Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
12-10-2008
Franchipannetaart
Zondag = lekkerbekdag Home Cookin Chapter: Nagerecht
Franchipannetaart ================= 120 gr zachte boter(kamertemperatuur) 150 gr amandelpoeder 150 gr bloemsuiker 3 eitjes 50 gr vloeiende bloem 1 vel bladerdeeg(kant en klaar te koop) 250 gr abrikozenconfituur taartvorm van 28 cm
Kan helemaal de dag voordien:
- Verwarm de oven op 180 graden
- Doe alle ingredienten in een kom
- Roer goed alles fijn met een klopper - Lang genoeg roeren zodat de massa zich bindt
-Beboter de vorm. Leg het bladerdeeg in de vorm, (zorg dat de vorm een goede warmte geleider is) en prik er gaatjes in met een vork
- Smeer er de abrikozenconfituur op - Stort het amandelmengsel in de vorm en zet 35 minuten in de oven .Laat afkoelen in de oven.
Schartongrolletjes Met Zeevruchten ==================================
Voor 4 personen:
3 schartongetjes (van 400 g)
1 kg mosselen
150 g Noordzeegarnalen (gepeld)
100 g champignons
5 dl court-bouillon(visbouillon) in bokaaltje of met 1 visbouillonblokje in een 1/2 liter warm water
2 dl room
2 eierdooiers
peper en zout
25 g boter (bakboter)
. De schartongen laten fileren bij de visboer.
Kook de mosselen met wat ui en selder en haal ze uit de schelp.Zet weg.
De filets oprollen,vastzetten met een cocktailprikker en pocheren(is tegen het koken aan) in de court-bouillon(visbouillon) gedurende 5 minuten.
Neem ze uit de bouillon en hou ze warm.
De champignons in partjes snijden en even stoven in boter tot ze hun vocht afgeven(niet langer want dan worden ze taai).
Voor de saus van het pocheervocht 2,5 dl nemen en nog eens tot de helft laten inkoken (dan heb je nog 1,25 dl over),dan de room toevoegen, nogmaals even laten inkoken tot sausdikte en kruiden met peper en zout.
Van het vuur nemen.
De garnalen, mosselen en champignons(zonder het bakvocht) toevoegen en de eierdooiers erdoor roeren.
De scharrolletjes op het bord schikken, overgieten met de saus en kort onder de voorverwarmde grill zetten(hoeft niet maar is mooier).
3 teentjes look 6 middelgrote aardappelen boter of olie 6 tomaten(of Italiaanse)niet te groot 2 courgetten van 200 gram 1 potje verse basilicum peper en zout100 gram gemalen Emmenthal-kaas
De dag voordien:
Pers en pel de look Schil de aardappelen en spoel,snij ze in plakken van 3 milimeter dikte.
Doe flink wat olie in een pan met antikleeflaag.Leg er wat aardappelplakjes naast elkaar in en bak ze aan twee kanten,zonder te veel te kleuren.Haal uit de pan en bak verder tot alle plakjes gebakken zijn.Laat even afkoelen.
Snijd de ongeschilde courgetten in schuine plakjes van 3 milimeter.
Pel de tomaten en snijd ze in plakjes.
Smelt flink wat boter of olie en roer er de look door.Strijk daar een ovenschotel mee in.
Schik in de schotel dakpansgewijs,een laagje met plakjes courgette,een basilicumblaadje op elk plakje courgette,een laagje met plakjes tomaat,een laag met plakjes aardappel.
Herhaal tot alle groenten op zijn.Kruid met peper en zout.Bedruip met de lookolie en strooi er de gemalen kaas over.Hou koel.
De dag zelf: Verwarm de oven op 200°C en plaats er de schotel in,laat op korte tijd garen en de laatste minuten onder de grill laten kleuren.
Snij de ui en de paprika's in reepjes. Pel de knoflookteentjes en snipper ze. Pel de tomaten en snij in repen. Snijd de wortels in stukken. Reinig de champignons,snijd ze in vier en bak ze in wat margarine,zet koel weg.
bereiding:
Bak de stukken vlees in een kookpot met margarine en laat goed dichtschroeien. Doe er de ui ,look en paprikarepen bij. Laat nog ongeveer 15 minuten bakken.
Doe er de kruiden en de mosterd bij.
Roer er de tomatenpuree onder de lamsbouillon.voeg samen met de stukken tomaat bij het vlees.
Snij de wortels in stukjes en voeg ze met de klontjes bij de stoofpot en laat alles met het deksel op de pot 1 uur sudderen
De dag zelf:
Breng terug aan de kook,voeg de champignons zonder het vocht bij de bereiding,. Roer er de room door en laat nog 5 minuten op een laag vuurtje sudderen.
Dien warm op ,serveer met rijst of couscous(mag ook met gewone aardappelen)..
Gehaktballetjes in tomatensaus ===================== 500 gram gehakt, 1 ei, zout, peper, paneermeel gehaktkruiden naar smaak (peper,zout,cayennepeper,tabasco), 2 eetlepel. olie, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 1 grote ui, 3 tenen knoflook, 1 blik tomatenstukjes op sap met basilicum, peper zout cayennepeper,tabasco
Maak het gehakt aan met ei, paneermeel en kruiden naar smaak en rol er balletjes van.
Pel en snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd die in reepjes.
Pel de knoflook.
Bereidingswijze:
Verhit de olie en bak de balletjes aan alle kanten bruin. Neem ze uit de pan, giet het overtollige vet weg en bak vervolgens de ui, paprika en de gesnipperde knoflook en laat dit fruiten tot de ui kleur heeft. Voeg dan de tomaten met sap toe, schep alles goed door en laat dit 10 minuten stoven. Voeg dan peper,zout cayennepeper tabasco en de balletjes toe, even omscheppen, dan 10 minuten. op een laag pitje laten pruttelen. Je kan er aardappelen bij serveren of brood.