Kalkoen
Kalkoenrolletjes Met Comté ========================== 4 kalkoenlapjes
2 sneetjes gerookte ham
200 g fruitige Comté, in sneetjes
1 klontje boter
1 el olie
peper en zout
1 wortel, fijngesneden
1 ui, gesnipperd
2 cl witte Jurawijn
40 cl verse room
400 g aardappelen
400 g courgettes
200 g champignons
1 klontje boter
peper en zout
nootmuskaat
25 g bloem melk
1 eidooier
80 g fruitige Comté, geraspt
. Klop de kalkoenlapjes indien nodig plat en kruid met peper en zout. Beleg elk lapje met dunne sneetjes Comté, daarop een half sneetje ham en weer een laagje Comté. Rol de lapjes op en wikkel ze in varkensnetjes.
Bind de rolletjes zo nodig met een touwtje toe.
Braad de rolletjes in een braadpan in een mengsel van olie en boter. Laat 15 minuten afgedekt garen op een zacht vuurtje of in de oven.
Verwijder het vet uit de pan en voeg de wortel en de ui bij de rolletjes.
Laat ongeveer 10 minuten afgedekt garen op een zacht vuur.
Leg de rolletjes nadien opzij maar hou ze warm.
Blus het braadvocht met de witte wijn en laat flink indikken.
Voeg de verse room toe en laat verder indikken tot je een smeuïge, bijna dekkende saus krijgt.
Breng op smaak en zeef de saus. Kook de aardappelen in de schil.
Pel ze, snij ze in de lengte in tweeën en hol ze ietsje uit.
Snij de courgettes in stukken van 5 cm lengte en kook ze in kokend zout water.
Maak een putje in het midden van elk stuk door de zaadjes weg te halen. Maak voor de Mornaysaus eerst bechamelsaus en haal die van het vuur.
Voeg de eidooier en Comté toe.
Hak de champignons en laat ze slinken in een klontje boter en een snufje fijn zout tot het vocht helemaal verdampt is.
Bind ze dan met de Mornaysaus.
Vul de aardappelen en de courgettes met de champignonbereiding.
Giet de wijnsaus op de bodem van een ovenschotel en schik er de kalkoenrolletjes op (in hun geheel of in schijfjes gesneden).
Schik het garnituur errond. Warm op in de oven en dien op.
|