Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    10-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exotische gamba's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iets fijns voor moederdag!

    Exotische Gamba's
    =================
    - 12 rauwe gamba's(diepvries)
     
    - 500 g wokgroenten (diepvries)

    - 1 ui

    - 2 teentjes knoflook

    - 3 eetl. olijfolie

    - 2 dl droge witte wijn

    - 400 ml visfond (bokaal)

    - 165 ml kokosmelk

    - enkele blaadjes verse koriander

    - 1 mespunt cayennepeper

    - 1/2 koffiel paprikapoeder

    - peper en zout



    .
    De dag voordien:

    Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien. Pel ze maar laat het kopje
    eraan. Verwijder het darmkanaal (een bruine draad met bittere smaak)en
    bewaar de schalen

    Snipper de ui,de look en de koriander fijn.

    Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gamba's gedurende 4 min.
    Kruid met paprikapoeder en cayennepeper.

    Neem uit de pan en zet koel weg.

    Maak de bouillon: verwarm opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de
    ui en het knoflook glazig. Voeg de gambaschalen toe.

    Overgiet met de witte wijn en de visfond. Laat 5 min. koken op hoog
    vuur.Giet de bouillon door een zeef.Druk de ingredienten goed aan zodat
    alle smaken vrijkomen. Zet koel weg.

    De dag zelf:

    Breng de gezeefde bouillon aan de kook en doe de wokgroenten erbij.
    Laat 4 min. doorkoken op een zacht vuur.

    Voeg de kokosmelk en de gamba's toe. Laat 3 min. gaar worden en kruid
    bij naar smaak met paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout.

    Serveer onmiddellijk in diepe borden en bestrooi met de koriander.

    Geef er stokbrood of ciabatta bij.

     

    10-05-2009 om 10:09 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeientaart.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Heel eenvoudig en toch lekker

    Aarbeien Taart
    ==============
    Ingrediënten:

    circa 500 g aardbeien van gelijk
    formaat

    2 blaadjes gelatine

    2 eetl. aardbeien- of abrikozenjam

    250 ml vanillevla

    125 ml slagroom 1

    taartbodem, kant-en-klaar gekocht

    1 eetl. suiker poedersuiker om te bestrooien

     


    .
    Voorbereiding:

    Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en laat ze goed uitlekken.

    Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water.

    Los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje heet water of
    sinaasappelsap.
    Roer de opgeloste gelatine door de vanillevla.

    Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel door de vla.

    Bereidingswijze:

    Bestrijk de taartbodem met een dun laagje jam.

    Verdeel er de vanilleroom over en strijk de bovenkant glad.

    Zet de aardbeien met de punt naar boven in een gelijkmatig patroon op
    de taart (grote aardbeien worden gehalveerd).

    Bestrooi ze kort voor het serveren royaal met poedersuiker, of garneer
    de taart met slagroom uit de spuitbus.

     

    09-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Osso buco van bij ons.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eens op een andere manier gemaakt.

    Ossobuco Van Bij Ons
    ====================
    4 kalfsschenkels

    4 sjalotten

    2 teentjes knoflook

    2 takjes witte selder

    1 grote tomaat in stukken gesneden

    1 chilipepertje

    1 dl droge sherry

    1 dl kalfsfond

    enkele takjes tijm

    bloem

    boter

    peper en zout


    voor de garnituur:
    6 asperges
    6 jonge wortelen
    12 peultjes
    50 g boter
    verse dragon, citroenmelisse en
    bieslook
    1 citroen
    1 sinaasappel


    .
    1. Snipper de sjalotten, de look en de selder en stoof glazig in boter.

    2. Kruid de schenkels met peper en zout en haal ze door de bloem.

    Bak ze goudbruin in boter.

    3. Leg de schenkels op de gestoofde aromaten en bevochtig met de sherry
    en de kalfsfond.
    Doe er de tomaat, het volledige chilipepertje en de tijm bij. Laat een
    drietal uurtjes heel rustig sudderen onder een boterpapiertje. Je kan
    het ook in de oven klaarmaken op ongeveer140°C.

    4. Schil voor de garnituur de asperges en de wortelen. Snijd alle
    groenten is stukken en stoom ze apart gaar.

    Hak de verse kruiden.

    Smelt de boter in de pan en doe er de groenten en de kruiden bij.

    Warm even door en werk af met de geraspte schil van de citrusvruchten.

    5. Haal de schenkels uit de pan en verwijder het pepertje.

    Klop de tomaten los om de saus te binden.

    Giet door een zeef en roer er een klontje boter door.

    6. Serveer met tuinkers en een gestoomd aardappeltje.

     

    09-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boerenpannetje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Boerenkost!!

    Boerenpannetje               Hoofdschotel
    ===========================

    voor 2 personen:

    * 250 gram half-om-half gehakt

    * 100 gram geraspte kaas

    * 2 eetlepels koffiemelk

    * zout

    * peper

    * 50 gram boter

    * 50 gram blokjes ontbijtspek

    * 750 gram geschraapte krieltjes

    * 500 gram wortelballetjes of winterwortel in hele dunne plakjes

    * 12 zilveruitjes

    * 1/8 liter slagroom

    * 1 eetlepel mosterd

     


    .
    Kneed het gehakt met de kaas, de koffiemelk, zout en peper naar smaak.

    Draai er balletjes van ter grootte van walnoten.

    Smelt de boter in een braadpan en bak de spekblokjes knapperig uit en
    schep ze daarna met een schuimspaan uit de pan.

    Even laten uitlekken op een stukje keukenpapier.

    Bak in het achtergebleven vet de gehaktballetjes mooi bruin.

    Voeg de krieltjes toe, de wortelballetjes en de uitgelekte
    zilveruitjes.

    Schep alles door elkaar en laat het gerecht afgedekt in circa 20
    minuten gaar worden.

    Wel af en toe roeren.

    Roer vervolgens de slagroom en de mosterd erdoor en laat het al roerend
    door en door warm worden.

    Strooi de spekjes erover en breng het gerecht op smaak met zout en
    peper.

     

    08-05-2009 om 13:59 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met pruimen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weer iets dat je op voorhand kunt maken.

    Varkenshaasje Met Pruimen
    =========================
    1 varkenshaasje (± 600 g)

    4 dunne sneetjes gerookt spek

    10 gedroogde pruimen

    kruidenboter


    Voor de marinade

    1/2 dl rode porto

    2 eetl. olijfolie

    1 koffiel. marjolein

    peper en zout



    .
    De dag voordien:

    Meng de ingrediënten voor de marinade.
    Snij het varkenshaasje in de lengte open, maar snij het niet volledig
    door.

    Trek wat open en vul met 2 sneetjes spek.

    Verdeel er de pruimen over en bedek opnieuw met 2 sneetjes spek.

    Vouw dicht en zet vast met prikkertjes.

    Leg het gevulde varkenshaasje in een schotel en overgiet met de
    marinade van porto. Laat minstens 2 u marineren. Draai geregeld om.

    De dag zelf:

    Bak het gemarineerde varkenshaasje op een hete grill gedurende 5 à 10
    min. aan alle zijden zodat het een mooi korstje krijgt.

    Plaats het rooster hoger en laat nog verder bakken gedurende 15 à 25
    min., afhankelijk van de dikte van het vlees.

    Wanneer u met een gesloten barbecue werkt, is de baktijd iets korter.

    Tip Afwerking Snij het varkenshaasje in stukken van 3 cm en verdeel
    over de borden.

    Dien op met een schijfje kruidenboter, een aardappel in de schil en wat
    sla.

     

    07-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italiaanse reuzengarnalen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier weer een borrel- of aperitiefhapje.

    Italiaanse Reuzengarnalen
    =========================

    Aperitiefhapje

    (voor 15 hapjes)

    150 g reuzengarnalen met staart(gekookt)

    15 halfgedroogde kerstomaten

    125 g mozzarella (bolletje)

    8 sneetjes San Daniele-ham of andere



    .
    Bereiding (10 min.)

    Snij de garnalen in de lengte open tot het staartje en plaats er een
    halfgedroogd kerstomaatje en 1 fijn schijfje mozzarella in.

    Snij de Italiaanse ham in 2 repen in de lengte.

    Rol een reepje ham rond elke garnaal en steek vast met een prikkertje.

    Tip U kan het hapje ook op een aperitieflepel presenteren.

     

    06-05-2009 om 11:24 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pepertournedos met orlofbrochette.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een mals stukje vlees is altijd feest.

    Pepertournedos En Orloffbrochette
    =========================


    4 tournedos

    4 dikke sneden ontbijtspek

    2 bosjes waterkers

    4 lange aardappelen

    2 teentjes knoflook

    4 sneden trappistenkaas (Chimay)

    1 dl + 2 eetl. olijfolie

    steakpeper

    peper en zout



    .
    De dag voordien:

    Kook de aardappelen gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af en
    snij elke aardappel in 6 à 7 schijfjes. 

    Snij elke snede spek en kaas in 6 gelijke stukken.

    Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.

    Snipper het teentje knoflook fijn.

    Strijk de tournedos in met 2 eetl. olijfolie en kruid met de
    steakpeper, die u goed aandrukt in het vlees.

    Giet 1 dl olijfolie in een kom en voeg de waterkers, peper en zout toe.
    Mix tot een schuimige saus. 

    Prik afwisselend 1 schijfje aardappel, 1 stuk spek en 1 stuk kaas op
    een brochette en herhaal tot de aardappel volledig op het
    brochettestokje steekt.

    De dag zelf:

    Verwarm de brochette op het ogenblik zelf gedurende een paar minuten op
    de grill.

    Bak de tournedos gedurende ± 3 min langs elke kant op de grill. Laat
    verder gaar worden naar smaak.

    Snij elke tournedos in 3 (verwijder de vetrand) en plaats de 3 stukken
    in waaiervorm op het bord

    Leg de brochette aan een kant van het bord en lepel er de waterkerssaus
    rond.

     

    05-05-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terrine van zalm en kleurige groenten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een koud voorgerecht helemaal de dag voordien te maken.

    Terrine Van Zalm En Kleurige Groenten
    ===========================

    voor 6-8 personen:

    2 zalmsteaks

    100 g gepelde scampi's

    400 g broccoli

    1,5 dl droge witte wijn

    het sap van 1/4 citroen

    4 gelatineblaadjes

    tijm

    laurier

    peper en zout


    Voor de lichte kervelsaus:

    1 bolletje kervel (diepvries)

    1 dl lichte room

    het sap van 1/2 citroen

    peper en zout


    .
    Laat de diepgevroren gepelde scampi's zachtjes gaar worden in een
    bodempje lichtgezouten water (gedurende 5 à 8 min.) en dep ze droog.

    Laat het bolletje kervel ontdooien.

    De dag voordien:

    Breng 3 dl lichtgezouten water aan de kook in een vrij brede kookpan.
    Doe er de diepgevroren broccolimix in en laat gedurende 10 min.
    zachtjes gaar worden met het deksel op de pan.

    Schep de groenten uit de pan en laat ze uitlekken.

    Voeg aan het kookvocht 1,5 dl droge witte wijn toe, het sap van 1/4
    citroen, peper, tijm en laurier.

    Breng weer aan de kook en leg er de diepgevroren zalmsteaks in. Dek de
    pan af en laat gedurende 10 à 15 min. zachtjes gaar worden.

    Haal de zalm uit het kookvocht en breek de vis in kleine stukken. 

    Bedek de bodem van een rechthoekige vorm (± 18 à 20 cm lang) met de
    drooggedepte scampi's.

    Giet er de helft van de groenten bovenop en druk aan.

    Leg daarop de stukken zalm en eindig met de rest van de groenten.

    Druk nog even aan.

    Laat de gelatineblaadjes enkele minuten weken in een kom koud water.

    Verhit het kookvocht en giet het door een zeer fijne zeef (bv. een
    koffiefilter).

    Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los ze op in de hete bouillon.

    Giet over de terrine tot de bovenste laag in het kookvocht staat.

    Laat opstijven in de koelkast (gedurende ten minste 6 u).

    Voor de lichte kervelsaus roert u de ontdooide kervel door 1 dl lichte
    room. Meng er vervolgens het sap van 1/2 citroen onder en kruid met
    peper en zout.

    De dag zelf:

    Snij de zalmterrine voorzichtig in plakken van ± 1,5 cm en geef er de
    saus apart bij.

     

    04-05-2009 om 11:04 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!