Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
04-01-2009
Kalkoenrolletjes met Comté-kaas.
Kalkoen
Kalkoenrolletjes Met Comté ========================== 4 kalkoenlapjes
2 sneetjes gerookte ham
200 g fruitige Comté, in sneetjes
1 klontje boter
1 el olie
peper en zout
1 wortel, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
2 cl witte Jurawijn
40 cl verse room
400 g aardappelen
400 g courgettes
200 g champignons
1 klontje boter
peper en zout
nootmuskaat
25 g bloem melk
1 eidooier
80 g fruitige Comté, geraspt
. Klop de kalkoenlapjes indien nodig plat en kruid met peper en zout. Beleg elk lapje met dunne sneetjes Comté, daarop een half sneetje ham en weer een laagje Comté. Rol de lapjes op en wikkel ze in varkensnetjes.
Bind de rolletjes zo nodig met een touwtje toe.
Braad de rolletjes in een braadpan in een mengsel van olie en boter. Laat 15 minuten afgedekt garen op een zacht vuurtje of in de oven.
Verwijder het vet uit de pan en voeg de wortel en de ui bij de rolletjes.
Laat ongeveer 10 minuten afgedekt garen op een zacht vuur.
Leg de rolletjes nadien opzij maar hou ze warm.
Blus het braadvocht met de witte wijn en laat flink indikken.
Voeg de verse room toe en laat verder indikken tot je een smeuïge, bijna dekkende saus krijgt.
Breng op smaak en zeef de saus. Kook de aardappelen in de schil.
Pel ze, snij ze in de lengte in tweeën en hol ze ietsje uit.
Snij de courgettes in stukken van 5 cm lengte en kook ze in kokend zout water.
Maak een putje in het midden van elk stuk door de zaadjes weg te halen. Maak voor de Mornaysaus eerst bechamelsaus en haal die van het vuur.
Voeg de eidooier en Comté toe.
Hak de champignons en laat ze slinken in een klontje boter en een snufje fijn zout tot het vocht helemaal verdampt is.
Bind ze dan met de Mornaysaus.
Vul de aardappelen en de courgettes met de champignonbereiding.
Giet de wijnsaus op de bodem van een ovenschotel en schik er de kalkoenrolletjes op (in hun geheel of in schijfjes gesneden).
Schik het garnituur errond. Warm op in de oven en dien op.
Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Voeg tijdens het koken een bouillonblokje toe voor extra smaak. Plet de aardappelen met een stamper en voeg er de eieren en wat bakmargarine aan toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer tenslotte de gesnipperde bieslook onder de puree. Hou warm.
Groenten:
Was de prei grondig en snij in kleine stukjes. Doe wat margarine in een pan en stoof hierin de prei zachtjes gaar. Voeg de room toe. Laat even sudderen. Plet een bouillonblokje en strooi het bij de prei. Breng op smaak met het currypoeder. Laat zachtjes inkoken.
Vis & vlees
Dep de kabeljauwhaasjes droog en gaar ze in enkele minuten in een stoomoven of pocheer ze in visbouillon. Bak de spekblokjes krokant in een koekenpan.
Presentatie
Neem een warm bord. Schik hierop het preimengsel. Leg de kabeljauw er op en strooi er de spekblokjes over. Neem een serveerring en duw hierin de puree. Werk af met verse bieslook.
Appel-kaastaart met rozijnen en rum =================================== 1 citroen
40 gram rozijntjes
4 appelen (Boskoop)
4 plakjes cake
2 centiliter rum
2 eieren
60 gram boter (bakboter)
60 gram suiker
250 gram verse kaas (halfvet)
2 theelepels maïszetmeel
De citroen grondig wassen en de schil raspen. De helft van de citroen uitpersen.
In een kommetje met heet water de rozijnen ongeveer 5 minuten laten zwellen.
De appelen schillen, in schijfjes snijden en besprenkelen met citroensap.
De appelschijfjes een drietal minuten laten koken in een bodempje water. In een zeef laten uitlekken.
In een ovenschotel de plakjes cake leggen en besprenkelen met rum.
Boter, suiker en citroensap tot een schuimige massa roeren. Eén voor één de eierdooiers toevoegen en er daarna de verse kaas, het maïszetmeel en tweederde van de appelen erdoor mengen.
De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het kaasmengsel roeren. Het geheel op de plakjes cake scheppen en de rest van de appelen en de rozijntjes erover verdelen.
In 30 minuten gaar en goudbruin laten worden in een oven van 200 graden.