Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
28-09-2008
Lamsfilet met notenkorst.
Vandaag iets feestelijk!
Lamsfilet met notenkorst Hoofdgerecht ===============================
Stamp de noten fijn(kan ook in de keukenmachine,maar het mag geen bloem worden).
Kluts het eiwit met een vork en kruid met peper en zout. Haal de lamsfilets door het eiwit en vervolgens door de noten. Zorg ervoor dat ze rondom bedekt worden. Leg ze in een beboterde schaal.
Ontdoe de kaas van de korst en snijd hem in blokjes. Giet de room in een steelpan en voeg de kaas en de grofgehakte walnootpitten toe. Breng op smaak met peper en een weinig zout. Laat even op het vuur staan, tot de kaas is gesmolten.
De dag zelf:
Laat de filets een minuut of 15 (naar smaak) bakken in de oven. Snijd de filets in dunne reepjes en dien op met gebakken krieltjes en salade of bladgroente.
Vis-Spinazie Ovenschoteltje =========================== ingrediënten voor 4 personen:
500 gr vis in stukjes - 350 gr spinazie - 1 teentje knoflook- olijfolie - 150 gr roomkaas - 2dl roomculinair - zout en peper -
voorbereiding
Doe de roomkaas en de room in een pannetje, smelt dit langzaam, zodat er een licht gebonden saus ontstaat. Breng dit op smaak met zout en peper.
Bereidingswijze - Roerbak de spinazie samen met de knoflook in een klein beetje olijfolie ,kruiden met peper en zout en laat dit vervolgens goed uitlekken.
Kruid de vis met peper en zout.
Neem een ovenschaal doe hierin de helft van het spinaziemengsel, dan de helft van de vis herhaal deze lagen nog een keer en dek het geheel af met de kruidenroomsaus.
Verwarm het geheel 20 minuten in een oven van 200 graden en zet even onder de grill. Serveertips:serveren met pasta of puree
Mijn kinderenen kleinkinderen vinden het nog altijd overheerlijk.
Lekkerbekrolletjes ================== 8 plakken.Goede gekookte ham 8 plakken. belegen gouda 6-3/4 sjalotten Peterselie 250 gram champignons 1 klein blikje tomatenpuree 3 deciliter melk 100 g Instant roux van Maizena peper en zout Wat paneermeel Broodmaaltijd . De fijngesnipperde sjalotten laten bakken in 100 gram boter,dan de in plakken gesneden champignons toevoegennog 5 minuten. laten stoven. Intussen de bechamelsaus maken met de melk en de instant roux van Maizena.Daarbij de tomatenpuree voegen.Bijkruiden indien nodig. 1/3 van de saus bij de champignons voegen. Leg een snede ham op tafel,daarop een snede kaas en wat van de champignonsaus.Oprollen en in een beboterde vuurvaste schotel leggen. Daarna bedekken met de rest van de saus. Bestrooien met paneermeel en klontjes boter. In een voorverwarmde oven 20 minuten.laten bakken. Serveer met brood.
Het vlees in de reuzel langs alle kanten mooi bruin bakken.Een half uurtje zacht laten garen.De in ringen gesneden uien toevoegen.De tomaten in stukken snijden.Voeg bij de stoofschotel.De paprika's ontpitten en in blokjes snijden en ook toevoegen,alsook de sperziebonen en de worteltjes.Voeg de doperwtjes toe.Alles goed door elkaar roeren en overgieten met de bouillon,of half/half mengsel.. Op een zacht vuur of in een matige oven 1/2 tot 3/4 uur laten pruttelen.Het gerecht mag vooral niet te gaar zijn,daar de smaken van de verschillende groenten duidelijk te onderscheiden moet zijn.
De dag zelf: De schotel terug opwarmen en opdienen
Djuvedje wordt in Kroatie gegeten met brood.Men kan er ook pilafrijst of gekookte aardappelen bijgeven.
Paling in het groen goed ========================== 1 kilogram paling (diepvries) 35 gram kervel 1 1/2 eetlepel peterselie (fijngehakt) 2 1/2 takjes citroenmelisse 15 blaadjes munt 1 bakje waterkers 35 gram spinazie 35 gram zuring 1 eetlepel koriander(fijngemaakt) 4 sjalotten 3 deciliter wijn (wit/droog) 100 gram boter (bakboter)
2 citroenen peper zout
. Laat in een kookpot een klont boter smelten,doe er de gesnipperde sjalotjes bij.Laat even op het vuur en doe er alle kruiden bij en kruid met peper en zout.Laat 10 minuten stoven en voeg het citroensap bij en mix alles zeer fijn. Dep de paling goed droog . Laat in een andere pan wat boter smelten en voeg de paling toe.Bak kort maar hevig en strooi peper en zout.Voeg de wijn toe en laat 15 minuten koken. Voeg de paling bij de groenten,bijkruiden indien nodig. Opdienen met frietjes. Kan ook bij brood.