Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    12-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franchipannetaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag = lekkerbekdag
    Home Cookin Chapter: Nagerecht

    Franchipannetaart
    =================
    120 gr zachte boter(kamertemperatuur)
    150 gr amandelpoeder
    150 gr bloemsuiker
    3 eitjes
    50 gr vloeiende bloem
    1 vel bladerdeeg(kant en klaar te koop)
    250 gr abrikozenconfituur
    taartvorm van 28 cm


    Kan helemaal de dag voordien:

    - Verwarm de oven op 180 graden

    - Doe alle ingredienten in een kom

    - Roer goed alles fijn met een klopper
    - Lang genoeg roeren zodat de massa zich bindt

    -Beboter de vorm. Leg het bladerdeeg in de vorm, (zorg dat de vorm een
    goede warmte geleider is) en prik er gaatjes in met een vork
     
    - Smeer er de abrikozenconfituur op - Stort het amandelmengsel in de
    vorm en zet 35 minuten in de oven .Laat afkoelen in de oven.


     

    12-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piccata Milanese.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een typisch Milanees recept.

    Piccata Milanese
    ================
    Ingredienten voor 4 personen:

    -250 g spaghetti,ruim water,zout en een scheut olijfolie

    VOOR DE SAUS:

    -100 g ontbijtspek (heel klein gesneden)

    -wat soepgroente (klein gesneden) -teentje knoflook (gesnipperd)
    -zout
    -8 tomaten (gepeld,ontpit en in
    blokjes)
    -2 eetlepels olijfolie
    -150 g tomatenpuree
    -1/4 l water;
    -wat zout
    -wat gedroogde basilicum(koffielepel); oregano(koffielepel) en witte verse gemalen peper naar smaak

    VERDER:
    -12 malse
    dunne stukjes kalfsvlees (elk 30 g) -zout en versgemalen witte peper
    -paprikapoeder
    -1 ei
    -2 eetlepels koffieroom
    -2 eetlepels geraspte Parmezaanse
    kaas
    -6 eetlepels broodkruim
    -60 g boter of margarine


    .
    Voorbereiding:

    -Gezouten water met een scheut olie aan de kook brengen en de spaghetti
    in circa 5 min 'al dente'koken en laten uitlekken ,warm houden.

    Bereidingswijze:

    -Ondertussen de olie verhitten en het spek erin uitsmelten -

    Destukjes tomaat,soepgroente,look tomatenpuree erbij voegen

    -Roer het water erdoor en blijven roeren circa 30 min tot een dikke
    saus is ontstaan

    -Kruiden met zout,basilicum,oregano en peper

    -Afgedekt warm houden

    -De stukjes kalfsvlees licht kruiden met zout en peper en wat
    paprikapoeder.

    -Klop het ei door de room

    -Meng het broodkruim met de kaas op een bord

    -Het kalfsvlees eerst door het ei en daarna door het broodkruim halen.

    -Verhit de boter en braad het vlees aan elke kant 1 min

    Serveertips:

    De spaghetti in een verwarmde schotel leggen en de saus erover gieten
    en het vlees erover schikken Meteen serveren.

    11-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schartongrolletjes met zeevruchten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag = visdag!

    Schartongrolletjes Met Zeevruchten
    ==================================

    Voor 4 personen:

    3 schartongetjes (van 400 g)

    1 kg mosselen

    150 g Noordzeegarnalen (gepeld)

    100 g champignons

    5 dl court-bouillon(visbouillon) in bokaaltje of met 1 visbouillonblokje in een 1/2 liter warm water

    2 dl room

    2 eierdooiers

    peper en zout

    25 g boter (bakboter)


    .
    De schartongen laten fileren bij de visboer.

    Kook de mosselen met wat ui en selder en haal ze uit de schelp.Zet weg.

    De filets oprollen,vastzetten met een cocktailprikker en pocheren(is
    tegen het koken aan) in de court-bouillon(visbouillon) gedurende 5
    minuten.

    Neem ze uit de bouillon en hou ze warm.

    De champignons in partjes snijden en even stoven in boter tot ze hun vocht afgeven(niet langer want dan worden ze taai).

    Voor de saus van het pocheervocht 2,5 dl nemen en nog eens tot
    de helft laten inkoken (dan heb je nog 1,25 dl over),dan de room
    toevoegen, nogmaals even laten inkoken tot sausdikte en kruiden met peper en zout.

    Van het vuur nemen.

    De garnalen, mosselen en champignons(zonder het bakvocht) toevoegen en
    de eierdooiers erdoor roeren.

    De scharrolletjes op het bord schikken, overgieten met de saus en kort
    onder de voorverwarmde grill zetten(hoeft niet maar is mooier).

    Dien op met puree of versgekookte aardappelen

     

    10-10-2008 om 12:06 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groentengratin.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bijna een volledige maaltijd.

    Groentengratin Bijgerecht
    =========================

    Voor 4 personen:

    3 teentjes look
    6 middelgrote aardappelen
    boter of olie
    6 tomaten(of Italiaanse)niet te groot
    2 courgetten van 200 gram
    1 potje verse basilicum
    peper en zout100 gram gemalen Emmenthal-kaas


    De dag voordien:

    Pers en pel de look
    Schil de aardappelen en spoel,snij ze in plakken van 3 milimeter dikte.

    Doe flink wat olie in een pan met antikleeflaag.Leg er wat
    aardappelplakjes naast elkaar in en bak ze aan twee kanten,zonder te
    veel te kleuren.Haal uit de pan en bak verder tot alle plakjes gebakken
    zijn.Laat even afkoelen.

    Snijd de ongeschilde courgetten in schuine plakjes van 3 milimeter.

    Pel de tomaten en snijd ze in plakjes.

    Smelt flink wat boter of olie en roer er de look door.Strijk daar een
    ovenschotel mee in.

    Schik in de schotel dakpansgewijs,een laagje met plakjes courgette,een
    basilicumblaadje op elk plakje courgette,een laagje met plakjes
    tomaat,een laag met plakjes aardappel.

    Herhaal tot alle groenten op zijn.Kruid met peper en zout.Bedruip met
    de lookolie en strooi er de gemalen kaas over.Hou koel.

    De dag zelf:
    Verwarm de oven op 200°C en plaats er de schotel in,laat op korte tijd
    garen en de laatste minuten onder de grill laten kleuren.

    Je kan er lamsfilet bij serveren of lamsbout.

     

    09-10-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goulash van lamsvlees.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lekker en goedkoop:

    Goulash Van Lamsvlees Hoofdgerecht
    ===========================
    1 dikke spaanse ui
    1 rode en 1 groene paprika
    2 teentjes look
    3 rijpe tomaten
    1 kilogram lamsstoofvlees
    Margarine
    1 eetlepel zachte paprikapoeder
    peper en zout1 koffielepel oregano
    1 laurierblad
    200 gram zachte mosterd
    200 gram tomatenpuree
    2,5 deciliter lamsbouillon
    4 wortels
    2 klontjes suiker(facultatief)
    250 gram champignons
    2,5 deciliter room

    De dag voordien:

    Snij de ui en de paprika's in reepjes.
    Pel de knoflookteentjes en snipper ze.
    Pel de tomaten en snij in repen.
    Snijd de wortels in stukken.
    Reinig de champignons,snijd ze in vier en bak ze in wat margarine,zet koel weg.

    bereiding:

    Bak de stukken vlees in een kookpot met margarine en laat goed
    dichtschroeien.
    Doe er de ui ,look en paprikarepen bij.
    Laat nog ongeveer 15 minuten bakken.

    Doe er de kruiden en de mosterd bij.

    Roer er de tomatenpuree onder de lamsbouillon.voeg samen met de stukken
    tomaat bij het vlees.

    Snij de wortels in stukjes en voeg ze met de klontjes bij de stoofpot
    en laat alles met het deksel op de pot 1 uur sudderen

    De dag zelf:

    Breng terug aan de kook,voeg de champignons zonder het vocht bij de bereiding,.
    Roer er de room door en laat nog 5 minuten op een laag vuurtje
    sudderen.

    Dien warm op ,serveer met rijst of couscous(mag ook met gewone aardappelen)..

     

    08-10-2008 om 11:10 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Portugeese inktvisringen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Portugese Inktvisringen Warm Voorgerecht
    ========================================
    600 gram inktvisringen
    olijfolie
    2 uien
    4 teentjes knoflook
    4 verse tomaten
    1 eetlepel tomatenpuree
    100 gram groene olijven
    1/2 deciliter water
    2,5 deciliter witte wijn
    1 kippenbouillonblokje
    2 eetlepel verse dragon
    peper en zout


    .
    Kan volledig de dag voordien:

    Bak de inktvis kort aan in de olie.Doe er dan de versnipperde uien en
    de geperste knoflook bij

    Neem een passe_vite of een zeef en hou die boven de pan en druk er de
    verse tomaten door zodat het vruchtvlees en het sap in de pan terecht
    komt.

    Voeg de tomatenpuree toe en de ontpitte olijven.

    Doe er dan het water,de witte wijn en het bouillonblokje bij.Laat alles
    15 minuten goed doorkoken,

    Kruid met peper en zout.Bestrooi het gerecht tenslotte met verse dragon.

    Serveer met gebakken aardappeltjes.

     

    07-10-2008 om 10:27 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes in tomatensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag eten we goedkoop:

    Gehaktballetjes in tomatensaus
    =====================
    500 gram gehakt,
    1 ei,
    zout, peper,
    paneermeel 
    gehaktkruiden naar smaak (peper,zout,cayennepeper,tabasco),
    2 eetlepel. olie,
    1 rode paprika,
    1 groene paprika,
    1 grote ui, 3 tenen knoflook,
    1 blik tomatenstukjes op sap met basilicum,
    peper zout
    cayennepeper,tabasco


    Maak het gehakt aan met ei, paneermeel en kruiden naar smaak en rol er
    balletjes van.

    Pel en snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd die in reepjes.

    Pel de knoflook.
     
    Bereidingswijze: 

    Verhit de olie en bak de balletjes aan alle kanten bruin. Neem ze uit
    de pan, giet het overtollige vet weg en bak vervolgens de ui, paprika
    en de gesnipperde knoflook en laat dit fruiten tot de ui kleur heeft.
    Voeg dan de tomaten met sap toe, schep alles goed door en laat dit 10
    minuten stoven. Voeg dan peper,zout cayennepeper  tabasco en de
    balletjes toe, even omscheppen, dan  10 minuten. op een laag pitje
    laten pruttelen. 
    Je kan er aardappelen bij serveren of brood.

     

    06-10-2008 om 10:22 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!