Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    01-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sangria Champagne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het hoeft niet altijd zomer te zijn voor Sangria

    Sangria Champagne
    =================
    Samenstelling:

    samenstelling is voor een kan van 1 liter

    Voor de maat gebruik
    ik een borrelglas

    1 glas cointreaux,

    1 glas gin,

    1 glas cognac,

    1 glas witte rum,
     
    1 fles cava

    verschillende soorten fruit naar smaak



    .
    Alle ingredienten in een grote kan doen fruit klein snijden en erbij
    doen.

    Een deel van de cava er bij doen.

    Ijs blokjes invriezen van  het mengsel.

    De dag zelf de andere helft van de cava er bijdoen en opvullen met de
    ijsblokjes.

     

    01-11-2009 om 10:40 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hertenragout met dubbele Tongerlo en bessengelei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is wildseizoen dus...

    Hertenragout met dubbele Tongerlo en bosbessensaus.
    ===================================================
    600 g hertenragout,

    2 eetlepels bloem,

    1 takje tijm

    1 laurierblaadje,

    2 koffielepels gekneusde jeneverbessen,

    1 dl Lacroix Wildfond,

    1 fijngehakte ui,

    2 eetlepels bosbessengelei,

    1 flesje Tongerlo Dubbel Bruin 6°,

    4 eetlepels olie,

    2 eetlepels instant roux,

    1 eetlepel fijngehakte peterselie,

    peper en zout


    .
    Bestuif de blokjes hertenvlees met wat bloem en braad het vlees
    goudbruin in hete olie.

    Zet het vuur lager en voeg de tijm en laurier, fijngehakte ui,
    jeneverbessen, fond en de helft van het bier toe.

    Breng op smaak met peper en zout en laat anderhalf uur zacht stoven.

    Haal het vlees uit de stoofpan en houd het warm.

    Zeef het stoofvocht, laat het wat inkoken en roer rest van het bier en
    de bosbessengelei door de saus.

    Warm even goed door en bind de saus.

    Verdeel vlees en saus over warme borden en versier met fijngehakte
    peterselie.

    Dranktip: Niet twijfelen: een Tongerlo Dubbel Bruin 6°!

     

    31-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeepalingsoep.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag

    Zeepalingsoep
    =============
    600 gram hondshaai (zeepaling)

    10 deciliter visfumet

    1 venkelknol

    1 courgette

    3 wortelen

    100 gram zuring

    50 gram boter (bakboter)

    1 eierdooier

    1 deciliter room

    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

    15 gram kervel


    De zeepaling fileren en hem in dikke plakken snijden.

    De filets gaar pocheren in visfumet. De zeepaling apart warm houden.

    Een brunoise maken van venkel, courgette en wortelen, en lichtjes
    aanstoven in boter. Laten uitzweten en de visfumet erbij gieten.

    Apart wat zurkel laten blancheren, fijnhakken en bij de soep voegen.
    Het geheel een vijftal minuutjes laten koken. Erop letten dat de
    groentjes beetgaar blijven.

    De soep op kruiding controleren, afwerken met een binding van
    eierdooier en room.

    Wat plakjes zeepaling in een diep bord leggen, er de soep bijdoen.

    Afwerken met gehakte peterselie en kervelpluksels.


     

    30-10-2009 om 13:43 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    29-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gefrituurde kippenvleugels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief- of borrelhapje

    Gefrituurde kippenvleugels             warm
    ===========================================
    24 kippenvleugels

    6 sjalotten

    10 eetlepels ketjap (sojasaus)

    6 centiliter sherry (droog)

    1 eetlepel kandijsuiker

    peper

    2 theelepels maïszetmeel

    25 gram boter (bakboter)


    .
    Een marinade bereiden met de sojasaus, sherry, peper en suiker en
    daarin de kippenvleugels een half uur laten marineren.

    Op keukenpapier leggen en bestuiven met maïszetmeel.

    Goudgeel bakken in heet frituurvet gedurende een achttal minuten.

    Uit het frituurvet nemen en laten uitlekken op keukenpapier.

    Bestrooien met de in boter aangefruitte gehakte sjalotten.


     

    29-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoofschotel van Westmalle.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog maar eens een stoofschotel!

    Stoofschotel van Westmalle
    ==========================
    1 kilo varkensschouder in blokjes

    2 varkensniertjes

    1 flesje donker Westmals abdijbier (of ander donker bier)

    2 dl vleesbouillon

    3 uien

    1 eetlepel gekneusde jeneverbessen

    1 scheut jenever

    2 sneetjes peperkoek

    1 eetlepel mosterd

    1 eetlepel bessengelei

    1 eetlepel bloem

    Vers gemalen peper, zout

    100 g boter



    .
    Begin met de niertjes zorgvuldig schoon te maken en laat ze even
    verwateren in koud gezouten water.

    Pel de uien en hak ze grof.

    Smelt de boter in een pan met dikke bodem en laat daarin de uien met
    het vlees aan alle kanten kleuren.

    Bestuif met bloem en kruid met peper en zout.

    Overgiet met bouillon en het abdijbier en zet op het vuur.

    Bestrijk de peperkoek aan één zijde met mosterd en aan de andere met
    bessengelei en voeg bij het vlees.

    Leg een deksel op de pan en laat een uur sudderen tot het vlees mooi
    gaar is.

    Neem de niertjes uit het water, dep ze zorgvuldig droog en wentel ze
    door de gekneusde jeneverbessen.

    Laat ze in een beetje hete boter even aanfruiten en flambeer met
    jenever.

    Voeg ze een halfuur voor het einde van de bereidingstijd bij het vlees
    en laat meestoven.

    Breng eventueel op smaak en bind met maizena indien nodig.

    Serveer met gekookte aardappelen.

     

    28-10-2009 om 11:45 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Champagnetaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Champagne of schuimwijn,allebij lekker

    Champagnetaart
    ==============
    -dunne plakken kapsel voor de bekleding van de taartvorm

    Kapsel:

    5 eieren

    125 gram suiker

    125 gram bakmeel

    VULLING:,-

    8 eierdooiers,-

    150 gram.suiker,-

    citroenzeste,-

    3 deciliter.Champagne,-

    3 geweekte blaadjes gelatine,-

    2 deciliter opgeslagen slagroom,-

    2 stijfgeslagen eiwitten.

    Afwerking naar inzicht.

     
    .
    Kapsel:

    Klop suiker en ei samen lekker luchtig op zodat het spierwit wordt.

    En als je van het beslag met je mixer een 8 kan draaien dan is het
    goed.

    Zeef de bloem en spatel hem voorzichtig door het eiermassa.

    Doe het beslag in een ingevette oven bakplaat en bak het in 30 minuten
    gaar je kan kijken of het kapsel gaar is door er met je vinger heel
    zacht op te drukken en veert het naar boven is het kapsel gaar.

    Leg een theedoek op het aanrecht en doe er wat suiker op.Dat is voor
    het plakken en laat het lekker afkoelen. 

     

    Vulling:

    klop de eierdooiers samen met de suiker en champagne tot een stevig
    sabayonschuim,klop op het laatste moment de gelatine en de zeste er
    doorheen,

    meng met een spatel de eiwitten en de slagroom er doorheen,stort het
    geheel in de met kapsel beklede taartvorm,

    laat het minstens een halve dag opstijven in de koelkast (beter is tot
    de volgende dag),

    keer de vorm om op een mooie schaal of bodem,

    maskeer de taart met slagroom,

    garneer de taart naar inzicht afhankelijk van de feestelijke
    gebeurtenis.

     

    27-10-2009 om 12:31 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bavarois van tomaat met garnalen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gemakkelijk voorgerecht

    Bavarois Van Tomaat Met Garnaaltjes
    ===================================
    2 blaadjes gelatine

    2-1/2 eetlepel citroensap

    2 deciliter tomaten, gepureerde

    1 deciliter slagroom

    Worcestershiresaus

    Peper

    Zout

    100 gram eikenbladsla, gesneden

    100 gram veldsla

    300 gram garnaal, Hollandse

    Kervel

    3 eetlepel sinaasappelsap, vers

    1 eetlepel port, rode

    1 eetlepel gevogeltefond

    2 eetlepel azijn

    2 eetlepel notenolie

    4 eetlepel maïskiemolie

    1 theelepel mosterd


    .
    Gebruik voor de azijn bij voorkeur een sinaasappel-azijn.

    In plaats van eikenbladsla gemengd met veldsla kunt u ook een andere
    slamelange nemen, met bijvoorbeeld. schoongemaakte kropsla.

    Week de gelatine circa 10 minuten in koud water.

    Verwarm het citroensap met de gepureerde bliktomaten en los hierin de
    gelatine op

    Klop de room op en spatel die door het licht afgekoelde en lobbige
    mengsel. Breng het geheel op smaak met de Worcestershiresaus en peper
    en zout. Vul met dit mengsel de kleine vormpjes of het cakeblik.

    Laat de bavarois circa 4 uur opstijven in de koelkast. Meng voor de
    vinaigrette het sinaasappelsap, de port, het gevogeltefond, de
    (sinaasappel-)azijn, de notenolie, de maïskiemolie, de mosterd, peper
    en zout met een staafmixer. Verdeel de sla in een krans op de borden en
    leg hierin een bedje van garnalen.

    Dompel de vormpjes in heet water en stort ze op de garnalen. Garneer
    met de kervel.

     

    26-10-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!