Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
07-06-2009
Krabbeignets
Aperitief
Krabbeignets ============ krabvlees 400 gram
paneermeel 4 koffielepels
citroen 1
olijfolie
mosterd
ei 1
paprikapoeder 1 koffielepel
Worcestersaus
tabasco
kruidensalade
. Leg het krabvlees in een kom en voeg een koffielepel mosterd toe.
Meng goed.
Voeg vervolgens de paprika, enkele druppels tabasco, een lepeltje worcestersaus en het eitje toe.
Meng goed totdat u een homogeen mengsel bekomt.
Voeg 4 koffielepels paneermeel toe, totdat u een stevig mengsel bekomt.
Rol dit mengsel in de handpalm tot kleine balletjes met een diameter van ongeveer 4 cm.
Giet een scheut olie in een kookpan en laat de krabballetjes aan elke kant mooi goudbruin bakken.
Schik ze vervolgens op een vel absorberend papier.
Dien warm op met een kruidenslaatje en citroen.
Tip : De krabbeignet prijkt steevast op de menukaart van elk visrestaurant in Baltimore. Er bestaan dan ook evenveel recepten als chefs: elke kok maakt een eigen variant door te spelen met de grootte van de balletjes en de ingrediënten. Zo kan u bijvoorbeeld uien toevoegen of het eiwit opkloppen, wat het geheel omtovert in een soufflé. Men dient ze op met een pikant sausje of wat mosterd, maar in geen geval met ketchup.
Gegrilde Gambas Met Chorizosalade =============================== - 16 tijgergarnalen Gamba (diepvries)
- 2 limoenen
- 2 teentjes knoflook
- 8 eetl. olijfolie
- 8 blaadjes munt
- peper
Voor de salade en vinaigrette
- 100 g chorizo (sneetjes)
- 100 g jonge gemengde slascheuten
- 15 halfgedroogde tomaten
- het sap van 1/2 citroen
- 6 eetl. olijfolie
- 1 voorgebakken stokbrood
- peper en zout
. Rasp de schil van 1 limoen.
Breng water aan de kook en kook de geraspte schil gedurende 1 min.
Pers de 2 limoenen uit (rol de limoen eerst op tafel terwijl u goed met de handpalm drukt. Snij in 2 en pers uit met de hand).
Hak de munt grof.
Pers de teentjes knoflook.
Meng 8 eetl. olijfolie met het limoensap, de limoenschil, het knoflook, de munt en peper. Laat er de gambas 2 u in marineren.
Snij het stokbrood in sneetjes.
Bereiding (20 min.)
Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de sneetjes stokbrood goudbruin.
Voeg de sneetjes chorizo toe. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Voor de vinaigrette: blus de pan met het sap van 1/2 citroen en 3 eetl. olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.
Meng de jonge slascheuten met de halfgedroogde tomaten, de sneetjes stokbrood en de chorizo. Zet koel weg. Steek de gamba's per 4 op 2 brochettestokjes en bak gedurende 4 min. aan elke kant op een matige grill.
Tip Afwerking Besprenkel de salade met vinaigrette, verdeel over de borden en geef er telkens een gambabrochette bij.