Even iets oosters:
Babi Pangang ============
voor 4 personen:
* 500 gram varkensvlees
* 2 uien
* 2 teentjes knoflook
* 2 eetlepel bruine suiker
* 2 eetlepel ketjap
* 1 eetlepel stroop
* 1 a 2 theelepels sambal naar smaak
* 140 gram tomatenpuree
* 3 theelepels gemberpoeder
* gemberpoeder, gembersiroop of verse gember naar smaak
* zout en peper
. Bereidingswijze van Babi Pangang:
Snijd het vlees in repen.
Kruiden met zout, peper en de djahe.
Snipper de uien en hak of pers de knoflook.
Braad het vlees snel bruin in de boter of olie, dan de uien en knoflook mee fruiten.
Na ongeveer 10 minuten de overige ingrediënten toevoegen.
Wat water toevoegen en nog 30 à 45 minuten laten pruttelen.
Eventueel de saus wat bij binden met allesbinder.
|