Champagne of schuimwijn,allebij lekker
Champagnetaart ============== -dunne plakken kapsel voor de bekleding van de taartvorm
Kapsel:
5 eieren
125 gram suiker
125 gram bakmeel
VULLING:,-
8 eierdooiers,-
150 gram.suiker,-
citroenzeste,-
3 deciliter.Champagne,-
3 geweekte blaadjes gelatine,-
2 deciliter opgeslagen slagroom,-
2 stijfgeslagen eiwitten.
Afwerking naar inzicht.
. Kapsel:
Klop suiker en ei samen lekker luchtig op zodat het spierwit wordt.
En als je van het beslag met je mixer een 8 kan draaien dan is het goed.
Zeef de bloem en spatel hem voorzichtig door het eiermassa.
Doe het beslag in een ingevette oven bakplaat en bak het in 30 minuten gaar je kan kijken of het kapsel gaar is door er met je vinger heel zacht op te drukken en veert het naar boven is het kapsel gaar.
Leg een theedoek op het aanrecht en doe er wat suiker op.Dat is voor het plakken en laat het lekker afkoelen.
Vulling:
klop de eierdooiers samen met de suiker en champagne tot een stevig sabayonschuim,klop op het laatste moment de gelatine en de zeste er doorheen,
meng met een spatel de eiwitten en de slagroom er doorheen,stort het geheel in de met kapsel beklede taartvorm,
laat het minstens een halve dag opstijven in de koelkast (beter is tot de volgende dag),
keer de vorm om op een mooie schaal of bodem,
maskeer de taart met slagroom,
garneer de taart naar inzicht afhankelijk van de feestelijke gebeurtenis.
|