Vrijdag = visdag!
Schartongrolletjes Met Zeevruchten ==================================
Voor 4 personen:
3 schartongetjes (van 400 g)
1 kg mosselen
150 g Noordzeegarnalen (gepeld)
100 g champignons
5 dl court-bouillon(visbouillon) in bokaaltje of met 1 visbouillonblokje in een 1/2 liter warm water
2 dl room
2 eierdooiers
peper en zout
25 g boter (bakboter)
. De schartongen laten fileren bij de visboer.
Kook de mosselen met wat ui en selder en haal ze uit de schelp.Zet weg.
De filets oprollen,vastzetten met een cocktailprikker en pocheren(is tegen het koken aan) in de court-bouillon(visbouillon) gedurende 5 minuten.
Neem ze uit de bouillon en hou ze warm.
De champignons in partjes snijden en even stoven in boter tot ze hun vocht afgeven(niet langer want dan worden ze taai).
Voor de saus van het pocheervocht 2,5 dl nemen en nog eens tot de helft laten inkoken (dan heb je nog 1,25 dl over),dan de room toevoegen, nogmaals even laten inkoken tot sausdikte en kruiden met peper en zout.
Van het vuur nemen.
De garnalen, mosselen en champignons(zonder het bakvocht) toevoegen en de eierdooiers erdoor roeren.
De scharrolletjes op het bord schikken, overgieten met de saus en kort onder de voorverwarmde grill zetten(hoeft niet maar is mooier).
Dien op met puree of versgekookte aardappelen
|