:


    Verwarm 3 eetlepel. olijfolie in een braadpan en bak de lamsfilets
    goudbruin (+- 4 minuten. aan elke kant). Het vlees moet binnenin nog
    wat roze zijn. Houdt u van meer doorbakken vlees, laat dan op een zacht
    vuur nog verder gaar worden.
    Kruid met peper en zout.


    Haal het vlees uit de pan en hou warm. Giet de kalfsfond in de pan en
    schraap de braadresten goed los. Laat 2 minuten doorkoken. Voeg de
    mosterd toe en bind lichtjes met sausbinder. Breng op smaak met peper
    en zout. Zeef de saus.


    Snijd de filets in lichtjes schuine sneden van 2 centimeter dik en schik
    ze op de borden. Lepel er de saus rond.
    Dien op met rijst waar u de overgebleven groentemengeling doorheen
    schept.

     

     

    24-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scampi à la bougignonne.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voorgerecht Scampi.

    Scampi's 'à La Bourguignonne' - Voorgerecht
    ===========================================
    - 12 tijgergarnalen of zeer grote scampi's (diepvries)

    - 1,5 dl olijfolie

    - 4 teentjes knoflook

    - 2 eetl. fijngesnipperde peterselie

    - 1 eetl. fijngesnipperde kervel

    - peper en zout





    .
    Voorbereiding

    - Laat de tijgergarnalen of de scampi's ontdooien (± 2 uur op
    kamertemperatuur of 8 min. op ontdooistand in de microgolfoven) en dep
    ze goed droog met keukenpapier.

    - Vermeng de olijfolie met de geperste knoflookteentjes, de peterselie
    en de kervel en laat ± 3 u trekken.

    Bereiding (10 min.)

    Leg de tijgergarnalen of de scampi's naast elkaar in een ovenschotel.
    Breng op smaak met peper en zout en lepel er de olie met kruiden
    overheen.

    Dek af en schuif de schotel 10 min. in een voorverwarmde oven op 200
    °C.

    Tip Afwerking

    Schik op de borden en lepel er wat saus over. Versier met een schijfje
    citroen en dien op met stokbrood.

    Tip Met deze bereiding vertoeft u niet lang in de keuken en bovendien
    is dit recept ideaal als u een grote groep gasten hebt. U kan zelfs een
    volledige bakplaat gebruiken...

    Scampi's à la bourguignonne kan ook op de barbecue: afgedekt in een
    grote schaal en op een zacht vuur, of in individuele porties in
    papillot.

     

    23-05-2009 om 13:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rogvleugels met kriekenbier.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Rogvleugels Met Kriekbiervinaigrette
    ====================================
    4 rogvleugels

    20 cl kriekbier

    25 cl wijnazijn (wit)

    20 cl arachideolie

    10 cl olijfolie (extra vierge)

    200 g tuinbonen

    6 raapjes

    8 aardappelen (Charlotte)

    2 eetlepels honing (vloeibaar)

    120 g boter (bakboter)

    2 cl olijfolie (extra vierge)

    peper zout

     

    De helft van het kriekbier, de wijnazijn, de arachideolie, de
    olijfolie, peper en zout tot een mooie vinaigrette roeren.

    De raapjes schillen, in plakjes of reepjes snijden en gaarkoken in
    licht gezouten water.

    De bonen uit hun peulen halen en spoelen.

    De aardappelen schillen en in de vorm van dikke frieten snijden.

    De rogvleugels spoelen, droogdeppen en ze op een niet te hoog vuur aan
    weerszijden goudbruin bakken in een mengsel van boter en olie (4 à 5
    minuten aan elke kant). Bij voorkeur een pan met antikleeflaag
    gebruiken. De vis kruiden, uit de pan halen, de pan ontvetten en er de
    vis terug in leggen.

    De rest van het kriekbier over de vis gieten en alles warm houden.

    De uitgelekte stukjes raap en de bonen fruiten in wat boter, de helft
    van de honing toevoegen en mooi laten glaceren.

    De aardappelreepjes goudbruin bakken in de overblijvende boter en
    honing.

    De vis en de garnituren verdelen over verwarmde borden en de vis
    napperen met de vinaigrette.

     

    22-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biefstuk met gedroogde tomaatjes en champignons.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een malse biefstuk is niet te versmaden

    Biefstuk Met Gedroogde Tomaatjes En Champignons
    ===============================================
    - 800 g biefstuk

    - 150 g champignons

    - 10 halfgedroogde kerstomaten

    - 2 eetl. olijfolie

    - 1,5 dl room

    - 1 eetl. boter

    - 1 eetl. versgesnipperde dragon

    - peper en zout




    De dag voordien: 

    Snijd de halfgedroogde tomaatjes in stukjes.

    Snijd de champignons in vier.

    Smelt 1 eetl. boter en voeg de champignons toe. Dek af en laat 5 min.
    stoven. Kruid met peper en zout.

    De dag zelf:

    Verhit de olijfolie in een braadpan.

    Leg er de biefstukken in en laat 2 min. dichtschroeien aan elke kant.

    Laat verder bakken naar smaak en afhankelijk van de dikte van het
    vlees.

    Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm.

    Doe de champignons met hun kookvocht in de pan van het vlees en schraap
    de braadresten goed los met een houten spatel.

    Voeg de stukjes gedroogde tomaat toe en giet er de room bij. Laat
    inkoken tot een lichtgebonden saus. Breng op smaak met peper, zout en
    de versgesnipperde dragon.

    Afwerking Serveer met frietjes en een gemengd slaatje.

     

    21-05-2009 om 12:50 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spekflapjes met oud Brugge voor grill of BBQ.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gourmet,BBQ of grill

    Gourmet: Spekflapjes Met Oud-Brugge
    ===================================
    4 plakjes mager spek

    4 plakjes ontbijtspek zonder zwoerd

    150 g Oud-Brugge

    vers gemalen peper

    .
    1. Verdeel de kaas in 4 gelijke stukken.

    2. Gebruik het mager spek als verpakkingsmateriaal voor de kaas.

    3. Omwikkel dit vervolgens met het ontbijtspek dat dient als
    plakmiddel.

    4. Bak de spekflapjes kort in het gourmetpannetje. Werk af met peper.

    Serveertip: Presenteer hierbij een rauw witloofslaatje met een
    vinaigrette van graanmosterd in yoghurt.

    Voorbereidingstijd: 8 minuten Bereidingstijd: 5 minuten

     

    20-05-2009 om 12:32 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babi pangang
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Even iets oosters:

    Babi Pangang
    ============

    voor 4 personen:

    * 500 gram varkensvlees

    * 2 uien

    * 2 teentjes knoflook

    * 2 eetlepel bruine suiker

    * 2 eetlepel ketjap

    * 1 eetlepel stroop

    * 1 a 2 theelepels sambal naar smaak

    * 140 gram tomatenpuree

    * 3 theelepels gemberpoeder

    * gemberpoeder, gembersiroop of verse gember naar smaak

    * zout en peper




    .
    Bereidingswijze van Babi Pangang:

    Snijd het vlees in repen.

    Kruiden met zout, peper en de djahe.

    Snipper de uien en hak of pers de knoflook.

    Braad het vlees snel bruin in de boter of olie, dan de uien en knoflook
    mee fruiten.

    Na ongeveer 10 minuten de overige ingrediënten toevoegen.

    Wat water toevoegen en nog 30 à 45 minuten laten pruttelen.

    Eventueel de saus wat bij binden met allesbinder.

     

    19-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshammetje met limoen en rum.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iets apart:Varkenshammetje

    Varkenshammetje met limoen en rum.
    ============================
    4 varkenshammetjes

    2 bussels verse munt

    4 eetlepels witte suiker

    2 teentjes knoflook

    4 dl witte Havana rum

    peper en zout

    2 eetlepels honing

    4 limoenen

    40 g grof zeezout

    20 g gemalen peper

    4 dl olijfolie



    .
    De dag voordien


    Snijd de limoenen in stukjes en plet ze, samen met de look, de suiker,
    de munt, peper en zout.

    Voeg de rum, de honing en de olijfolie toe.

    Wrijf de hammetjes met dit mengsel in en laat ze 12 uur marineren.

    De dag zelf:

    Haal de hammetjes uit de marinade en kleur ze in een grote pan. Bak ze
    gedurende anderhalf uur verder in een oven op 180°C.

    Serveer het vlees met de braadjus en eventueel een aardappel in de
    schil met wat kruidenboter.

     

    18-05-2009 om 10:11 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!