Vandaag iets feestelijk!
Lamsfilet met notenkorst Hoofdgerecht ===============================
Voor 4 personen:
boter slagroom: 1 deciliter lamsfilet: 800 gram Gorgonzola:100 gram gemengde noten: 150 gram ei: 1 peper en zout walnootpitten
De dag voordien,
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Stamp de noten fijn(kan ook in de keukenmachine,maar het mag geen bloem worden).
Kluts het eiwit met een vork en kruid met peper en zout. Haal de lamsfilets door het eiwit en vervolgens door de noten. Zorg ervoor dat ze rondom bedekt worden. Leg ze in een beboterde schaal.
Ontdoe de kaas van de korst en snijd hem in blokjes. Giet de room in een steelpan en voeg de kaas en de grofgehakte walnootpitten toe. Breng op smaak met peper en een weinig zout. Laat even op het vuur staan, tot de kaas is gesmolten.
De dag zelf:
Laat de filets een minuut of 15 (naar smaak) bakken in de oven. Snijd de filets in dunne reepjes en dien op met gebakken krieltjes en salade of bladgroente.
|