Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 86 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen.
Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
Als je niet weet wat je straks gaat eten! Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
16-11-2008
Gamba's met kokosmelk.
Op zondag mag het eens iets duurder.
Gamba's met cokosmelk ================== 3-4 gambas per persoon naargelang hoe groot ze zijn.
Peper-zout.
olijfolie,
cognac.
Voor de saus:
1 ui,
1 wit van prei,
5 peterseliestelen,
2 teentjes knoflook,
1/2 deciliter Cognac,
2 deciliter witte wijn,
2 deciliter visfond(of blokje met water),
1 blik cokosmelk van 4 deciliter,
maizena__Expres,
2 tomaten,
3 eetlepel piri_piri(zie recept)
. De dag voordien:
Pel de gambas half,laat kop en staart eraan.
Bewaar de pantsers voor de saus.
Pel en ontpit de tomaten en snij in kleine stukjes.
Spoel de pantsers en hak fijn.
Bak de pantsers in olijfolie(of lookolie)voeg de ui en,de prei en de peterseliestengels toe,alsook de look.
Voeg 2 deciliter witte wijn,cognac en de visfond toe.
Laat 20 minuten koken.Zeef alles en laat inkoken.
Voeg de tomaten toe en laat garen.
Voeg dan de cokosmelk en de piri_piri toe naar believen(proeven).Voeg nog wat zout toe.
De dag zelf:
Bak de gambas in lookolie(olijfolie met look)flambeer met cognac(dampkap afzetten).
Kruid met peper en zout.
Warm de saus terug op en bindt met maizena.
Kook de rijst gaar.
Verwarm de borden.
Leg in het midden van het bord de gamba's,verdeel er wat saus over en dien op met gekookte rijst of brood.
Broccolisoep met dragon ====================== Voor ca 8 borden
3 maal 500 gram broccoli
3 middelgrote uien, fijngesnipperd
soepvlees(schenkel)
3kruidentuiltjes(laurier,tijm,peterselie)
bouillonblokjes:3 runds,1 tuinkruiden,2 groenten
2 deciliter room
4 eetlepels olijfolie
3 teentje geperste knoflook
3 eetlepels verse dragon, of 1 eetlepel gedroogde
peper/zout
tabasco/worcestershiresaus
. Kook of stoom eerst de gesneden stelen (uiteinde verwijderen) van de broccoli gedurende 5 minuten en voeg vervolgens de roosjes toe en kook alles nog enkele minuten tot de roosjes gaar maar niet te zacht zijn gekookt.
Verhit de olie in een kookpan en bak zachtjes op laag vuur de uitjes tot ze glazig zijn, voeg de knoflook toe en laat even zachtjes meebakken.
Doe de broccoli en dragon bij de uitjes en giet de hete bouillon erover.
Pureer de broccoli in de pan, voeg de room toe en laat een paar minuutjes zachtjes doorkoken.
Breng op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco en worcestershiresaus.