Een mals stukje vlees is altijd feest.
Pepertournedos En Orloffbrochette =========================
4 tournedos
4 dikke sneden ontbijtspek
2 bosjes waterkers
4 lange aardappelen
2 teentjes knoflook
4 sneden trappistenkaas (Chimay)
1 dl + 2 eetl. olijfolie
steakpeper
peper en zout
. De dag voordien:
Kook de aardappelen gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af en snij elke aardappel in 6 à 7 schijfjes.
Snij elke snede spek en kaas in 6 gelijke stukken.
Verwijder de harde steeltjes van de waterkers.
Snipper het teentje knoflook fijn.
Strijk de tournedos in met 2 eetl. olijfolie en kruid met de steakpeper, die u goed aandrukt in het vlees.
Giet 1 dl olijfolie in een kom en voeg de waterkers, peper en zout toe. Mix tot een schuimige saus.
Prik afwisselend 1 schijfje aardappel, 1 stuk spek en 1 stuk kaas op een brochette en herhaal tot de aardappel volledig op het brochettestokje steekt.
De dag zelf:
Verwarm de brochette op het ogenblik zelf gedurende een paar minuten op de grill.
Bak de tournedos gedurende ± 3 min langs elke kant op de grill. Laat verder gaar worden naar smaak.
Snij elke tournedos in 3 (verwijder de vetrand) en plaats de 3 stukken in waaiervorm op het bord
Leg de brochette aan een kant van het bord en lepel er de waterkerssaus rond.
|