Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    16-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gamba's met kokosmelk.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op zondag mag het eens iets duurder.

    Gamba's met cokosmelk         
    ==================
    3-4 gambas per persoon naargelang hoe groot ze zijn.

    Peper-zout.

    olijfolie,

    cognac.


    Voor de saus:

    1 ui,

    1 wit van prei,

    5 peterseliestelen,

    2 teentjes knoflook,

    1/2 deciliter Cognac,

    2 deciliter witte wijn,

    2 deciliter visfond(of blokje met water),

    1 blik cokosmelk van 4 deciliter,

    maizena__Expres,

    2 tomaten,

    3 eetlepel piri_piri(zie recept)

    .
    De dag voordien:

    Pel de gambas half,laat kop en staart eraan.

    Bewaar de pantsers voor de saus.

    Pel en ontpit de tomaten en snij in kleine stukjes.

    Spoel de pantsers en hak fijn.

    Bak de pantsers in olijfolie(of lookolie)voeg de ui en,de prei en de
    peterseliestengels toe,alsook de look.

    Voeg 2 deciliter witte wijn,cognac en de visfond toe.

    Laat 20 minuten koken.Zeef alles en laat inkoken.

    Voeg de tomaten toe en laat garen.

    Voeg dan de cokosmelk en de piri_piri toe naar believen(proeven).Voeg
    nog wat zout toe.

     
    De dag zelf:

    Bak de gambas in lookolie(olijfolie met look)flambeer met
    cognac(dampkap afzetten).

    Kruid met peper en zout.

    Warm de saus terug op en bindt met maizena.

    Kook de rijst gaar.

    Verwarm de borden.

    Leg in het midden van het bord de gamba's,verdeel er wat saus over en
    dien op met gekookte rijst of brood. 
     
     

    16-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde tomaat of paprika.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eenvoudig en smakelijk!

    Gevulde Tomaat of paprika
    =========================
    Ingrediënten voor 4 personen:
     
    4 vleestomaten of paprika's,
     
    2 uien,
     
    2 teentjes knoflook,
     
    zout, peper,

    300 gram gehakt,

    100 gram gemalen Emmenthal kaas,

    2 eetlepel bloem,

    16 blaadjes basilicum,


    De dag voordien:

    Snij het kapje van de vleestomaten of paprika's af en hol ze uit.

    Bestrooi met zout.

    Leg  ze op hun kop op een stuk keukenpapier om te veel aan sap kwijt
    te raken.

    Bak in hete olie de gesnipperde uien met de fijngehakte teentjes
    knoflook tot alles zacht is.

    Voeg het gehakt toe en bak dit rul.

    Roer er de bloem door en bak dit kort mee.

    Voeg vervolgens de fijngehakte blaadjes basilicum en geraspte kaas toe.

    Laat de kaas smelten.

    Zet de tomaten of paprika's in een ovenschaal.

    Vul ze met het gehakt mengsel. Leg het kapje er terug op.

    De dag zelf:

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten voor tomaten,15 minuten voor paprika in de voorverwarmde oven.

    Eet smakelijk!

     

    15-11-2008 om 14:09 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kikkerbilletjes met roomsaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets speciaals

    Kikkerbilletjes Met Room Warm Voorgerecht
    =================================
    4 porties kikkerbilletjes(hangt af van de grootte)

    80 gram boter

    1 borrelglas cognac

    1 glas droge witte wijn

    1 eetlepel gehakte peterselie

    1 ui

    3 teentjes knoflook

    1/2 deciliter slagroom


    .
    Smelt de helft van de boter in een grote pan en sauteer hierin de
    kikkerbilletjes zachtjes rondom lichtbruin.

    Strooi en na 5 minuten zout en peper over.

    Verdeel de geperste knoflook over de billetjes,evenals de gehakte
    peterselie en het uiterst fijn gehakte uitje.

    Nog even bakken en dan blussen met de witte wijn en de cognac.Laat nog
    10 minuten pruttelen.

    Neem de kikkerbilletjes uit de pan en houd ze warm.

    Zet de saus weer op het vuur.Voeg de room toe en laat enkele minuten
    inkoken.

    Leg de kikkerbilletjes in het midden van het bord en schenk er wat saus
    over.

    Geef er stokbrood of ciabatti bij en de rest van de boter.

    Serveer met een stevige witte wijn:bijvoorbeeld een Witte Bordeaux of
    een Muscadet_de_Sêvres_et_main

     

    14-11-2008 om 11:26 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appeltaart met abrikozen en rozijnen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag gaan we eens bakken.

    Appeltaart met abrikozen en rozijnen
    ====================================
    Voor het deeg
    350 gram Bloem.
    250 gram Boter.
    100 gram kristalsuiker

    Je kan ook een vel bladerdeeg kopen

    1 Ei.


    Voor de vulling

    5 grote Goudrenetten.
     
    8 Gedroogde Abrikozen (ongeweld).

    half kopje Rozijnen (geweld in Rum).

    100 gram Bruine Basterdsuiker.

    1 theelepel Kaneel.

    1/2 pakje puddingpoeder vanille.
     
    50 gram Cashewnootjes


    .
    Schil en snipper de appels.
    Snijd de abrikozen in stukken.

    Bereidingswijze: Kneed van de bloem, boter en basterdsuiker een soepel
    deeg. Laat dit 30 minuten staan in de koelkast.

    Meng de appels, rozijnen en abrikozen samen en breng op smaak met de
    basterdsuiker en kaneel. Voeg de cashewnootjes toe.

    Bekleed de springvorm met het deeg (hou wat over voor garnering) en
    bestrooi de bodem met de puddingpoeder.

    Vul de taart met het appelmengsel en leg hierboven wat reepjes van de
    overgebleven deeg.

    Bestrijk dit met het losgeklopte ei.

    Laat dit zo'een 60 minuten garen in een oven op 200 graden.

     

    13-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brocollisoep met dragon
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker feestelijk soepje:

    Broccolisoep met dragon                   
    ======================
    Voor ca 8 borden

    3 maal 500 gram broccoli

    3 middelgrote uien, fijngesnipperd

    soepvlees(schenkel)

    3kruidentuiltjes(laurier,tijm,peterselie)

    bouillonblokjes:3 runds,1 tuinkruiden,2 groenten
     
    2 deciliter room

    4 eetlepels olijfolie

    3 teentje geperste knoflook

    3 eetlepels verse dragon, of 1 eetlepel gedroogde

    peper/zout

    tabasco/worcestershiresaus 

     
    .
    Kook of stoom eerst de gesneden stelen (uiteinde verwijderen) van de
    broccoli gedurende 5 minuten en voeg vervolgens de roosjes toe en kook
    alles nog enkele minuten tot de roosjes gaar maar niet te zacht zijn
    gekookt.

    Verhit de olie in een kookpan en bak zachtjes op laag vuur de uitjes
    tot ze glazig zijn, voeg de knoflook toe en laat even zachtjes
    meebakken.

    Doe de broccoli en dragon bij de uitjes en giet de hete bouillon
    erover.

    Pureer de broccoli in de pan, voeg de room toe en laat een paar
    minuutjes zachtjes doorkoken.

    Breng op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco en
    worcestershiresaus.

     

    12-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti marinara.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gewoon spaghetti met vis.

    Spaghetti Marinara Hoofdgerecht
    ===============================
    Bakmargarine

    400 gram spaghetti

    1 ui

    2 teentjes look

    400 gram zeevruchten:mengeling van mosselen,garnalen,venusschelpjes,calemares en stukjes vis.

    1,5 deciliter rode wijn

    2 eetlepel tomatenpuree

    600 gram tomaten

    4 eetlepel ketchup

    1 eetlepel gehakte basilicum

    1 eetlepel gehakte rozemarijn of marjolijn



    .
    Hak de ui en stoof hem in wat bakmargarine

    Voeg de tomaten,in blokjes met de pitten en de vel toe samen met de
    look.

    Voeg daarna de wijn toe ,de tomatenpuree en de ketchup,dan de gehakte
    kruiden en de zeevruchten.

    Meng met de gekookte en gespoelde pasta.

     

    11-11-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scalopine Dolce vita.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalfslapjes op z'n Italiaans

    Scaloppine Dolce Vita
    =====================
     voor 4 personen:

    4 kalfslapjes van 150 gr

    bloem

    4 koffielepels gehakte uien

    2 dl droge witte wijn

    4 plakjes gerookte zalm

    4 x gorgonzola naar smaak

    2 dl room

    4 koffielepels Napolitaanse saus

    boter

    peper,zout



    .
    Wentel de kalfslapjes door de bloem.

    Laat ze braden in een beboterde steelpan tot de randjes van het vlees
    wit worden.

    Haal het vlees uit de pan en hou warm.

    Voeg de gehakte ui toe en overgiet alles met de witte wijn.

    Voeg de room en de Napolitaanse saus toe.Laat de saus inkoken tot
    sausdikte.

    Leg een plakje gerookte zalm en een stukje gorgonzola op de kalfslapjes.

    Leg op een verwarmd bord een spiegel van de saus en daarop het
    kalfslapje.

    De gorgonzola zal mooi smelten door de warmte van het vlees.

    Dien op met pasta of kroketten

     

    10-11-2008 om 10:07 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!