Vandaag iets speciaals
Kikkerbilletjes Met Room Warm Voorgerecht ================================= 4 porties kikkerbilletjes(hangt af van de grootte)
80 gram boter
1 borrelglas cognac
1 glas droge witte wijn
1 eetlepel gehakte peterselie
1 ui
3 teentjes knoflook
1/2 deciliter slagroom
. Smelt de helft van de boter in een grote pan en sauteer hierin de kikkerbilletjes zachtjes rondom lichtbruin.
Strooi en na 5 minuten zout en peper over.
Verdeel de geperste knoflook over de billetjes,evenals de gehakte peterselie en het uiterst fijn gehakte uitje.
Nog even bakken en dan blussen met de witte wijn en de cognac.Laat nog 10 minuten pruttelen.
Neem de kikkerbilletjes uit de pan en houd ze warm.
Zet de saus weer op het vuur.Voeg de room toe en laat enkele minuten inkoken.
Leg de kikkerbilletjes in het midden van het bord en schenk er wat saus over.
Geef er stokbrood of ciabatti bij en de rest van de boter.
Serveer met een stevige witte wijn:bijvoorbeeld een Witte Bordeaux of een Muscadet_de_Sêvres_et_main
|