Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    07-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krabbeignets
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aperitief

    Krabbeignets
    ============
    krabvlees  400  gram

    paneermeel 4 koffielepels

    citroen  1

    olijfolie

    mosterd

    ei  1

    paprikapoeder  1  koffielepel

    Worcestersaus

    tabasco

    kruidensalade



    .
    Leg het krabvlees in een kom en voeg een koffielepel mosterd toe.

    Meng goed.

    Voeg vervolgens de paprika, enkele druppels tabasco, een lepeltje
    worcestersaus en het eitje toe.

    Meng goed totdat u een homogeen mengsel bekomt.

    Voeg 4 koffielepels paneermeel toe, totdat u een stevig mengsel bekomt.

    Rol dit mengsel in de handpalm tot kleine balletjes met een diameter
    van ongeveer 4 cm.

    Giet een scheut olie in een kookpan en laat de krabballetjes aan elke
    kant mooi goudbruin bakken.

    Schik ze vervolgens op een vel absorberend papier.

    Dien warm op met een kruidenslaatje en citroen.

    Tip : De krabbeignet prijkt steevast op de menukaart van elk
    visrestaurant in Baltimore. Er bestaan dan ook evenveel recepten als
    chefs: elke kok maakt een eigen variant door te spelen met de grootte
    van de balletjes en de ingrediënten. Zo kan u bijvoorbeeld uien
    toevoegen of het eiwit opkloppen, wat het geheel omtovert in een
    soufflé. Men dient ze op met een pikant sausje of wat mosterd, maar in
    geen geval met ketchup.

     

    07-06-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwartel borstjes en pootjes met een lauw slaatje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Home Cookin Chapter: Kwartels

    Kwartelborstjes En Pootjes Met Een Lauw Slaatje Voorgerecht
    ===========================================

    voor 7 personen:

    Verschillende soorten sla

    2-1/2 centiliter notenolie

    1-1/2 doosjes spekreepjes

    Boter

    125 gram. pijnappelpitten

    7 kwartelborstjes 

    14 kwartelpootjes

    3 eetlepel.sherryazijn

    1 deciliter. kippenbouillon

    peper en zout


    .
    Alle sla schoonmaken en mengen met de notenolie.

    Het spek in de de boter bakken.

    Rooster de pijnappelpitten in een pan met antikleefbodem .

    Smelt een klontje boter in dezelfde pan  en bak er het kwartelvlees in
    circa. 3 minuten..

    Kruid met peper en zout.

    Neem ze uit de pan en blus met de azijn en bouillon en laat inkoken.

    Kruid met peper en zout.

    Verdeel de sla over de borden,leg er het vlees op,doe er wat
    spekreepjes op en de pijnappelpitten.

    Giet tot slot de warme vinaigrette over het bord en dien dadelijk o

    06-06-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lierse vlaaikens
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    een streekgerecht

    Lierse Vlaaikens
    ================
    20 g amandelpoeder

    40 g kandijsuiker

    100 g peperkoek

    60 g zachte boter

    1 ei

    25 g bloem

    0,5 dl melk

    1 kruimeldeeg


    .
    Leg het deeg in de kleine ronde vormpjes. Druk mooi aan en snijd het
    overtollige deeg bovenaan gelijk af met de vorm. -

    Week de peperkoek in de melk en roer de bloem en de boter eronder met
    de garde. -

    Voeg een geklutst ei, amandelpoeder en de kandijsiroop toe. -

    Kruid met kaneel en speculaaskruiden.

    Giet de vulling bovenop het deeg in de vormpjes. -

    Bak in een voorverwarmde oven van 170 graden gedurende 15 minuten

     

    05-06-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkensgyros
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de jonge mensen:

    Varkensgyros
    ============
    1 kg varkensfilet of mals vlees uit de ham

    1 dikke ui

    1 geperst teentje knoflook

    1 groene paprika, ontpit en in fijne reepjes gesneden

    1 koffielepel oregano en komijn, (of kant en klare gyros kruiden)

    2 eetlepels paprikapoeder, eventueel een beetje kerriepoeder

    het sap van een halve citroen of een scheutje azijn

    1 dl arachideolie



    .
    - Snij het vlees in fijne reepjes en meng het met de groene paprika, ui
    en knoflook.

    - Kruid met oregano, komijn of gyros kruiden, peper en strooi er ook
    het paprikapoeder over.

    - Voeg het citroensap toe en eindig met flink wat olie, meng alles
    flink onder elkaar.

    - Dek af met folie en laat één nacht in de koelkast marineren.

    - Bak de gyros snel in een ruime pan of wok zonder toevoeging van extra
    olie of vet.

    - Serveer bijvoorbeeld met rijst, verse rode uienringen en sla. Of eet
    de gyros in een pitabroodje

     

    04-06-2009 om 15:27 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Petit beure taart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    02-06-2009 om 09:40 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gamba's op de BBQ
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gamba of tijgergarnaal

    Gegrilde Gamba’s Met Chorizosalade
    ===============================
    - 16 tijgergarnalen ‘Gamba’ (diepvries)

    - 2 limoenen

    - 2 teentjes knoflook

    - 8 eetl. olijfolie

    - 8 blaadjes munt

    - peper

    Voor de salade en vinaigrette

    - 100 g chorizo (sneetjes)

    - 100 g jonge gemengde slascheuten

    - 15 halfgedroogde tomaten

    - het sap van 1/2 citroen

    - 6 eetl. olijfolie

    - 1 voorgebakken stokbrood

    - peper en zout




    .
    Rasp de schil van 1 limoen.

    Breng water aan de kook en kook de geraspte schil gedurende 1 min.

    Pers de 2 limoenen uit (rol de limoen eerst op tafel terwijl u goed met
    de handpalm drukt. Snij in 2 en pers uit met de hand).

    Hak de munt grof.

    Pers de teentjes knoflook.

    Meng 8 eetl. olijfolie met het limoensap, de limoenschil, het knoflook,
    de munt en peper. Laat er de gamba’s 2 u in marineren.

    Snij het stokbrood in sneetjes.

    Bereiding (20 min.)

    Verhit 3 eetl. olijfolie in een pan en bak de sneetjes stokbrood
    goudbruin.

    Voeg de sneetjes chorizo toe. Haal uit de pan en laat uitlekken op
    keukenpapier.

    Voor de vinaigrette: blus de pan met het sap van 1/2 citroen en 3 eetl.
    olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout.

    Meng de jonge slascheuten met de halfgedroogde tomaten, de sneetjes
    stokbrood en de chorizo. Zet koel weg. 
    Steek de gamba's per 4 op 2 brochettestokjes en bak gedurende 4 min.
    aan elke kant op een matige grill.

    Tip Afwerking Besprenkel de salade met vinaigrette, verdeel over de
    borden en geef er telkens een gambabrochette bij.

     

    01-06-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!